300+ TOP Boxing Quiz Questions with Answers MCQs

Boxing Quiz Multiple Choice Questions

1. How many minutes are typically there in a boxing round?
A. 2 minutes

B. 3 minutes

C. 4 minutes

Answer: B

2. What do we call the trainer or coach who assists the fighter during a boxing fight?
A. A mediator

B. A cornerman

C. A cutman

Answer: B

3. Manny Pacquaio is a legendary boxer from which country?
A. The Philippines

B. Thailand

C. Vietnam

Answer: A

4. Which of the following professional boxers was the first one to win the world heavyweight championship three times?
A. Sonny Liston

B. Larry Holmes

C. Muhammad Ali

Answer: C

5. Which boxer was the first heavyweight champion to defeat a heavyweight champion?
A. Floyd Patterson

B. Mickey Walker

C. Michael Spinks

Answer: C

6. What does the term “TKO” stand for in boxing?
A. Tentative only

B. Technical knockout

C. Total knockout

Answer: B

7. The Boxing Day is typically associated with which patron saint?
A. Saint Nicholas

B. Saint Patrick

C. Saint Stephen

Answer: C

8. What is the nickname of Joseph Louis Barrow, which is widely regarded as one of the most influential and greatest boxers of all time?
A. The Brown Bomber

B. The Red Bomber

C. The Black Bomber

Answer: A

9. How long must a fighter get back up after being knocked down in boxing?
A. A count of 10

B. 30 seconds

C. Depending on the referee

Answer: A

10. Complete the famous quote by Muhammad Ali: “Float like a …, sting like a bee”
A. Bird

B. Fish

C. Butterfly

Answer: C

11. What is the heaviest weight class in boxing?
A. Feather weight

B. Bantam weight

C. Flyweight

Answer: A

12. George Foreman became the oldest heavyweight champion at what age?
A. 40

B. 45

C. 50

Answer: B

13. Which of the following boxers won up to 87 of the first professional fights?
A. Bernard Hopkins

B. Julio Cesar Chavez

C. Wladimir Klitschko

Answer: B

14. Which of the following British boxers never had a draw?
A. Tyson Fury

B. Naseem Hamed

C. Chris Eubank

Answer: B

15. What happened after the British boxer Robin Deakin won the first professional fight in 2006?
A. He became a World Champion in the next year

B. He changed his name

C. He lost the next 50 fights

Answer: C

16. A TKO is called when a fighter is knocked down how many times?
A. 1 time

B. 2 times

C. 3 times

Answer: C

17. What do we call the result in which the judges are not unanimous on the fight’s winner?
A. A minority victory

B. A split decision

C. A technical draw

Answer: B

18. Which of the following fighters was a legendary boxer in the late 1800s and early 1900s?
A. Marvin Hagler

B. Joe Louis

C. John L. Sullivan

Answer: C

19. During a match known as “The Bite Fight”, Mike Tyson bit which body part of Evander Holyfield?
A. Ear

B. Neck

C. Nose

Answer: A

20. Who is regarded as the “Father of Boxing” as he developed the first set of modern boxing gloves and rules?
A. James Figg

B. Bill Gretting

C. Jack Broughton

Answer: C

21. James Corbett was known for introducing which boxing movement?
A. Technical boxing

B. Scientific boxing

C. Entertaining boxing

Answer: B

22. In 1986, who became the youngest fighter to win the heavyweight boxing championship?
A. Mike Tyson

B. Muhammad Ali

C. Evander Holyfield

Answer: A

23. Which of the following is a boxing film?
A. Safety

B. Rocky

C. The Blind Side

Answer: B

24. Which type of punch in boxing is comprised of an upward blow from the direction of your toes?
A. Hook

B. Jab

C. Uppercut

Answer: C

25. Which rules were drafted in 1865 and are still the code of generally accepted rules in boxing?
A. The Sullivan Rules

B. The Marquess of Queensberry Rules

C. The Council of Trent Rules

Answer: B

26. Which part of the body is not a target in boxing?
A. Below the belt

B. Eyes

C. Neck

Answer: A

27. To stop a fight, what can a cornerman throw into the boxing ring?
A. A towel

B. A hat

C. A shirt

Answer: A

28. In the WBC and WBA, which weight class comes after cruiserweight?
A. Heavyweight

B. Middleweight

C. Light heavyweight

Answer: A

29. In the heavyweight class, what is the upper limit of weight?
A. 80 kilograms

B. 120 kilograms

C. No upper limit

Answer: C

30. When was women’s boxing first featured in the Olympic Games?
A. 2004

B. 2008

C. 2012

Answer: C

31. What do we call a boxing champion who defeats the existing champion?
A. A monarchic championship

B. A lineal championship

C. A morganatic championship

Answer: B

32. Which of the following is a boxing magazine?
A. The Fighter

B. The Ring

C. The Boxing

Answer: B

33. “The Golden Boy” is the nickname of which boxer?
A. Mike Tyson

B. Marvin Hagler

C. Oscar de la Hoya

Answer: C

34. Which of the following writers were very proud of his boxing skills?
A. Ernest Hemingway

B. John Steinbeck

C. Scott Fitzgerald

Answer: A

35. In addition to boxing, Manny Pacquiao is also a professional player in which sport?
A. Volleyball

B. Badminton

C. Basketball

Answer: C

36. He once served with the German Air Force (Luftwaffe) as an elite paratrooper, who is the only boxer to win the world heavyweight championship on a foul?

Answer: Max Schmeling.

37. Which former professional boxer and winner of multiple featherweight world championships was known for his unconventional boxing antics and spectacular ring entrances like entering the ring on a flying carpet, a lift and a palanquin and wearing a Halloween mask?

Answer: Naseem Hamed.

38. Which legendary boxer appears in the front row of the iconic sleeve cover of The Beatles’ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band?

Answer: Sonny Liston.

39. Nicknamed “The Mongoose”, Which American boxer is the longest-reigning World Light Heavyweight Champion of all time?

Answer: Archie Moore.

40. Which world heavyweight champion inspired the 2005 film Cinderella Man?

Answer: James Braddock.

41. One of the best heavyweight champions of all time, who holds the records for the longest cumulative heavyweight title reign of all time, with 4,382 days as world heavyweight champion?

Answer: Wladimir Klitschko.

42. Which professional boxer became the first British boxer in history to win both an Olympic gold medal and a professional world title?

Answer: James DeGale.

43. He was the first professional boxing world champion to hold a PhD degree and in reference to his punching power, which legendary boxer earned his nickname “Dr. Ironfist”?

Answer: Vitali Klitschko.

44. In the first event of the Superstars UK TV series in 2012, the 100-metre dash, Robbie Grabarz came second and Mo Farah third, finishing in 11.70 and 12.98 seconds. Who won the race convincingly in 11.53 seconds?

Answer: Anthony Joshua

45. One of the most successful boxers, who became the oldest boxer in history to win a world championship, at the age of 46, breaking George Foreman’s record set in 1994?

Answer: Bernard Hopkins.

46. Nicknamed “Marvelous” and annoyed that network announcers did not refer to him as such, which American boxer changed his name?

Answer: Marvellous Marvin Hagler.

47. Which former American professional boxer’s 1990 victory over Mike Tyson is regarded as one of the greatest upsets in sports history?

Answer: James “Buster” Douglas.

48. 1976 Light middleweight Olympic Gold medalist, which American boxer became the first reigning light heavyweight world champion to win the heavyweight title?

Answer: Michael Spinks.

49. On November 5, 1994, who at the age of 45 years became boxing’s oldest heavyweight champion when he defeated 26-year-old Michael Moorer in the 10th round of their WBA fight in Las Vegas?

Answer: George Foreman.

50. Which American former football player, one of the quickest and most feared pass rushers of his generation, began a career in boxing in 1991 that lasted about five years?

Answer: Marcus Gastineau.

51. Which legendary boxer is one of only three boxers to win three Olympic gold medals, alongside Hungarian Laszlo Papp and fellow Cuban Felix Savon?

Answer: Teofilo Stevenson.

52. Who won a silver medal in the lightweight division at the 2004 Olympics at the age of 17 and became Britain’s youngest boxing Olympic medalist?

Answer: Amir Khan.

53. Samuel ‘Dutch’ Sam was a pioneer lightweight boxer and was active between the years 1801 and 1814, credited as the inventor of what?

Answer: The Uppercut punch.

54. Which boxing technique was popularised by Muhammad Ali in his October 1974 Rumble in the Jungle match against world heavyweight champion George Foreman?

Answer: The Rope-a-dope.

55. As an amateur, which legendary boxer won a bronze medal in the featherweight division at the 1996 Olympics?

Answer: Floyd Mayweather Jr.

56. Which boxing style received its common name for the defensive hand’s position, which are normally placed in front of the boxer’s face and shares its name with a baby’s game?

Answer: Peek-a-boo.

57. Who was the first world Heavyweight boxing champion under the Queensberry rules?

Answer: James Corbett.

58. Which American boxer’s 1975 title fight with Muhammad Ali inspired the 1976 film Rocky starring Sylvester Stallone?

Answer: Chuk Wepner.

59. Nicknamed ‘The Brockton Blockbuster’, which legendary boxer is the only heavyweight champion to have finished his career undefeated?

Answer: Rocky Marciano.

60. Which boxing legend became the first boxer in history to win a divisional world championship five times?

Answer: Sugar Ray Robinson.

Boxing Quiz Objective Questions with Answers Pdf Download Online Test