300+ TOP Breaking Bad Quiz Questions and Answers GK

Breaking Bad Quiz Multiple Choice Questions

1. Who does Walter White sell drugs with?
A. his former student, Jesse Pinkman

B. his secret lover, Jessie Pitcher

C. his workmate, Jes Paltrow

Answer: Walter White sold drugs with his former student, Jesse Pinkman.

2. What is the name of the main character?
A. Walt Whitman

B. Walter White

C. Whitney White

Answer: Walter White

3. Why does the main character turn to a life of crime?
A He is greedy

B He does not care about his life

C He has lung cancer

Answer: Walter White, the main character, was diagnosed with stage-3 lung cancer, so he turned to a life of crime to help pay for treatment and help support his family if he dies.

4. What kind of drugs does the main character sell?
A. heroin

B. meth

C. LSD

Answer: Walter White mainly cooked and sold methamphetamine throughout the show.

5. Which actor played as Walter White?
A. Bryan Cranston

B. Aaron Paul

C. Dean Norris

Answer: American actor and producer Bryan Cranston played the main character, Walter White.

6. What is the main plot of the story?
A The main character begins cooking and selling drugs

B. The main character goes to prison and attempts to escape

C. The main character is hunted down and tries to clear his name

Answer: The main plot of the story is that the main character begins cooking and selling drugs due to a lack of money.

7. What is the name of Walter’s wife?
A. Heather

B. Anna

C. Skyler

Answer: Walter has a wife, Skyler, and a son, Walter Jr.

8. What does producer Vince Gilligan compare Walter’s transformation throughout the series to?
A. the origin of Hellboy

B. the transformation of Scarface

C. the birth of Spawn

Answer: Vince Gilligan compared Walter’s transformation to the transformation of Mr. Chips to Scarface.

9. What subgenre of drama is the show considered to be?
A. crime drama

B. adventure drama

C. melodrama

Answer: Breaking Bad is considered to be a crime drama.

10. Which person is Walter White’s name based off of?
A. Walt Whitman

B. Walter Johnson

C. Walt Disney

Answer: Walter White’s name is based off of poet Walt Whitman.

11. How many official episodes are in the show?
A. 50

B. 62

C. 154

Answer: There are 62 episodes in the series.

12. What is the name of the show’s spinoff film?
A. Breaking Bad Again

B. El Camino: A Breaking Bad Movie

C. Breaking Good

Answer: The spinoff film is called El Camino: A Breaking Bad Movie, and stars Aaron Paul as Jesse Pinkman.

13. The show’s title comes from…
A. a religious phrase

B. underground drug rings jargon

C. a Southern colloquialism

Answer: ”Breaking bad” comes from a Southern colloquialism, which means to turn to a life of crime.

14. Skyler’s brother, Hank, is a…
A. drug dealer

B. DEA agent

C. mortician

Answer: Skyler’s brother, Hank, is a DEA agent.

15. Where is the story set?
A. Albuquerque, New Mexico

B. Salinas Valley, California

C. San Antonio, Texas

Answer: The story is set in Albuquerque, New Mexico.

16. What color of meth do Walter and Jesse make?
A. blue

B. red

C. white

Answer: Walter and Jesse make a special blue meth.

17. What fake identity does Walter adopt to protect himself?
A. Collins

B. Heisenberg

C. Strandoff

Answer: Walter takes on the name Heisenberg to mask his identity.

18. How was the show first conceived?
A. It started off as a joke between producers Vince Gilligan and Thomas Schnauz

B. It was an idea from a producer’s dream

C. It came from a comic book that producer Vince Gilligan wrote as a child

Answer: The idea for the show began as a joke between Vince Gilligan and Thomas Schnauz and eventually evolved into the acclaimed show.

19. Where was the story originally supposed to be set in?
A. Riverside, California

B. Dallas, Texas

C. Cleveland, Ohio

Answer: The story was originally supposed to be set in Riverside, California, but it was moved to Albuquerque, New Mexico.

20. What event limited the production of the first season to seven episodes instead of the originally-scheduled nine?
A. The Great Recession

B. The 2007-08 Writers Guild of America strike

C. Foreclosure of the production company

Answer: Because of the 2007-08 Writers Guild of America strike, Breaking Bad could only get through 7 episodes.

21. On average, how much did each episode cost to produce?
A. $500,000

B. $3 million

C. $10 million

Answer: Each episode, on average, cost roughly $3 million to produce.

22. Which network was the show originally released in?
A. AMC

B. Fox

C. HBO

Answer: Breaking Bad was originally released on AMC.

23. What happens at the end of season 2?
A. Skyler is shot and killed

B. two airplanes crash into each other mid-air

C. Jesse becomes a father

Answer: At the end of season 2, two airplanes crash into each other mid-air and explode above Walt’s home in Albuquerque.

24. What lands into Walt’s pool at the end of season 2?
A. a pink teddy bear

B. a gun

C. a bag of crystal meth

Answer: A charred pink teddy bear falls out of the exploding planes at the end of season 2 and falls into Walt’s pool.

25. Why did Skyler decide to leave Walt at the end of season 2?
A. he has lied to her many times

B. she has found someone else

C. he cheated on her

Answer: After finding out that he has lied to her many times, Skyler decides to leave Walt at the end of season 2.

26. Early on in the series, why did Jesse’s parents kick him out of their house?
A. they don’t approve of his drug-related activities

B. they think that he is too old to live with them

C. they want him to take care of himself instead of relying on them

Answer: Because of his drug-related activities, Jesse’s parents kick him out of their house.

27. What did Mike Ehrmantraut say were his intentions of joining the drug industry?
A. he has no other life to go to

B. he wants the money

C. he wants to provide for his granddaughter’s future

Answer: Mike said that his reasons for joining the drug industry was to provide for his granddaughter’s future.

28. What was the name of Jesse’s first girlfriend shown in the series?
A. Jane Margolis

B. Krysten Ritter

C. Andrea Cantillo

Answer: Jane Margolis was the name of Jesse’s first girlfriend shown in the series.

29. What was the first airing date for Breaking Bad?
A. November 3, 2007

B. January 20, 2008

C. March 17, 2009

Answer: Breaking Bad first aired on January 20, 2008.

30. What was the final airing date for Breaking Bad?
A. July 26, 2011

B. February 28, 2012

C. September 29, 2013

Answer: The last episode of Breaking Bad aired on September 29, 2013.

31. What condition does Walter’s son, Walter Jr., have?
A. cerebral palsy

B. kleptomania

C. autism

Answer: Walter Jr. has cerebral palsy and relies on crutches to walk, in addition to slurred speech.

32. How many more viewers did the fifth season premiere have than the fourth season premiere?
A. more than double

B. more than half

C. more than triple

Answer: The premiere episode of the fifth season had over double the viewers of the fourth season premiere.

33. Which Breaking Bad character later became the titular character for Breaking Bad’s spinoff prequel series?
A. Saul Goodman

B. Jesse Pinkman

C. Skyler White

Answer: Saul Goodman, a crooked lawyer in the show, later became the title character of Better Call Saul, the spinoff show of the series.

34. Which quality of actor Bryan Cranston did the show’s producers say was the reason that he was chosen to play Walter White?
A. his ability to charm the audience

B. his ability to be both loathsome and sympathetic

C. his appearance and tone

Answer: According to the producers, Cranston was chosen because of his ability to be both loathsome and sympathetic, which was necessary for the character of Walter White.

35. How does Walter die?
A. He overdoses from drugs

B. He is mortally wounded by a machine gun and bleeds out in a meth lab

C. He dies of a stroke

Answer: At the end of the series, while attempting to rescue Jesse, Walter is shot by a machine gun and subsequently dies.

36 How many seasons of Breaking Bad are there?
A. 4

B. 5

C. 6

Answer: Answer: B. 5

37 How many episodes of Breaking Bad were produced?
A. 50

B. 62

C. 74

Answer: B. 62

38 What does Walter White do for a living?
A. A scientist

B. A doctor

C. A teacher

Answer: C. A teacher

39 Metastasis is the remake of Breaking Bad in which country?
A. Colombia

B. Brazil

C. Spain

Answer: A. Colombia

Breaking Bad Quiz objective questions with answers pdf download online exam test