300+ Top Babylon.js MCQ Questions and Answers Quiz

Babylon.js Multiple Choice Questions

1. Which of the following controls the scene’s view and allows you to observe the items from a certain angle?

  1. Meshes
  2. Cameras
  3. Materials
  4. Lights

Answer: B Cameras

Explanation: Cameras control the scene’s view and allow you to observe the items from a certain angle.

2. ____ are the 3D objects, such as cubes, spheres, or bespoke models, that may be displayed on the screen.

  1. Meshes
  2. Cameras
  3. Materials
  4. Lights

Answer: A Meshes

Explanation: Meshes are 3D objects, such as cubes, spheres, or bespoke models, that may be displayed on the screen.

3. ____ control mesh appearance, including colour, texture, and lighting attributes.

  1. Meshes
  2. Cameras
  3. Materials
  4. Lights

Answer: C Materials

Explanation: Materials control mesh appearance, including colour, texture, and lighting attributes.

4. Which of the following is true about Babylon.js?

  1. It is an open-source framework
  2. It is a JavaScript framework for 3D game development
  3. It is one of the most popular 3D game engines
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Following things are true about Babylon.js:

  • It is an open-source framework
  • It is a JavaScript framework for 3D game development
  • It is one of the most popular 3D game engines

5. Babylon framework was created with the ____ programming language.

  1. TypeScript
  2. Python
  3. Java

Answer: A TypeScript

Explanation: Babylon.js was created with the TypeScript programming language.

6. ____ is the application’s primary container for all objects and cameras.

  1. Meshes
  2. Cameras
  3. Scenes

Answer: C Scenes

Explanation: Scenes is the application’s primary container for all objects and cameras.

7. Which of the following initiates the render loop, which refreshes and renders the scene continually?

  1. engine.runRenderLoop(function () { scene.render(); });
  2. engine.Render(function () { scene.render(); });
  3. run.LoopRender(function () { scene.render(); });

Answer: A engine.runRenderLoop(function () { scene.render(); });

Explanation: engine.runRenderLoop(function () { scene.render(); }); initiates the render loop, which refreshes and renders the scene continually.

8. The ____ camera spins around the target.

  1. ArcCamera
  2. RotateCamera
  3. ArcRotateCamera

Answer: C ArcRotateCamera

Explanation: The ArcRotateCamera camera spins around the target.

9. Which of the following creates meshes in Babylon.js?

  1. Create.mesh()
  2. Mesh.Create()
  3. CreateBox()
  4. Mesh.box()

Answer: B Mesh.Create()

Explanation: Mesh.create() creates meshes in Babylon.js.

10. ____ aids in the transformation of a 2D shape into a volumic shape.

  1. Line
  2. Tube
  3. Ribbon
  4. Extrusion

Answer: D Extrusion

Explanation: Extrusion aids in the transformation of a 2D shape into a volumic shape.

Babylon.js MCQs

11. ____ accepts as input an array of pathways and draws lines along those paths.

  1. Line
  2. Tube
  3. Ribbon
  4. Extrusion

Answer: C Ribbon

Explanation: Ribbon accepts as input an array of pathways and draws lines along those paths.

12. ____ is a Babylon.js class that makes it easy to generate sophisticated Meshes such as boxes, spheres, cylinders, and toruses.

  1. MeshBuilder
  2. MeshBox
  3. Parametric Mesh

Answer: A MeshBuilder

Explanation: MeshBuilder is a Babylon.js class that makes it easy to generate sophisticated Meshes such as boxes, spheres, cylinders, and toruses.

13. Which is better, Mesh or MeshBuilder?

  1. Mesh
  2. MeshBuilder
  3. Both
  4. Depends upon the situation
  5. None

Answer: D Depends upon the situation

Explanation: Mesh and MeshBuilder both have their own set of benefits and applications. The best option is determined by the project’s unique requirements.

14. ____ collision in Babylon. js refers to the process of assessing if a user has clicked on a Mesh in the scene.

  1. Mesh Shaping
  2. Mesh Intersecting
  3. Mesh picking
  4. Mesh Joining

Answer: C Mesh picking

Explanation: Mesh picking collision in Babylon. js refers to the process of assessing if a user has clicked on a Mesh in the scene.

15. ____ is a method used in Babylon.js to identify the intersection of a ray and objects in the scene.

  1. Raycasting
  2. Picking
  3. Intersection
  4. Raysection

Answer: A Raycasting

Explanation: Raycasting is a method used in Babylon.js to identify the intersection of a ray and objects in the scene.

16. With which of the following method an action is registered with the action manager?

  1. Actionregister
  2. registerAction
  3. Register.action

Answer: B registerAction

Explanation: With registerAction method an action is registered with the action manager.

17. Which of the following method clears all actions that have been registered with the action manager?

  1. Remove
  2. Del
  3. Delete
  4. Clear

Answer: D Clear

Explanation: Clear method, clears all actions that have been registered with the action manager.

18. A ____ is used in Babylon.js to represent a location in 3D space.

  1. Vector3
  2. Vector
  3. 3Dvector

Answer: A Vector3

Explanation: A Vector3 is used in Babylon.js to represent a location in 3D space.

19. A ____ describes a 3D route in space specified by a set of 3D points.

  1. Vector3
  2. Curve3
  3. Vector
  4. Curve

Answer: B Curve3

Explanation: A Curve3 describes a 3D route in space specified by a set of 3D points.

20. Is Curve3 and Vector3 both are same?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: A Curve3 describes a 3D route in space specified by a set of 3D points, whereas A Vector3 is a 3D point represented by its x, y, and z coordinates.

21. ____ is a Babylon.js feature that allows you to generate and change textures in real-time.

  1. Interactive texture
  2. Reactive pattern
  3. Dynamic texture

Answer: C Dynamic texture

Explanation: Dynamic texture is a Babylon.js feature that allows you to generate and change textures in real-time.

22. Parallax mapping is also called ____.

  1. On mapping
  2. onset mapping
  3. off mapping
  4. offset mapping

Answer: D offset mapping

Explanation: Parallax mapping is also called offset mapping.

23. ____ is a method used in computer graphics to generate the appearance of depth in textures by simulating a displacement of pixels along a surface normally dependent on the camera perspective.

  1. Internal mapping
  2. Parallax mapping
  3. Rectangle mapping

Answer: B Parallax mapping

Explanation: Parallax mapping is a method used in computer graphics to generate the appearance of depth in textures by simulating a displacement of pixels along a surface normally dependent on the camera perspective.

24. Who created babylon.js?

  1. David Walt
  2. David Catuhe
  3. David Sting
  4. David Flanagan

Answer: B David Catuhe

Explanation: David Catuhe created Babylon.js.

25. ____ function adds a mesh to the scene.

  1. Scene.addMesh()
  2. Scene.Mesh()
  3. Add.sceneMesh()

Answer: A Scene.addMesh()

Explanation: Scene.addMesh()function adds a mesh to the scene.

26. A set of alterations performed on an item over time is known as ____.

  1. Skeleton
  2. Animation
  3. Movements
  4. Trigger

Answer: B Animation

Explanation: A set of alterations performed on an item over time is known as animation.

27. In Babylon.js, you may create a screenshot by utilizing the engine’s ____ functionality.

  1. renderScreenshot
  2. TargetScreen
  3. renderScreen
  4. renderTarget

Answer: D renderTarget

Explanation: In Babylon.js, you may create a screenshot by utilizing the engine’s renderTarget functionality.

28. To produce a mirror-like scene, ____ are employed.

  1. Reflection probes
  2. Replication target
  3. Replica scene

Answer: A Reflection probes

Explanation: To produce a mirror-like scene, reflection probes are employed.

29. Which of the following shader is in charge of determining the final colour of each pixel?

  1. Edge cut shader
  2. Fragment shader
  3. Edgy shader
  4. Vertex shader

Answer: B Fragment shader

Explanation: The fragment shader is in charge of determining the final colour of each pixel.

30. Which of the following shader is in charge of converting 3D geometry to screen space and transferring data to the fragment shader?

  1. Edge cut shader
  2. Fragment shader
  3. Edgy shader
  4. Vertex shader

Answer: D Vertex shader

Explanation: The vertex shader is in charge of converting 3D geometry to screen space and transferring data to the fragment shader.

Babylon.js objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *