Top 300 Bulma Multiple Choice Questions MCQs Quiz

Bulma MCQs and Answers

1. Bulma framework is based upon?

  1. Components
  2. Flexbox
  3. Div

Answer: B Flexbox

Explanation: Bulma framework is based upon Flexbox.

2. Who developed Bulma?

  1. Håkon Wium
  2. Tim Berners-Lee
  3. Jeremy Thomas

Answer: C Jeremy Thomas

Explanation: Jeremy Thomas developed Bulma.

3. In which year Bulma framework launched?

  1. 2014
  2. 2013
  3. 2015
  4. 2016

Answer: D 2016

Explanation: In the year 2016 Bulma framework was launched.

4. Can you combine Bulma with any other JavaScript framework?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Bulma is a pure CSS framework that can be used with any JavaScript framework such as AngularJS, ReactJS, and so on.

5. BULMA is modern ____framework.

  1. Python
  2. CSS
  3. JavaScript

Answer: B CSS

Explanation: BULMA is modern CSS framework.

6. Is the BULMA framework frontend or backend?

  1. Frontend
  2. Backend

Answer: A Frontend

Explanation: BULMA is a modern CSS framework which is extensively used to design the frontend components.

7. Is BULMA and bootstrap similar?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Bulma and Bootstrap are CSS frameworks that allow developers to easily create web interfaces.

8. Is Bulma open-source?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Bulma is an open-source framework.

9. Can you build responsive websites with Bulma?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Bulma is 100 percent responsive.

10. Which is more popular Bulma or Bootstrap?

  1. Bulma
  2. Bootstrap

Answer: B Bootstrap

Explanation: Bootstrap is more popular than Bulma.

Bulma Multiple Choice Questions MCQs

11. How many font sizes are available in Bulma?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: C 7

Explanation: In total 7 font sizes are available in Bulma.

12. Among font size is-size-1 and is-size-7 which is largest?

  1. is-size-1
  2. is-size-7

Answer: A is-size-1

Explanation: is-size-1 is the largest font size.

13. ____ are used to indicate the current page’s position.

  1. Loc
  2. Session
  3. Cookies
  4. Breadcrumbs

Answer: D Breadcrumbs

Explanation: Breadcrumbs are used to indicate the current page’s position.

14. How many button sizes are provided by Bulma?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: C 4

Explanation: 4 button sizes are provided in Bulma: small, normal, medium, and large.

15. Which of the following are the alternatives of Bulma?

  1. Bootstrap
  2. Foundation
  3. Materialize CSS
  4. Tailwind CSS
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation: Following are the alternatives of Bulma: Bootstrap, Foundation, Materialize CSS, Tailwind CSS.

16. What does is-marginless helper do in Bulma?

  1. It sets the margin
  2. It removes the margin
  3. It sets the width of margin
  4. It creates the margin

Answer: B It removes the margin

Explanation: is-marginless helper in Bulma is used to remove the margin.

17. Suppose you are asked to remove the shadow from some element then which of the following helper would you use in Bulma?

  1. clear-shadow
  2. remove-shadow
  3. shadowless
  4. is-shadowless

Answer: D is-shadowless

Explanation: is-shadowless helper removes the shadow.

18. How many types of alignment helper does Bulma provides?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: B 4

Explanation: Bulma provides 4 types of alignment helpers to align the text in the container:

  • has-text-centered
  • has-text-justified
  • has-text-left
  • has-text-right

19. How many types of text transformation helpers does Bulma provides?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 4

Answer: D 4

Explanation: Bulma offers four different types of text transformation tools for transforming the text in the container:

  • is-capitalized
  • is-lowercase
  • is-uppercase
  • is-italic

20. Can you include HTML forms in Bulma?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, you can include HTML forms in Bulma.

21. ____are used by Bulma to symbolise a fundamental layout element and to wrap the site’s contents?

  1. Wraps
  2. Modules
  3. Columns
  4. Containers

Answer: D Containers

Explanation: Containers are used by Bulma to symbolise a fundamental layout element and to wrap the site’s contents.

22. How many types of Level does Bulma provides?

  1. 2
  2. 6
  3. 7
  4. 4

Answer: A 2

Explanation: Bulma provides 2 types of level:

  • Centred Level
  • Mobile-level

23. If you want to display the items horizontally on mobile, then which of the following level you would use?

  1. Centred Level
  2. Mobile-level

Answer: B Mobile-level

Explanation: If you want to display the items horizontally on mobile, then we will use mobile-level.

24. Bulma develops a 2-dimensional layout or Metro Menu style by employing a single element class named ____?

  1. Flex
  2. Container
  3. Tile
  4. Component

Answer: C Tile

Explanation: Bulma develops a 2-dimensional layout or Metro Menu style by employing a single element class named tile.

25. How many levels of nesting tiles hierarchy does Bulma uses?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: A 3

Explanation: Nesting of tiles uses 3 levels of hierarchy −

  • is-ancestor
  • is-parent
  • is-child .

26. How many types of modifiers does input field supports in Bulma?

  1. 5
  2. 6
  3. 4
  4. 3

Answer: D 3

Explanation: The input field supports 3 types of modifiers −

  • Color
  • Size
  • State

27. Bulma ____are utilised when numerous lines of input are required?

  1. Area
  2. Textline
  3. Textareas
  4. Text

Answer: C Textareas

Explanation: Bulma textareas are utilised when numerous lines of input are required.

28. Which class does Bulma uses to display the image?

  1. .img
  2. .image
  3. .src
  4. .picture

Answer: B .image

Explanation: .image class is used in Bulma to display the images.

29. Which of the following class does Bulma uses for notification?

  1. .notify
  2. .warning
  3. .notification

Answer: C .notification

Explanation: .notification class does Bulma uses for notification.

30. How many types of dimensions to display the images does Bulma provides?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 4

Answer: C 7

Explanation: Bulma provides 7 types of dimensions to display the images −

  • is-16×16
  • is-24×24
  • is-32×32
  • is-48×48
  • is-64×64
  • is-96×96
  • is-128×128

31. Which of the following is a bottom part of the table?

  1. <foot>
  2. <tfoot>
  3. <tf>

Answer: B <tfoot>

Explanation: <tfoot> is a bottom part of the table.

32. Bulma offers little labels known as ____to display additional information?

  1. namespace
  2. textarea
  3. pre
  4. tags

Answer: D tags

Explanation: Bulma offers little labels known as tags to display additional information.

33. Which of the following company uses Bulma?

  1. LinkedIn
  2. IBM
  3. Twitter
  4. All of the above
  5. None

Answer: A LinkedIn

Explanation: LinkedIn, opinion Lab uses Bulma.

34. Which of the following is a hamburger icon, that toggles navbar menu on small devices?

  1. navbar-brand
  2. navbar-burger
  3. navbar-menu

Answer: B navbar-burger

Explanation: navbar-burger is a hamburger icon, that toggles navbar menu on small devices.

35. navbar-end appears on ____side of the menu?

  1. Left
  2. Right
  3. Center

Answer: B Right

Explanation: navbar-end appears on right side of the menu.

36. navbar-start appears on ____side of the menu?

  1. Left
  2. Right
  3. Center

Answer: A Left

Explanation: navbar-start appears on left side of the menu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *