300+ Top DynamoDB MCQ Questions and Answers Quiz

DynamoDB Multiple Choice Questions

1. This straightforward primary key consists of a single property known as the ____?

  1. partition key
  2. sort key

Answer: A partition key

Explanation: This straightforward primary key consists of a single property known as the “partition key.”

2. ____ indexes enable you to query table data using a different key?

  1. Composite
  2. Secondary
  3. Primary

Answer: B Secondary

Explanation: Secondary indexes enable you to query table data using a different key.

3. DynamoDB uses how many types of secondary indexes?

  1. 5
  2. 4
  3. 2
  4. 3

Answer: C 2

Explanation: DynamoDB uses two types of secondary indexes:

  • Global secondary indexes
  • Local secondary indexes

4. DynamoDB is a ____ database?

  1. NoSQL
  2. SQL

Answer: A NoSQL

Explanation: DynamoDB is a NoSQL database.

5. How many types of primary keys does DynamoDB use?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: DynamoDB uses Two types of Primary keys:

  • Partition Key
  • Partition key and Sort Key

6. Partition key and Sort Key are also known as ____?

  1. Clear primary key
  2. Composite primary key
  3. Dependent primary key

Answer: B Composite primary key

Explanation: The partition key and Sort Key is also known as Composite primary key.

7. Partition and sort keys may differ from table keys in ____ type of secondary index.

  1. Global secondary indexes
  2. Local secondary indexes

Answer: A Global secondary indexes

Explanation: Partition and sort keys may differ from table keys in the Global secondary index.

8. Which of the following type of secondary index has the same partition key as the table, but its sort key is different?

  1. Global secondary indexes
  2. Local secondary indexes

Answer: B Local secondary indexes

Explanation: secondary indexes index has the same partition key as the table, but its sort key is different.

9. DynamoDB uses which of the following consistent reads to support dynamic application needs?

  1. Eventually consistent
  2. Strongly consistent
  3. Both

Answer: C Both

Explanation: To satisfy the demands of dynamic applications, DynamoDB employs eventually consistent and strongly consistent reads.

10. Eventually Consistent readings always return current data?

  1. True
  2. False

Answer: B False

Explanation: False, Eventually Consistent readings do not always return current data.

11. Do The strongly consistent reads always deliver current data?

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: The strongly consistent reads always deliver current data.

12. How many types of data type categories does DynamoDB support?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B 3

Explanation: Each data type in DynamoDB falls into one of the three categories:

  • Scalar
  • Document
  • Set

13. Which of the following data type category in DynamoDB represent a single value, and include number, string, binary, Boolean, and null?

  1. Scalar
  2. Document
  3. Set

Answer: A Scalar

Explanation: Scalar type in DynamoDB represent a single value, and includes number, string, binary, Boolean, and null.

14. ____ types represent a complex structure possessing nested attributes and include lists and maps.

  1. Scalar
  2. Document
  3. Set

Answer: B Document

Explanation: Document types represent a complex structure possessing nested attributes, and include lists and maps.

15. DynamoDB tables are ____?

  1. Schema less
  2. Schema Full
  3. Mix

Answer: A Schema less

Explanation: DynamoDB tables are Schema less.

16. ____ must-have elements of the same type, whether they be numbers, strings, or binary.

  1. Map
  2. List
  3. Sets

Answer: C Sets

Explanation: Sets must-have elements of the same type, whether they be numbers, strings, or binary.

17. For Table Maintenance, DynamoDB provides how many low-level operations?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: D 5

Explanation: For Table Maintenance, DynamoDB provides five low-level operations:

  • CreateTable
  • ListTable
  • Update Table
  • Describe table
  • Delete Table

18. Which of the following operation in DynamoDB returns table metadata such as status, size, and indexes?

  1. CreateTable
  2. ListTable
  3. Update Table
  4. Describe table

Answer: D Describe table

Explanation: Describe table operation returns table metadata such as status, size, and indexes.

19. For data reading, DynamoDB provides how many low-level operations?

  1. 2
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: B 4

Explanation: For data reading, DynamoDB provides four low-level operations:

  • GetItem
  • BatchGetItem
  • Scan
  • Query

20. Which of the following data-reading action in DynamoDB receives a primary key and returns the corresponding item’s attributes?

  1. GetItem
  2. BatchGetItem
  3. Scan
  4. Query

Answer: A GetItem

Explanation: GetItem action receives a primary key and returns the corresponding item’s attributes.

21. Which of the following data-reading action, does many GetItem calls on various items using primary keys, with the option of using one or more tables?

  1. GetItem
  2. BatchGetItem
  3. Scan
  4. Query

Answer: B BatchGetItem

Explanation: BatchGetItem does many GetItem calls on various items using primary keys, with the option of using one or more tables.

22. DynamoDB offers ____ low-level actions for data modification.

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: C 4

Explanation: DynamoDB offers four low-level actions for data modification:

  • PutItem
  • BatchWriteItem
  • UpdateItem
  • DeleteItem

23. DynamoDB often ensures consistency across all copies in less than a second.

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: DynamoDB often ensures consistency across all copies in less than a second.

24. Do Batch writes have the ability to alter things across a single table?

  1. True
  2. False

Answer: B False

Explanation: Batch writes can alter things across several tables.

25. What is the limit to create a global secondary index per table?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. No Limit

Answer: B 5

Explanation: A maximum of five global secondary indexes are permitted per table.

26. What is the limit to create a local secondary index per table?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. No Limit

Answer: B 5

Explanation: A maximum of five local secondary indexes are permitted per table.

27. Global Secondary Index supports which of the following API?

  1. Query
  2. Scan
  3. Both
  4. None

Answer: C Both

Explanation: Global Secondary Index supports the API functions “Query” and “Scan.”

28. All local secondary indexes retain partition and sort keys from parent tables by default?

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: All local secondary indexes retain partition and sort keys from parent tables by default.

29. Tables using a local secondary index must adhere to a size restriction of ____ per partition key value.

  1. 100GB
  2. 50GB
  3. 10GB

Answer: C 10GB

Explanation: Tables using a local secondary index must adhere to a size restriction of 10GB per partition key value.

30. Does DynamoDB provide Aggregation functions?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: Aggregation functions are not available in DynamoDB.

31. How many IAM roles are needed to use the data pipeline?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: To utilize Data Pipeline, you must have two IAM roles:

  • DataPipelineDefaultRole
  • DataPipelineDefaultResourceRole

32. Tags are not supported by DynamoDB.

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: Tags are not supported by DynamoDB.

33. ____ can export and import data to and from a table, file, or S3 bucket.

  1. Sharding
  2. Data Pipeline
  3. Data Shifting

Answer: B Data Pipeline

Explanation: Data Pipeline can export and import data to and from a table, file, or S3 bucket.

34. Which of the following IAM role includes all of the activities you’ve given the pipeline permission to do?

  1. DataPipelineDefaultRole
  2. DataPipelineDefaultResourceRole

Answer: A DataPipelineDefaultRole

Explanation: DataPipelineDefaultRole includes all of the activities you’ve given the pipeline permission to do.

35. ____ logs low-level API calls from or for DynamoDB in an account and sends them to an S3 bucket.

  1. CloudWatch
  2. CloudTrail
  3. EMR
  4. CloudMonitor

Answer: B CloudTrail

Explanation: CloudTrail logs low-level API calls from or for DynamoDB in an account and sends them to an S3 bucket.

36. ____ service allows you to handle large amounts of data rapidly and effectively?

  1. Amazon’s Elastic MapReduce (EMR)
  2. Amazon’s MapReduce
  3. Amazon’s Hive MapReduce

Answer: A Amazon’s Elastic MapReduce (EMR)

Explanation: Amazon’s Elastic MapReduce (EMR) service allows you to handle large amounts of data rapidly and effectively.

37. Binary and binary set properties supported by the DynamoDB/EMR connection?

  1. True
  2. False

Answer: B False

Explanation: Binary and binary set properties are not supported by the DynamoDB/EMR connection.

38. Can you connect to EC2 instances without the key pair?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: No, Without the key pair, you cannot connect to EC2 instances.

39. ____ is a collection of properties that are transferred or anticipated from a table to an index.

  1. Forecasted
  2. Projection
  3. Estimation

Answer: B Projection

Explanation: A projection is a collection of properties that are transferred or anticipated from a table to an index.

40. You may generate an access key and a secret key by establishing a user in Amazon IAM (Identity Access Management).

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: You may generate an access key and a secret key by establishing a user in Amazon IAM (Identity Access Management).

41. Can I get rid of local secondary indexes?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: Currently, Amazon DynamoDB is unable to remove the table’s local secondary indexes once they have been established.

42. Which of the following atomic operation does DynamoDB supports?

  1. Increment atomic operation
  2. Decrement atomic operation
  3. Both
  4. None

Answer: C Both

Explanation: Amazon DynamoDB supports atomic increment and decrement operations.

43. Does Null values supported by DynamoDB?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, DynamoDB supports Null values.

44. A ____ operation reads all of the elements in the table.

  1. PutItem
  2. GetItem
  3. Scan
  4. Query

Answer: C Scan

Explanation: A scan operation reads all of the elements in the table.

45. With DynamoDB, the maximum size of an object is ____?

  1. 100MB
  2. 5MB
  3. 2MB
  4. 1MB

Answer: D 1MB

Explanation: With DynamoDB, the maximum size of an object is 1 MB.

46. A DynamoDB table has no default TTL value?

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: A DynamoDB table has no default TTL value.

47. DynamoDB allows ____ attributes?

  1. 50
  2. 100
  3. 20
  4. 30

Answer: C 20

Explanation: DynamoDB allows 20 attributes.

48. The usage of reserved words as names is prohibited by DynamoDB?

  1. True
  2. False

Answer: B False

Explanation: The usage of reserved words as names is not prohibited by DynamoDB.

49. ____ are used by DynamoDB to store data?

  1. Sections
  2. Units
  3. Partitions
  4. Segments

Answer: C Partitions

Explanation: Partitions are used by DynamoDB to store data.

50. DynamoDB offers how many ways to conduct operations?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: A 3

Explanation: DynamoDB offers three ways to conduct operations: a web-based Graphical interface, a JavaScript shell, and your preferred programming language.

DynamoDB objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *