300+ TOP Badminton Quiz Questions and Answers MCQs

Badminton Quiz Questions Pdf

1. The rules for modern badminton were developed in which country during the 19th century?
A. China

B. Britain

C. Denmark

Answer: B

2. In a badminton game, the winner is the first one to reach … points.
A. 11

B. 16

C. 21

Answer: C

3. What is the name of the international governing body for badminton recognised by the International Olympic Committee?
A. Badminton World Federation – BWF

B. International Badminton Association – IBA

C. Badminton World Organization – BWO

Answer: A

4. In which year did badminton make its debut in the Summer Olympic Games?
A. 1988

B. 1992

C. 1996

Answer: B

5. When a badminton player wins a rally, how many points can he or she get?
A. 1 point

B. 2 points

C. 3 points

Answer: A

6. When does the umpire call the score out loud during a badminton game?
A. Before the game starts

B. After the game finishes

C. After the rally finishes

Answer: C

7. Which term is used when a player violates the rules?
A. An error

B. A fault

C. A mistake

Answer: B

8. Who is often considered to be one of the greatest badminton men single’s players of all time with 5 world champion and 2 Olympic champion titles?
A. Li Chong Wei

B. Lin Dan

C. Peter Gade

Answer: B

9. What is the name of the international badminton tournaments for men’s team competition?
A. Thomas Cup

B. Uber Cup

C. Sudirman Cup

Answer: A

10. What can be the maximum number of games in a badminton match?
A. 3

B. 5

C. 7

Answer: A

Badminton Quiz Questions

11. What do we call a shot that is hit high and deep into the court of the opponent?
A. Drive

B. Drop

C. Clear

Answer: C

12. Which has the greater length: the court for doubles or the court for singles?
A. Doubles

B. Singles

C. Same length

Answer: C

13. How high is the net on a badminton court?
A. 1.35 metres

B. 1.55 metres

C. 1.7t metres

Answer: B

14. When the score in a badminton game reaches 20-all, what can be the final score?
A. 22 – 20

B. 21 – 20

C. 23 – 20

Answer: A

15. When a rally is stopped and replayed without change to the score, what does it call?
A. A replay

B. A let

C. A draw

Answer: B

16. What is the other name of a shuttlecock in badminton?
A. A ball

B. A birdie

C. A run

Answer: B

17. A typical shuttlecock is typically comprised of how many overlapping feathers?
A. 8

B. 12

C. 16

Answer: C

18. What is the oldest badminton tournament in the world?
A. Malaysia Open

B. China Open

C. All-England Open

Answer: C

19. What is widely regarded as the most powerful shot or stroke in badminton?
A. A clear

B. A drive

C. A smash

Answer: C

20. Which country has won the largest number of gold medals in badminton the Summer Olympic Games?
A. China

B. Indonesia

C. Denmark

Answer: A

21. When the shuttlecock lands on the line of the court, it is considered to be out or in?
A. In

B. Out

C. Depending on the umpire

Answer: A

22. Is it a fault when a badminton player’s racquet touches the net when playing?
A. Yes

B. No

C. Depend on the situation

Answer: A

23. How frequent are the BWF World Rankings updated?
A. Every week

B. Every month

C. Every quarter

Answer: A

24. The first serve in a badminton game is started from which side of the court?
A. From the right-hand side

B. From the left-hand side

C. From the middle

Answer: A

25. Which male badminton player is widely regarded as the king of the backhand?
A. Lin Dan

B. Kento Momota

C. Taufik Hidayat

Answer: C

26. During each badminton game, the players will have a 1-minute break at which point?
A. 10

B. 11

C. 12

Answer: B

27. What is the maximum number of points that a badminton player can get in a game?
A. 21 points

B. 25 points

C. 30 points

Answer: C

28. When is a badminton match completed?
A. When a player wins 2 straight games

B. When a player wins 2 out of 3 games

C. When a player wins 3 out of 5 games

Answer: B

29. How many categories are there in badminton?
A. 2 categories: men’s singles and women’s singles

B. 3 categories: men’s singles, women’s singles, and mixed doubles

C. 5 categories: men’s singles, women’s singles, mixed doubles, and men’s doubles, women’s doubles

Answer: C

30. How often is the BWF World Championships held?
A. Every year

B. Every two years

C. Every four years

Answer: A

31. When was the first Badminton World Championships held?
A. Copenhagen, Denmark

B. London, England

C. Malmo, Sweden

Answer: C

32. The feathers from which animal make the best shuttlecocks in badminton?
A. Duck

B. Goose

C. Chicken

Answer: B

33. The head of a shuttlecock is made of which material?
A. Cork

B. Oak

C. Plastic

Answer: A

34. What is the name of the official badminton rules published by the BWF?
A. Rules of Badminton

B. Laws of Badminton

C. Badminton Act

Answer: B

35. Which body part generates the most force when hitting a shuttlecock?
A. Forearm

B. Wrist

C. Shoulder

Answer: B

Badminton Quiz Questions with Answers Pdf Download Online Test