300+ Top Apache IVY MCQ Questions and Answers Quiz

Apache IVY Multiple Choice Questions

1. The name of the firm, individual developer, or team who created the project or library is referred to ____?

  1. Module
  2. Artifact
  3. Organization
  4. Module descriptor

Answer: C Organization

Explanation: The name of the firm, individual developer, or team who created the project or library is referred to the organization.

2. The term “____” refers to the ivy.xml file that specifies a module?

  1. Module
  2. Artifact
  3. Type
  4. Module descriptor

Answer: D Module descriptor

Explanation: The term “module descriptor” refers to the ivy.xml file that specifies a module.

3. ____ indicates the artefact category, such as jar, war, src, doc?

  1. Module
  2. Artifact
  3. Type
  4. Module descriptor

Answer: C Type

Explanation: Type indicates the artefact category, such as jar, war, src, doc.

4. Which language is Apache IVY written in?

  1. Python
  2. Java
  3. JavaScript
  4. Ruby

Answer: B Java

Explanation: Apache IVY is written in Java Language.

5. Does Apache Ivy need Apache Ant to be installed on your machine?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: The sole prerequisite for Apache Ivy is that Java and ANT be installed on your PC.

6. Which of the following function is used to resolve a project’s dependencies and obtain the required assets from the repository?

  1. Resolve ()
  2. Retrieve ()
  3. Publish ()
  4. Dependencymanagement()

Answer: A Resolve ()

Explanation: Resolve () function is used to resolve a project’s dependencies and obtain the required assets from the repository.

7. A ____ is a library or component that a software project needs to work properly.

  1. Module
  2. Artifact
  3. Dependency

Answer: C Dependency

Explanation: A dependency is a library or component that a software project needs to work properly.

8. Which of the following is the artifact file name extension?

  1. Jar
  2. Zip
  3. Tar
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: The extension of the artifact file are: jar, zip, tar, etc.

9. Which of the following status of revision value indicates that the module has not yet been entirely completed?

  1. Integration
  2. Milestone
  3. Release
  4. All of the above

Answer: B Milestone

Explanation: Milestone value indicates distributed but not yet finished fully.

10. Which of the following status of revision value indicates that the module is tested and completed?

  1. Integration
  2. Milestone
  3. Release
  4. All of the above

Answer: C Release

Explanation: The release value indicates that the module is tested and completed.

11. Which of the following represents ongoing development?

  1. Integration
  2. Milestone
  3. Release
  4. All of the above

Answer: A Integration

Explanation: Integration Represents ongoing development.

12. sync =____ ensures that the lib directory is up to date and that any unnecessary files are removed?

  1. True
  2. False
  3. None

Answer: A True

Explanation: sync true ensures that the lib directory is up to date and that any unnecessary files are removed.

13. Which of the following built-in resolver searches your file system for ivy files and artefacts?

  1. FileSystem
  2. URL
  3. Both A and B
  4. None

Answer: C Both A and B

Explanation: URL and filesystem resolver search your file system for ivy files and artefacts.

14. A ____ is used to specify a directory structure or the name of an artefact file.

  1. Artifact
  2. pattern
  3. Revision
  4. Status

Answer: B pattern

Explanation: A pattern is used to specify a directory structure or the name of an artefact file.

15. The Apache Ivy configuration file is an ____ file?

  1. HTML
  2. CSV
  3. XML
  4. All of the above

Answer: C XML

Explanation: The Apache Ivy configuration file is an XML file.

16. If Type=jar is specified, Ivy is instructed to duplicate just the jar artifact?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Ivy will only replicate jar artefacts if the type is set to jar.

17. ____ Creates an Ant classpath from resolved artefacts in the cache?

  1. Apache Ivy cachepath
  2. Apache Ivy retrieve
  3. Both
  4. None

Answer: A Apache Ivy cachepath

Explanation: Apache Ivy CachePath Creates an Ant classpath from resolved artefacts in the cache.

18. Apache Ivy has how many Ant jobs for exposing dependencies to the Java build path?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: Apache Ivy has two Ant jobs for exposing dependencies to the Java build path:

  • <ivy:cachepath> task
  • <ivy:retrieve> task

19. Which of the following method is used to define and maintain project settings?

  1. Configure ()
  2. Configurations ()
  3. Publish ()
  4. Dependencymanagement()

Answer: B Configurations ()

Explanation: The configuration() method is used to define and maintain project settings.

20. Which of the following method is used to make artefacts available to other projects by publishing them to a repository?

  1. Resolve ()
  2. Retrieve ()
  3. Publish ()
  4. Dependencymanagement()

Answer: C Publish ()

Explanation: Publish () method is used to make artefacts available to other projects by publishing them to a repository.

21. Apache Ivy uses pattern setting to ____?

  1. to alter the repository or directory layouts.
  2. to place artefacts in the right directory.
  3. to access, find or recover artefacts from multiple repository layouts.
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Apache Ivy uses pattern setting to :

  • to alter the repository or directory layouts.
  • to place artefacts in the right directory.
  • to access, find or recover artefacts from multiple repository layouts.

22. Apache Ivy has how many types of resolvers?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A 2

Explanation: Apache Ivy has two types of resolvers: – Standard and composite.

23. The task is delegated to standard resolvers by ____ resolvers.

  1. Standard
  2. Composite.

Answer: B Composite.

Explanation: The task is delegated to standard resolvers by composite resolvers.

24. A ____ is a private repository to which only the owner has access.

  1. Special repository
  2. public repository
  3. local repository

Answer: C local repository

Explanation: A local repository is a private repository to which only the owner has access.

25. Ivy uses ____ resolvers to actually resolve tasks?

  1. Standard
  2. Composite
  3. Both

Answer: A Standard

Explanation: Ivy uses standard resolvers to actually resolve tasks…

Apache IVY objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *