The cytotec colombia barranquilla (spanish pronunciation:, "cocoa barranque"; english pronunciation: ), is a type of barque or schooner (a vessel designed to carry passengers, goods, or cargo on a long trip across open sea) used for fishing in colombia, which is often used by the fishing communities as a means of earning a livelihood. You can arrange for them to have free dinner and a free night at a hotel, https://gibbousfashions.com/a-magical-green-dress-for-jeston Onsŏng if they want. Nolvadex 20mg - side effects, drug interactions, and drug warnings.

This can be a privacy problem in some situations, depending on how it is implemented. Cytotec is used to treat patients with moderate-to-severe, chronic pain caused by https://ijpr.co.uk/2016/06/hit-bbc-two-sitcom-mum-to-return-for-a-second-series cancer, rheumatoid arthritis, ankylosing spondylitis and other inflammatory diseases. We are very grateful to those of you that have made the purchase, and to those of you that have helped in any way.

300+ TOP Data Privacy MCQs and Answers Quiz Exam

Data Privacy Multiple Choice Questions

1. What is data privacy?

  1. Data privacy is the protection of personal data
  2. Users who should not have access to it
  3. The ability of individuals to determine who can access their personal information
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Data privacy is the protection of personal data. Its principle shows that the people have control over how their personal information is gathered, processed, and shared by companies that have access to it.

2. What is personal data?

  1. Information that relates to a specific person
  2. It can’t be access by unauthorised people
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: C Both A and B

Explanation:

Data that is related to a specific person or thing is called personal data. It can be accessible by the people or organisations that have its access rights under General Data Protection Regulation (GDPR).

3. Amongst which of the following is a component of data privacy?

  1. Management of data risk
  2. Data loss prevention
  3. Password management
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Data privacy includes management of data risk, data loss prevention and password management. Hence, all the mentioned points are the key components of data privacy.

4. Information that directly or indirectly links to a person is considered as

  1. PII
  2. PIII
  3. IIP
  4. IPI

Answer: A PII

Explanation:

Information that directly or indirectly links to a person is considered as Personally Identifiable Information (PII). PII is a type of information that can be used alone or with other to identify an individual.

5. Amongst which of the following is/are example of PII information?

  1. A full name
  2. A Social Security number
  3. A physical address
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

A full name, a social security number, a physical address are example of PII information.

6. Brajesh Shrivas lives at 60, City Center, Gwalior, India; this data record is an example of

  1. PII
  2. PIII
  3. IIP
  4. IPI

Answer: A PII

Explanation:

In the above record name, address, city and country mentioned of a specific person which describe identity of an individual. This type of information is Personally Identifiable Information (PII).

7. What is pseudonymization?

  1. A process of removing personal identifiers from data
  2. Replacing identifiers with placeholder values
  3. Protecting personal privacy or improving data security
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Pseudonymization is a process of removing personal identifiers from data; it replaces identifiers with placeholder values and protects personal privacy or improving data security.

8. When sensitive data falls into the hands of someone who is unauthorised person, it is

  1. Data breach
  2. Data access
  3. Data control
  4. None of the above mentioned

Answer: A Data breach

Explanation:

A data breach is a security incident in which unauthorized parties gain access to sensitive or critical data or its exposure to an unauthorized party.

9. What is General Data Protection Regulation (GDPR)?

  1. GDPR is a regulation on data protection and privacy in the European Union (EU)
  2. Its applicable to the organization that collects or processes personal data of people
  3. It gives rights to individuals to their personal data and to simplify the regulatory environment for international business
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

GDPR is a regulation on data protection and privacy in the European Union (EU). Organizations that collect or processes personal data of people have to follow GDPR regulations or its principles. It gives rights to individuals to their personal data and to simplify the regulatory environment for international business

10. Amongst which of the following is/are the main principle of GDPR?

  1. Lawfulness, fairness, and transparency
  2. Purpose limitation, Data minimization, Accuracy
  3. Storage limitation, Integrity and confidentiality (security), Accountability
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Followings are the main seven principles of GDPR

  1. Lawfulness, fairness, and transparency
  2. Purpose limitation
  3. Data minimization
  4. Accuracy
  5. Storage limitation
  6. Integrity and confidentiality (security)
  7. Accountability

11. Amongst which of the following is/are the action point that data controllers and processors need to takes under GDPR?

  1. Record keeping, Security measures
  2. Data breach notification, Data Protection Officer (DPO)
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: C Both A and B

Explanation:

Under GDPR following action points are taken

  1. Record keeping,
  2. Security measures
  3. Data breach notification,
  4. Data Protection Officer (DPO)

12. How many types of fines are imposed by GDPR on businesses that violate its policies?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. None of the above mentioned

Answer: B 2

Explanation:

First tier and second tier are two types of fines imposed by GDPR on businesses that violate its policies.

13. Amongst which of the following is/are true with respect to the category of violation GDPR?

  1. First tier: A violation results in a maximum fine of either €10 million or 2% of the business’s worldwide annual revenue, whichever is higher
  2. Second tier: A violation results in a maximum fine of either €20 million or 4% of the business’s worldwide annual revenue, whichever is higher
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: C Both A and B

Explanation:

If any organisation violates GDPR rules; results in a maximum fine of either €10 million or 2% annual revenue of the business or a maximum fine of either €20 million or 4% annual revenue of the business which is higher.

14. Which of the following is true about “Right to rectification” under GDPR?

  1. Data subjects can correct inaccurate data about themselves
  2. Data subjects cannot change
  3. Data subjects have the right to obtain a copy of collected personal data
  4. None of the above mentioned

Answer: A Data subjects can correct inaccurate data about themselves

Explanation:

The right to rectification describes data protection right that data subjects can correct inaccurate data about themselves. An individual can challenge the correctness of their personal information to the organisation that held it to be updated or removed in this way.

15. Which of the following is true about “Right to Data Portability” under GDPR?

  1. Data subjects must be given easy-to-understand information
  2. Data subjects can transfer their data from one data controller to another
  3. Data subjects can request that their data be deleted
  4. None of the above mentioned

Answer: B Data subjects can transfer their data from one data controller to another

Explanation:

Right to Data Portability allows individuals to obtain and reuse their personal data and they can move, copy or transfer their data from one data controller to another in a safe and secure way, without affecting its usability.

16. Which of the following is true about “Right of access” under GDPR?

  1. Data subjects can request that their data be deleted
  2. Data subjects must be given easy-to-understand information
  3. Data subjects have the right to obtain a copy of collected personal data
  4. None of the above mentioned

Answer: C Data subjects have the right to obtain a copy of collected personal data

Explanation:

Right of access describes that data subjects have the right to obtain a copy of collected personal data.

17. In a storage unit like database, if a record is save as “Person 17332”; this will be

  1. Pseudonymization
  2. Personally Identifiable Information
  3. General Data Protection Regulation
  4. None of the above mentioned

Answer: A Pseudonymization

Explanation:

Pseudonymisation is a process of data management that replaces personally identifiable information with one or more artificial identifiers known as pseudonyms. In above question, Person 17332 is a pseudonym (type of encrypted data) which has replaced its originality so that unwanted users cannot understand and utilise it.

18. What is a basic difference between data privacy and data security?

  1. Data privacy means personal information and data security refers to the process of protecting data
  2. Data privacy refers to the process of protecting data and data security means personal information
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: A Data privacy means personal information and data security refers to the process of protecting data

Explanation:

Data privacy means personal information; it defines policies concerning data management, data processing, data storage, data sharing or networking and usage of personal information while data security refers to the process of protecting data personal information.

19. Information privacy, Individual privacy and communication privacy is the three main pillars of

  1. Digital Integrity
  2. Digital protection
  3. Digital secrecy
  4. Digital privacy

Answer: D Digital privacy

Explanation:

Digital privacy includes Information privacy, Individual privacy and communication privacy.

20. Which of the following is a private Search-engine?

  1. Yahoo
  2. DuckDuckGo
  3. Google
  4. None of the above mentioned

Answer: B DuckDuckGo

Explanation:

DuckDuckGo is a private Search-engine. A private search engine allows us to conduct online searches without logging user details or keeping track of browsing sessions. Your information will not be sold or shared without your explicit permission.

21. ____ is a process of retaining data at a secure place to the long-time storage.

  1. Copies of data
  2. Off-site backup
  3. Data archiving
  4. None of the above mentioned

Answer: C Data archiving

Explanation:

Data archiving is a process of retaining data at a secure place to the long-time storage.

22. Amongst which of the following is/are true about selective archiving?

  1. Archive only a selective part of data because not all data is equally important
  2. Data are constantly buffered but require explicit input to be archived
  3. People can dynamically negotiate with their own policies around control
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Selective archive selects only a selective part of important data; not all.

23. Amongst which of the following is/are true to secure disposal of data?

  1. Keep careful records
  2. Destroy the device
  3. Destroy the data
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Secure data disposal is a process of permanently and securely removing sensitive or confidential data from storage devices to prevent unauthorized access or recovery. When data is deleted using standard methods, it is often still recoverable using specialized software or techniques. Secure data disposal ensures that the data is irreversibly destroyed, making it nearly impossible to retrieve.

24. Amongst which of the following is/are true about Eliminate potential clues?

  1. It can provide crucial clues to a security cracker to break into our network and the systems that reside on it
  2. We clear the configuration settings from networking equipment
  3. Both A and B
  4. All of the above mentioned

Answer: D All of the above mentioned

Explanation:

Eliminating potential is a policy of removing or minimizing identifying information or sensitive data that could be used to identify individuals or compromise their privacy. In this, we clear the configuration settings from networking equipment’s and provide crucial clues to a security cracker to break into our network and the systems that reside on it

25. Amongst which of the following is/are a change taken place in GDPR?

  1. The individual must be informed of exactly what their data is being used for
  2. Organisations must inform the person of their right to withdraw consent at any time
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: C Both A and B

Explanation:

GDPR is a rules regulation on data privacy. Amendments in GDPR are taken place time to time. There was a new update; it was the individual must be informed of exactly what their data is being used for and the organisations must inform the person of their right to withdraw consent at any time.

26. Organisations must receive explicit consent from their customers for their –

  1. Personal information
  2. Privacy Shield
  3. Data bricks
  4. None of the above mentioned

Answer: A Personal information

Explanation:

Under the General Data Protection Regulation in the European Union, organizations are required to obtain explicit consent from their customers or individuals before using their personal information. Explicit consent declares that individuals must provide a clear and affirmative indication of their consent to the specific purposes for which their personal data will be used.

27. Data protection officers, risk managers and those involved in processing and distributing data should become familiar with

  1. Data Protection Principles
  2. Personal information
  3. Companies information
  4. None of the above mentioned

Answer: A Data Protection Principles

Explanation:

Data protection officers, risk managers and those involved in processing and distributing data should become familiar with data protection principles. Understanding these principles helps ensure compliance with data protection laws, protect individuals’ privacy rights, and mitigate the risks associated with handling personal data.

28. Section 4(3) (a) of DPDPB provides that

  1. It shall not apply to the processing of personal data if the processing is non-automated
  2. It shall not apply to the processing of personal data if the processing is automated
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: A It shall not apply to the processing of personal data if the processing is non-automated

Explanation:

Section 4 (3) (a) of the DPDPB says that it doesn’t apply to the processing of personal data; if it is non-automated. So, the DPDPB won’t apply to the management of data even if personal data is digital or has been converted to digital format after being collected offline.

29. As per regulation and policy of PDPB 2019 and DPDPB, critical personal data cannot be transferred outside India.

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation:

The Ministry of Electronics and Information Technology (“MeitY”) released the draft Digital Personal Data Protection Bill, 2022 (“DPDPB”) for public consultation on November 18, 2022. This came after the Ministry withdrew the PDPB 2019 in August 2022. Section 4 of DPDPB says that, critical personal data cannot be transferred outside India.

30. Amongst which of the following option is/ are best fitted for the obligation to obtain prior consent before collecting data

  1. Applies only to the collection of sensitive personal data
  2. The provider of personal data should be given the option to not to provide the personal data sought to be collected
  3. Both A and B
  4. None of the above mentioned

Answer: C Both A and B

Explanation:

Obligation to obtain prior consent before collecting data; applies only to the collection of sensitive personal data and the provider of personal data should be given the option to not to provide the personal data sought to be collected.

Data Privacy objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *