300+ TOP Beginning with P Quiz Questions and Answers MCQs

Beginning with Letter P Quiz Multiple Choice Questions

1. What is the official currency in Argentina?
A. Pound

B. Peso

C. Penning

Answer: B. Peso

2. Which fruit is named after a Latin word that means “seeded apple”?
A. Papaya

B. Pomegranate

C. Pear

Answer: B. Pomegranate

3. Which fictional character is known for his long nose, which grows everything he lies?
A. Poppins

B. Pinocchio

C. Peter Pan

Answer: B. Pinocchio

4. Which brain disorder causes uncontrollable or unintended movements, such as difficulty with coordination and balance, stiffness, and shaking?
A. Parkinson’s disease

B. Pneumonia

C. Psoriasis

Answer: A. Parkinson’s disease

5. In mathematics, what is the name of the constant that is approximately equal to 3.14?
A. Prism

B. Parity

C. Pi

Answer: C. Pi

6. Which of the following prefixes means ancient or older in English?
A. Paleo-

B. Pan-

C. Para-

Answer: A. Paleo-

7. Which novel written by Jane Austen in 1813 follows the life of Elizabeth Bennet?
A. Pride and Prejudice

B. Pippi Longstocking

C. Peter Pan

Answer: A. Pride and Prejudice

8. Which of the following cities is the capital of the Czech Republic?
A. Paris

B. Prague

C. Pretoria

Answer: B. Prague

9. What is the name of the English songwriter and singer who gained worldwide fame as bassist and vocalist for the Beatles?
A. Prince

B. Pharrell Williams

C. Paul McCartney

Answer: C. Paul McCartney

10. The song “See You Again” by Charlie Puth and Wiz Khalifa was a tribute to which actor in the Fast & Furious series?
A. Paul Walker

B. Paul Rudd

C. Pedro Pascal

Answer: A. Paul Walker

11. In the periodic table, which chemical element is represented by the letter “K”?
A. Potassium

B. Phosphorus

C. Platinum

Answer: A. Potassium

12. Which tropical fruit has a cylindrical shape with cactus-like leaves and a diamond pattern spine and skin?
A. Passion fruits

B. Pineapples

C. Peaches

Answer: B. Pineapples

13. Which language is also known as Farsi and is widely spoken in Iran?
A. Punjabi

B. Pahari

C. Persian

Answer: C. Persian

14. Which football legend has the real name at birth as Edson Arantes do Nascimento?
A. Paolo Maldini

B. Pavel Nedved

C. Pele

Answer: C. Pele

15. Which canal was first opened in 1914 to connect the Pacific and the Atlantic Ocean?
A. Panama Canal

B. Portugal Canal

C. Philippines Canal

Answer: A. Panama Canal

16. Which of the following awards is presented annually to honour great architects?
A. Prince Philip Medal

B. Pritzker Architecture Prize

C. Pitrè Prize

Answer: B. Pritzker Architecture Prize

17. Which animal is often used as a symbol of peace?
A. Penguin

B. Pigeon

C. Peacock

Answer: B. Pigeon

18. Which written abbreviation is used when you have signed a document for another one who is not available to sign it?
A. Pm

B. Pp

C. Pa

Answer: B. Pp

19. Which term refers to the smallest unit of a graphic or digital image that can be displayed on a digital display device?
A. Pascal

B. Pixel

C. Pint

Answer: B. Pixel

20. Rockhopper, Macaroni, and Emperor are species of which bird?
A. Parrot

B. Pelican

C. Penguin

Answer: C. Penguin

21. Which kingdom is considered the legal predecessor of the modern-day Germany?
A. Prussia Kingdom

B. Ptolemaic Kingdom

C. Pagan Kingdom

Answer: A. Prussia Kingdom

22. First introduced in 2016, which video game allows players to capture and train virtual creatures?
A. Pacman

B. Plants and Zombies

C. Pokémon Go

Answer: C. Pokémon Go

23. Who was the husband of Queen Elizabeth II?
A. Prince Harry

B. Prince Philip

C. Prince George

Answer: B. Prince Philip

24. What is the first name of Picasso, one of the most influential artists of the 20th century?
A. Peter

B. Pablo

C. Paxton

Answer: B. Pablo

25. Which of the following is a high-fashion brand from Italy?
A. Puma

B. Peugeot

C. Prada

Answer: C. Prada

26. Which word has been widely used by the LGBTQIA+ community to define many different aspects of the movements?
A. Pride

B. Peace

C. Passion

Answer: A. Pride

27. What is the lowest-value piece on a chessboard?
A. Pirate

B. Pawn

C. Pope

Answer: B. Pawn

28. Which role is ranked between deacons and bishops in the Roman Catholic Church?
A. Pope

B. Priest

C. Papal

Answer: B. Priest

29. Which of the following is the name of a Turkish low-cost airline based in Istanbul, Turkey?
A. Pegasus Airlines

B. PSA Airlines

C. Pan Pacific Airlines

Answer: A. Pegasus Airlines

30. What is your zodiac sign if you were born between February 19 to March 20?
A. Pisces

B. Peregrine

C. Ponderous

Answer: A. Pisces

31. The Boxter is a car model designed by which automotive brand?
A. Pagani

B. Peugeot

C. Porsche

Answer: C. Porsche

32. 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, and 19 are the first seven … numbers.
A. Primary

B. Perfect

C. Prime

Answer: C. Prime

33. You need to enter the PIN code when withdrawing money using a card in the ATM. What does the letter P in PIN stand for?
A. Private

B. Personal

C. Particular

Answer: B. Personal

34. In which country can you visit Machu Picchu, the old Inca citadel?
A. Paraguay

B. Panama

C. Peru

Answer: C. Peru

Beginning With P objective questions with answers pdf download online exam test