50 TOP HYBRID PARAMETERS Questions and Answers pdf | MCQs

HYBRID PARAMETERS Questions and Answers pdf :-

1. Hybrid means ………………

  1. Mixed
  2. Single
  3. Unique
  4. None of the above
    Ans : 1

2. There are …………… h parameters of a transistor

  1. Two
  2. Four
  3. Three
  4. None of the above
    Answer: 2

3. The h parameter approach gives correct results for …………

  1. Large signals only
  2. Small signals only
  3. Both small and large signals
  4. None of the above
    Answer: 2
HYBRID PARAMETERS Questions and Answers pdf
HYBRID PARAMETERS Questions and Answers pdf

4. A transistor behaves as a linear device for ………….

Small signals only
Large signals only
Both small and large signals
None of the above
Ans : 1

5. The parameter hie stands for input impedance in ………..

CB arrangement with output shorted
CC arrangement with output shorted
CE arrangement with output shorted
None of the above
Ans : 3

6. The dimensions of hie parameter are ………..

Mho
Ohm
Farad
None of the above
Ans : 2

7. The hfe parameter is called ……………. in CE arrangement with output shorted

Voltage gain
Current gain
Input impedance
None of the above
Ans : 2

8. If the operating point changes, the h parameters of transistor ………..

Also change
Do not change
May or may not change
None of the above
Ans : 1

9. The values of h parameter of a transistor in CE arrangement are ……………… arrangement

The same as for CB
The same as for CC
Different from that in CB
None of the above
Ans : 3

10. In order to determine hfe and hie parameters of a transistor, ………… is an a.c. short-circuited

Input
Output
Input as well as output
None of the above
Ans : 2

11. If temperature changes, h parameters of a transistor ………….

May or may not change
Do not change
Also change
None of the above
Ans : 3

12. In CE arrangement, the value of input impedance is approximately equal to …………..

Hie
Hoe
Hre
None of the above
Ans : 1

HYBRID PARAMETERS Questions and Answers pdf free download ::

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *