50 TOP INTEGRATED CIRCUITS Questions and Answers pdf | MCQs

INTEGRATED CIRCUITS Questions with Answers :-

1. An IC has …………….. size

  1. Very large
  2. Large
  3. Extremely small
  4. None of the above
    Ans : 3

2. ICs are generally made of ………………

  1. Silicon
  2. Germanium
  3. Copper
  4. None of the above
    Ans : 1

3. ……………… ICs are the most commonly used

Thin films
Monolithic
Hybrid
None of the above
Ans : 2

INTEGRATED CIRCUITS Questions and Answers pdf
INTEGRATED CIRCUITS Questions

4. The most popular form of IC package is ……………..

DIL
Flatpack
TO-5
None of the above
Ans : 2

5. ……………. cannot be fabricated on an IC

Transistors
Diodes
Resistors
Large inductors and transformers
Ans : 4

6. An audio amplifier is an example of ………………

Digital IC
Linear IC
Both digital and linear IC
None of the above
Ans : 2

7. The active components in an IC are ………….

Resistors
Capacitors
Transistors and diodes
None of the above
Ans : 3

8. We use ……………….. ICs in computers

Digital
Linear
Both digital and linear
None of the above
Ans : 1

9. The SiO2 layer in an IC acts as ………….

A resistor
An insulating layer
Mechanical output
None of the above
Ans : 2

10. ICs are used in ……………

Linear devices only
Digital devices only
Both linear and digital devices
None of the above
Ans : 3

11. A transistor takes …………… inductor on a silicon IC chip

Less space than
More space than
Same space as
None of the above
Ans : 1

12. The most popular types of ICs are …………..

Thin-film
Hybrid
Thick-film
Monolithic
Ans : 4

13. Digital ICs process …………….

Linear signals only
Digital signals only
Both digital and linear signals
None of the above
Ans : 3

14. Operational amplifiers use …………..

Linear ICs
Digital ICs
Both linear and digital ICs
None of the above
Ans : 2

15. Which of the following is most difficult to fabricate in an IC?

Diode
Transistor
FET
Capacitor
Ans : 4

INTEGRATED CIRCUITS Objective Questions and Answers pdf free download ::

One thought on “50 TOP INTEGRATED CIRCUITS Questions and Answers pdf | MCQs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *