300+ TOP D3.js MCQ Questions and Answers Quiz

D3.js Multiple Choice Questions

1. DOM stands for ____.

  1. Document-oriented Model
  2. Data object model
  3. Data-oriented model
  4. Document object model

Answer: D Document object model

Explanation: D3.js stands for document object model.

2. In d3.js, a ____ is a function that maps input values to output values.

  1. Axis
  2. Transition
  3. Scale
  4. Selection

Answer: C Scale

Explanation: In d3.js, a scale is a function that maps input values to output values.

3. ____ are used to designate the data values on a scale and assist consumers in comprehending the meaning of a display.

  1. Axis
  2. Transition
  3. Path
  4. Layout
  5. Selection

Answer: A Axis

Explanation: Axis are used to designate the data values on a scale and assist consumers in comprehending the meaning of a display.

4. D3.js stands for ____.

  1. Data document and dom manipulation
  2. Data-driven documents
  3. Dom data documents

Answer: B Data-driven documents

Explanation: D3.js stands for data-driven documents.

5. D3.js is a ____ library.

  1. JavaScript
  2. Python
  3. Java
  4. Php

Answer: A JavaScript

Explanation: D3.js is a JavaScript library.

6. Which of the following browsers does D3.js supports?

  1. Chrome, Edge
  2. Firefox
  3. Safari
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: D3.js support the following browsers:

  • Chrome, Edge
  • Firefox
  • Safari
  • I3 9+

7. Does D3.js runs on a node?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, D3.js runs on a node.

8. Is D3.js an open-source library?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: D3.js is an open-source library.

9. A smooth, animated shift in the look or behavior of components in visualization is referred to as a ____ in d3.js.

  1. Events
  2. Transition
  3. Path
  4. Layout
  5. Selection

Answer: B Transition

Explanation: A smooth, animated shift in the look or behavior of components in a visualization is referred to as a transition in d3.js.

10. SVG stands for ____.

  1. Scale vector geographically
  2. Scalable vector graphics
  3. Scale visual graphics
  4. Scalable visual graphically

Answer: B Scalable vector graphics

Explanation: SVG stands for Scalable vector graphics.

D3.js MCQs

11. Does IE 8 browsers support SVG?

  1. Yes
  2. C

Answer: B No

Explanation: Except for Internet Explorer 8 and lower, all browsers support SVG.

12. SVG’s default unit of measurement is ____?

  1. Megapixel
  2. Byte
  3. Pixel
  4. Inches

Answer: C Pixel

Explanation: SVG’s default unit of measurement is pixels.

13. In d3.js, a ____ is a collection of DOM items that match a particular selector.

  1. Selection
  2. Path
  3. Events
  4. Transition

Answer: A Selection

Explanation: In d3.js, a selection is a collection of DOM items that match a particular selector.

14. All DOM items are selected by matching the specified CSS selector using which of the following method?

  1. Selects
  2. AllSelects
  3. SelectAll
  4. None

Answer: C SelectAll

Explanation: All DOM items are selected by matching the specified CSS selector using the selectall() method.

15. The ____ function adds a new element as the final child of the current selection’s element.

  1. End()
  2. Add()
  3. AddLast()
  4. Append()

Answer: D Append()

Explanation: The append() function adds a new element as the final child of the current selection’s element.

16. ____ allows you to draw various forms such as lines, rectangles, circles, ellipses, and so on.

  1. SVG
  2. Shape
  3. Array
  4. Graphics

Answer: A SVG

Explanation: SVG allows you to draw various forms such as lines, rectangles, circles, ellipses, and so on.

17. The ____ function enables a transition to occur after a specified amount of time.

  1. Wait()
  2. Delay()
  3. Duration()

Answer: B Delay()

Explanation: The delay() function enables a transition to occur after a specified amount of time.

18. A ____ is a string of one or more characters that is used to define the border between distinct, independent areas of plain text or other data.

  1. Observable
  2. Delimiter
  3. Divider

Answer: B Delimiter

Explanation: A delimiter is a string of one or more characters that is used to define the border between distinct, independent areas of plain text or other data.

19. TSV stands for ____.

  1. Time-separated value
  2. Tab surrounded Value
  3. Tab-separated value
  4. Time-surrounded value

Answer: C Tab-separated value

Explanation: TSV stands for tab-separated value.

20. Does XMLHttpRequest supports both asynchronous and synchronous request?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: XMLHttpRequest support both asynchronous and synchronous request.

21. ____ helps to scale your content.

  1. Transitioning
  2. Moving
  3. Scaling
  4. Zooming

Answer: D Zooming

Explanation: Zooming helps to scale your content.

22. Which method is used in the creation of a new dragging?

  1. D3.newdrag()
  2. D3.drag()
  3. D3.new()
  4. D3.dragging()

Answer: B D3.drag()

Explanation: D3.drag() method is used in the creation of a new dragging.

23. Which method is used to associate data with certain components?

  1. D3.data()
  2. D3.dataAttr
  3. D3.database
  4. None

Answer: A D3.data()

Explanation: D3.data() method is used to associate data with certain components.

24. ____ method groups and aggregates data depending on one or more factors.

  1. D3.nested()
  2. D3.groups()
  3. D3.nest()
  4. D3.cluster()

Answer: C D3.nest()

Explanation: D3.drag() method groups and aggregates data depending on one or more factors.

25. The ____ represents the bounds of your data.

  1. Area
  2. Domain
  3. Range

Answer: B Domain

Explanation: The domain represents the bounds of your data.

26. With D3.js, you may acquire the Mouse position by using the ____ method.

  1. d3.position()
  2. d3.mousepos()
  3. d3.mouse()

Answer: C d3.mouse()

Explanation: With D3.js, you may acquire the Mouse position by using the d3.mouse() method.

27. ____ is commonly used to create data visualizations and other static or interactive visuals.

  1. SVG
  2. Canvas
  3. Bitmap
  4. XML

Answer: A SVG

Explanation: SVG is commonly used to create data visualizations and other static or interactive visuals.

28. Canvas is recommended for producing dynamic visuals such as games and animations.

  1. SVG
  2. Canvas
  3. Bitmap
  4. XML

Answer: B Canvas

Explanation: Canvas is recommended for producing dynamic visuals such as games and animations.

29. ____, is a low-level graphics API that allows for bitmap drawing.

  1. SVG
  2. Canvas
  3. Bitmap
  4. XML

Answer: B Canvas

Explanation: Canvas, is a low-level graphics API that allows for bitmap drawing.

30. Canvas is ____.

  1. Stateless
  2. Statefull
  3. Both
  4. None

Answer: A Stateless

Explanation: Canvas is stateless.

D3.js objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *