300+ TOP Apache Camel MCQs and Answers Quiz

Apache Camel Multiple Choice Questions

1. Spring Boot includes the Camel developer console as an ____.

  1. Trigger
  2. Activator
  3. Actuator
  4. Controller

Answer: C Actuator

Explanation: Spring Boot includes the Camel developer console as an actuator.

2. How many kinds of debugging are there in Camel jBang?

  1. 3
  2. 2
  3. 4
  4. 5

Answer: B 2

Explanation: There are two kinds of debugging:

  • Java debugging
  • Camel route debugging

3. A camel architecture has how many components?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B 3

Explanation: The Camel architecture is comprised of three components: the Integration Engine and Router, Processors, and Components.

4. Camel uses which of the following for the Camel CLI?

  1. Camel Karavan
  2. Camel Kameleon
  3. Camel JBang

Answer: C Camel JBang

Explanation: Camel uses JBang for the Camel CLI.

5. Which of the following is a visual design toolkit for Camel integrations?

  1. Camel Karavan
  2. Camel Kameleon
  3. Camel JBang

Answer: A Camel Karavan

Explanation: Camel Karavan is a visual design toolkit for Camel integrations.

6. Camel uses which of the following as its build and management tool?

  1. Camel Karavan
  2. Camel Kameleon
  3. Camel JBang
  4. Maven

Answer: D Maven

Explanation: Camel uses Maven as its build and management tool.

7. Which of the following is a builder API that allows you to use type-safe Camel Component building and inject them directly into the Camel Context instead of needing a function?

  1. Endpoint DSL
  2. DataFormat DSL
  3. Component DSL

Answer: C Component DSL

Explanation: Component DSL is a builder API that allows you to use type-safe Camel Component building and inject them directly into the Camel Context instead of needing a function.

8. Which of the following is a building API that enables you to use type-safe endpoint URL configurations?

  1. Endpoint DSL
  2. DataFormat DSL
  3. Component DSL

Answer: A Endpoint DSL

Explanation: Endpoint-DSL is a building API that enables you to use type-safe endpoint URL configurations.

9. Which of the following is a builder API that allows using type-safe construction of Camel Data Formats?

  1. Endpoint DSL
  2. DataFormat DSL
  3. Component DSL

Answer: B DataFormat DSL

Explanation: Data Format DSL is a builder API that allows using type-safe construction of Camel Data Formats.

10. DefaultErrorHandler is the default error handler in Camel?

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: DefaultErrorHandler is the default error handler in Camel.

11. Camel’s default error handler for transactional routes is ____?

  1. TransactionErrorHandler
  2. ErrorHandler
  3. DefaultErrorHandler

Answer: A TransactionErrorHandler

Explanation: Camel’s default error handler for transactional routes is TransactionErrorHandler.

12. What is DSL?

  1. Domain special language
  2. Domain specific language
  3. Domain short language
  4. Domain similar language

Answer: B Domain specific language

Explanation: DSL stands for Domain Specific language.

13. Which of the following is the runtime mechanism that binds all of Apache Camel’s fundamental concepts together (routes, endpoints, components, etc)?

  1. Route
  2. Route Builder
  3. Route Engine
  4. CamelContext

Answer: D CamelContext

Explanation: The CamelContext is the runtime mechanism that binds all of Apache Camel’s fundamental concepts together (routes, endpoints, components, etc).

14. Camel defines a ____ to connect processors and endpoints to construct routes.

  1. Router engine
  2. DSL
  3. CamelContext

Answer: B DSL

Explanation: Camel defines a DSL to connect processors and endpoints to construct routes.

15. Which of the following is a Camel abstraction that represents the end of a channel that a system might use to send or receive messages?

  1. Endpoint
  2. DSL
  3. Backlog tracer
  4. Bean binding

Answer: A Endpoint

Explanation: An endpoint is a Camel abstraction that represents the end of a channel that a system might use to send or receive messages.

16. How many kinds of consumers does the camel have?

  1. 4
  2. 3
  3. 2
  4. 1

Answer: C 2

Explanation: Camel has two kinds of consumers: event-driven consumers and polling consumers.

17. Client-server architectures and web services are commonly connected with which kind of consumer?

  1. Event-driven consumers
  2. Polling consumers.

Answer: A Event-driven consumers

Explanation: Client-server architectures and web services are commonly connected with event-driven consumers kind of consumer.

18. Camel has a ____ for live debugging of messages routed through Camel?

  1. Backlog tracer
  2. Backlog debugger
  3. Debugger

Answer: B Backlog debugger

Explanation: Camel has a backlog debugger for live debugging of messages routed through Camel.

19. Which of the following consumer actively seeks messages from a certain source, such as an FTP server?

  1. Event-driven consumers
  2. Polling consumers.

Answer: B Polling consumers.

Explanation: Polling consumer actively seeks messages from a certain source, such as an FTP server.

20. Is Backlog tracer and tracer has the same functionality in camel?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: The difference is that the backlog tracer, stores a message capture in an internal backlog queue, whereas the Tracer is event-driven and logs messages as they occur.

21. Batch Consumer is a ____ Consumer?

  1. Event-driven consumers
  2. Polling consumers.

Answer: B Polling consumers.

Explanation: The batch Consumer is a Polling Consumer.

22. Which of the following specifies which methods are executed as well as how the Message is transformed into method parameters?

  1. CamelContext
  2. Backlog tracer
  3. Component
  4. Bean Binding

Answer: D Bean Binding

Explanation: Camel Bean Binding specifies which methods are executed as well as how the Message is transformed into method parameters.

23. Camel components are configured in how many levels?

  1. 4
  2. 3
  3. 2
  4. 1

Answer: C 2

Explanation: Camel components can be configured on two levels:

  • component level
  • endpoint level

24. Which of the following level is the highest level, and contains generic and common configurations that endpoints inherit?

  1. Component Level
  2. Endpoint Level

Answer: A Component Level

Explanation: The component level is the highest, and it contains generic and common configurations that endpoints inherit.

25. Which of the following EIP are used for message transformation in camel?

  1. Marshal
  2. Unmarshal
  3. Both

Answer: C Both

Explanation: Message Transformation is carried out via the Marshal and Unmarshal EIPs.

26. What is Marshal EIP?

  1. Using Marshal EIP, the message body (such as a Java object) is converted into a binary or textual format, ready to be wired across the network.
  2. Marshal EIP transforms data in a binary or textual format (such as that received over a network) into a Java object or another representation appropriate to the data format.
  3. Both

Answer: A Using Marshal EIP, the message body (such as a Java object) is converted into a binary or textual format, ready to be wired across the network.

Explanation: Using Marshal EIP, the message body (such as a Java object) is converted into a binary or textual format, ready to be wired across the network.

27. Which of the following is used to slow down message processing?

  1. Image_delay
  2. Delayer
  3. Components
  4. CamelContext

Answer: B Delayer

Explanation: The Delayer is used to slow down message processing.

28. Which of the following cookie handler stores cookies in an instance of itself?

  1. InstanceCookieHandler
  2. ExchangeCookieHandler
  3. Both

Answer: A InstanceCookieHandler

Explanation: InstanceCookieHandler stores cookies in an instance of itself.

29. How many ways are there to send messages to any Camel Endpoint from a POJO?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: There are two ways to deliver messages from a POJO to any Camel Endpoint:

  • Using @Produce or @EndpointInject
  • Or to hide using an interface

30. Which of the following interface allows you to receive message exchanges from endpoints in a number of different ways?

  1. ConsumerTemplate
  2. ProducerTemplate

Answer: A ConsumerTemplate

Explanation: To make working with Camel Endpoint objects from Java code easier, the ConsumerTemplate interface allows you to receive message exchanges from endpoints in a number of different ways.

31. The consumer template operates in how many modes?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B 3

Explanation: The consumer template operates in three modes:

  • Receive
  • receiveNowait
  • receiveTimeout

32. How many kinds of interceptors does camel supports?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B 3

Explanation: Camel support three kinds of interceptor:

  • Intercept
  • interceptFrom
  • interceptSendToEndpoint

33. Which of the following API is used to add new beans to the registry?

  1. Lookup
  2. Bean
  3. Binding

Answer: C Binding

Explanation: Binding API is used to add new beans to the registry.

34. Which of the following API is used to look up existing beans in the registry?

  1. Lookup
  2. Bean
  3. Binding

Answer: A Lookup

Explanation: Lookup API is used to look up existing beans in the registry.

35. Camel manages the lifespan of all routes via a ____?

  1. RouteBuilder
  2. RouteRegistry
  3. RouteController

Answer: C RouteController

Explanation: Camel manages the lifespan of all routes via a RouteController.

36. Camel offers how many kinds of controllers?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: Camel provides two types of controllers. The classic default controller, as well as a supervising controller.

Apache Camel objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *