300+ TOP Agency Management MCQs and Answers Quiz Exam

Agency Management Multiple Choice Questions

1. Who started first Advertising Agency ?
a. David Ogilvy

b. b.Palmer

c. Thomas J Barratt

d. Edward Bernays

Answer:
b. b.Palmer

2. What are the different functions which advertising agency performs ?
a. Attracting clients

b. Economic growth

c. Gaining clients

d. SWOT Analysis

Answer:
a. Attracting clients

3. What kind of services are provided by agency ?
a. Creating message

b. Communication

c. Brand building

d. Outdoor publicity

Answer:
c. Brand building

4. In which year did the concept of Mega agency start ?
a. 1980

b. 1982

c. 1983

d. 1985

Answer:
a. 1980

5. In GAP model the gap between consumer expectation and management perception occur due to?
a. Role conflict

b. Over promising

c. Lack of Market Research

d. Lack of team spirit

Answer:
c. Lack of Market Research

6. What is the problem in service industry ?
a. Touching product

b. Tasting product

c. Tangibility

d. Standardization

Answer:
d. Standardization

7. In client-agency relationship what is pre-relationship stage ?
a. Setting rule

b. Period after hiring agency

c. Period before hiring agency

d. Reality test

Answer:
c. Period before hiring agency

8. What attributes are important to be account planner along with being open minded ?
a. Leadership Quality

b. Research skills

c. Marketing skills

d. Pitching skills

Answer:
a. Leadership Quality

9. What is the last step in account planning process ?
a. Pre-testing

b. Market research

c. Tracking the ad performance

d. Communication

Answer:
c. Tracking the ad performance

10. What is consequence in means-end chain ?
a. Advertising brands

b. Benefits consumer receive

c. Features

d. Beliefs

Answer:
b. Benefits consumer receive

11. In digital advertising how to convey display advertising ?
a. SEM

b. SEO

c. HTML

d. Using text and logos

Answer:
d. Using text and logos

12. What is the most important feature in post prodcution process ?
a. Editing

b. Talent arrangements

c. Bidding

d. Casting

Answer:
a. Editing

13. Television is suited to which advertising appeal ?
a. Only rational appeal

b. Only emotional appeal

c. Both rational and emotional appeal

d. Comedy appeal

Answer:
c. Both rational and emotional appeal

14. Marketing audit is conducted to analyse which factors ?
a. SWOT analysis

b. Likes and dislikes of consumers

c. Market opportunity analysis

d. Internal environment analysis

Answer:
b. Likes and dislikes of consumers

15. What are the important steps in post production process ?
a. Location

b. Editing

c. Night shoots

d. Bidding

Answer:
b. Editing

16. How are the various elements of TV commercial brought together ?
a. Bay Layout

b. In a script

c. By colouring

d. By designing

Answer:
b. In a script

17. What should be included in marketing brief ?
a. SWOT analysis

b. Market analysis

c. Marketing brief objectives

d. Likes and dislikes of consumers

Answer:
c. Marketing brief objectives

18. Why is marketing audit conducted ?
a. For target market

b. To execute plan

c. To do SWOT analysis

d. To understand demand in market

Answer:
d. To understand demand in market

19. What elements are included in marketing strategy ?
a. Repositioning

b. Positioning

c. Pricing strategies

d. Targeting

Answer:
c. Pricing strategies

20. What element is important in conviction stage of buying behavior ?
a. To create awareness in minds of people

b. To deal with emotional appeal

c. To finally buy the product

d. To get knowledge about product

Answer:
c. To finally buy the product

21. Who developed the AIDA model ?
a. David Ogilvy

b. James Walter

c. b. Palmer

d. Elmo Levis

Answer:
d. Elmo Levis

22. On what basis market feasibility study is done ?
a. Based on project cost

b. Future demand

c. Based on competition

d. Based on investment

Answer:
b. Future demand

23. What elements are included in direct cost ?
a. Media bills

b. Maintenance cost

c. Electricity bills

d. Office rent

Answer:
a. Media bills

24. How to develop your business with new clients ?
a. Advertising

b. By enhancing Image and reputation

c. Word of mouth publicity

d. Using marketing skills

Answer:
b. By enhancing Image and reputation

25. To whom are marketing efforts directed in pull strategy ?
a. Consumer

b. Client

c. Manufacturer

d. Retailer and dealer

Answer:
a. Consumer

Agency Management Objective Questions with Answers Quiz Test Pdf Download