300+ Top ArangoDB MCQ Questions and Answers Quiz

ArangoDB Multiple Choice Questions

1. Which of the following query language is used in ArangoDB?

  1. HQL
  2. SQL
  3. AQL
  4. ASQL
  5. None

Answer: C AQL

Explanation: AQL is the query language used in ArangoDB.

2. ArangoDB is written in which programming language?

  1. Python
  2. C
  3. C++
  4. Java

Answer: C C++

Explanation: ArangoDB is written in C++ programming language.

3. ArangoDB’s microservices framework is called ____?

  1. Retin
  2. Karma
  3. Foxx

Answer: C Foxx

Explanation: ArangoDB’s microservices framework is called Foxx.

4. ArangoDB, as a ____ database, is ideal for applications such as fraud detection, recommendation engines, and identity and access management.

  1. Graph
  2. Document
  3. Key-value pair

Answer: A Graph

Explanation: ArangoDB, as a graph database, is ideal for applications such as fraud detection, recommendation engines, and identity and access management.

5. ArangoDB supports how many data models?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B 3

Explanation: Arango DB supports 3 data models: document, graph, and key-value.

6. Is ArangoDB open-source?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, ArangoDB is open-source.

7. ____ are storage containers for documents or key-value pairs?

  1. Graphs
  2. Documents
  3. Collections

Answer: C Collections

Explanation: Collections are storage containers for documents or key-value pairs.

8. ____ are JSON objects that hold the real data that you wish to save in ArangoDB

  1. Graphs
  2. Collections
  3. Nodes
  4. Documents

Answer: D Documents

Explanation: Documents are JSON objects that hold the real data that you wish to save in ArangoDB.

9. ____ are information networks made up of nodes and connections?

  1. Graphs
  2. Nodes
  3. Collections
  4. Containers

Answer: A Graphs

Explanation: Graphs are information networks made up of nodes and connections.

10. ArangoDB is ____?

  1. Schema independent
  2. Schema dependent

Answer: A Schema independent

Explanation: ArangoDB is schema-free.

11. You can use ArangoDB on ____?

  1. On-premises
  2. On cloud
  3. Both

Answer: C Both

Explanation: You can use ArangoDB on-premises and also on the cloud depending upon the requirement.

12. ArangoDB can scale ____.

  1. Horizontally
  2. Vertically
  3. Both

Answer: C Both

Explanation: ArangoDB can scale both horizontally and vertically.

13. The hierarchy that data is organized in is ____ in collections and collections in ____?

  1. Documents, Database
  2. Database, document

Answer: B Database, document

Explanation: The hierarchy that data is organized in documents in collections, and collections in databases.

14. Documents may be stored as ____ in ArangoDB.

  1. Array
  2. List
  3. CSV objects
  4. JSON objects

Answer: D JSON objects

Explanation: Documents may be stored as JSON objects in ArangoDB.

15. Internally, documents are saved in a binary format known as ____.

  1. Index
  2. VelocyPack
  3. BinaryIndex

Answer: B VelocyPack

Explanation: Internally, documents are saved in a binary format known as VelocyPack.

16. A collection can include an unlimited number of ____?

  1. Documents
  2. Databases
  3. Indexes

Answer: A Documents

Explanation: A collection can include an unlimited number of documents.

17. Every server instance comes with a standard database named ____.

  1. _systemdefault
  2. default_system.
  3. _system.

Answer: C _system.

Explanation: Every server instance comes with a standard database named _system.

18. ArangoDB Edges contain two unique attributes: ____ and ____.

  1. _from and _where
  2. _from and _to.
  3. _where and _to.
  4. _from and _group

Answer: B _from and _to.

Explanation: ArangoDB Edges contain two unique attributes: _from and _to.

19. Edges in ArangoDB are always ____?

  1. Directed
  2. Undirected

Answer: A Directed

Explanation: Edges in ArangoDB are always directed, which means they point from one vertex to another.

20. ____ are used to iterate across query results?

  1. Indexes
  2. Views
  3. Cursors

Answer: C Cursors

Explanation: Cursors are used to iterate across query results.

21. Which of the following method Return the database name?

  1. db._name_of_db()
  2. db._name()
  3. db._database_name()

Answer: B db._name()

Explanation: db.name() method Returns the database name.

22. Which of the following method returns the list of all existing databases?

  1. db._databases()
  2. db._databaseslist()
  3. db._list()
  4. db._listdb()

Answer: A db._databases()

Explanation: db._databases() method returns the list of all existing databases.

23. Which of the following method is used to drop the database?

  1. db._drop(name)
  2. db._dropDb(name)
  3. db._dropDatabase(name)

Answer: C db._dropDatabase(name)

Explanation: db._dropDatabase(name) method is used to drop the database.

24. Can you drop the _system database?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: No, the _system database cannot be dropped.

25. Can two collections have the same name within the same database?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: ArangoDB collections all have a unique identification and a unique name.

26. A “____” call creates a collection.

  1. db. Create
  2. db. Createcollection
  3. db. Newcollection
  4. db. collection

Answer: A db. Create

Explanation: A “db. create” call creates a collection.

27. The default replication factor is ____?

  1. 0
  2. More than 10
  3. Less than 10
  4. 1

Answer: D 1

Explanation: The default replication factor is 1.

28. ____ a collection, removes all documents but keeps all its indexes?

  1. Delete
  2. Drop
  3. Truncate

Answer: C Truncate

Explanation: Truncate a collection, removes all documents but keep all its indexes.

29. A ____ identifies a document in the database in a unique way.

  1. Document handle
  2. Document key
  3. Document Revision

Answer: A Document handle

Explanation: A document handle identifies a document in the database in a unique way.

30. A ____ uniquely identifies a document in the collection it is stored in?

  1. Document handle
  2. Document key
  3. Document Revision

Answer: B Document key

Explanation: A document key uniquely identifies a document in the collection it is stored in.

31. The _key value of a document is ____?

  1. Immutable
  2. Mutable

Answer: A Immutable

Explanation: The _key value of a document is immutable.

32. Which of the following method Returns a cursor after retrieving all documents from a collection?

  1. Doc.all()
  2. document.all()
  3. collection.document()
  4. collection.all()

Answer: D collection.all()

Explanation: collection.all() method Returns a cursor after retrieving all documents from a collection.

33. Which of the following method Converts the collection into an array of documents?

  1. collection.toArray()
  2. collection.Array()
  3. doc.Array()

Answer: A collection.toArray()

Explanation: collection.toArray() method Converts the collection into an array of documents.

34. Can view and collection have the same name in the same database?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: There cannot exist a view and a collection with the same name in the same database.

35. Are document keys case-sensitive?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, document keys are case-sensitive.

36. ArangoDB’s key component is the ____, which stores data and processes queries.

  1. ArangoDB handler
  2. ArangoDB storage
  3. ArangoDB server
  4. ArangoDB container

Answer: C ArangoDB server

Explanation: ArangoDB’s key component is the ArangoDB server, which stores data and processes queries.

37. Does AQL support data-definition operations?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: No, AQL does not support data-definition operations.

38. Does AQL support data control language (DCL)?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: No, AQL does not support data control language (DCL), it is pure DML.

39. How many ways are there to upgrade the ArangoDB?

  1. 4
  2. 5
  3. 3
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: There are two ways to upgrade the ArangoDB: in-place upgrade, and logical upgrade.

40. ArangoDB is deployed across numerous servers in a ____ arrangement.

  1. Single Instance setup
  2. Clustered Setup

Answer: B Clustered Setup

Explanation: ArangoDB is deployed across numerous servers in a clustered arrangement.

ArangoDB objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *