300+ TOP Foundation Framework MCQs and Answers

Foundation Framework Multiple Choice Questions

1. A single Foundation plugin can only be applied to a single element at a time.

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: A single Foundation plugin can only be applied to a single element at a time.

2. ____ prohibits a function from running more than once per n milliseconds?

  1. Choker
  2. Throttle
  3. Trigger
  4. Events

Answer: B Throttle

Explanation: Throttle prohibits a function from running more than once per n milliseconds.

3. Foundation for sites have how many core breakpoints?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: B 3

Explanation: Foundation for Sites has three core breakpoints:

  • Small: any screen.
  • Medium: any screen 640 pixels or larger.
  • Large: any screen 1024 pixels or larger.

4. Which of the following function determines whether the screen is at least as wide as a breakpoint?

  1. Minimum
  2. atLeast
  3. Is
  4. upto

Answer: B atLeast

Explanation: atLeast function determines whether the screen is at least as wide as a breakpoint.

5. Foundation is a ____.

  1. A Framework
  2. A library

Answer: A A Framework

Explanation: Foundation is a responsive front-end Framework.

6. Which of the following browsers support the flexbox mode of the Foundation framework?

  1. The latest Chrome and Firefox
  2. Safari 6+
  3. IE/Edge 10+
  4. iOS 7+
  5. Android 4.4+
  6. All of the above

Answer: F All of the above

Explanation: Following browsers support the flexbox mode of the Foundation framework:

  • The latest Chrome and Firefox
  • Safari 6+
  • IE/Edge 10+
  • iOS 7+
  • Android 4.4+

7. Which of the following components have flexbox mode in the Foundation framework?

  1. Card
  2. Menu
  3. Title bar
  4. Media object
  5. All of the above

Answer: E All of the above

Explanation: Following components have flexbox modes:

  • Button group
  • Input group – (Forms)
  • Menu
  • Top bar
  • Media object
  • Title bar
  • Card

8. Foundation is written in ____.

  1. Sass
  2. Java
  3. Python
  4. Erlang

Answer: A Sass

Explanation: Foundation is written in Sass.

9. Which of the following can be employed to compile Foundation for Sites?

  1. Ruby Sass
  2. libsass
  3. Both

Answer: C Both

Explanation: Ruby Sass and libsass can be employed to compile Foundation for Sites.

10. Which of the following method checks whether or not the screen matches a breakpoint?

  1. Minimum
  2. atLeast
  3. Is
  4. upto

Answer: C Is

Explanation: Is method Checks whether or not the screen matches a breakpoint.

Foundation Framework MCQs

11. Which of the following method gets a breakpoint’s media query?

  1. Retrieve
  2. Obtain
  3. Get
  4. Returns

Answer: C Get

Explanation: Get method Gets a breakpoint’s media query.

12. Which of the following is the default foundation grid?

  1. Float Grid
  2. Flex Grid
  3. X Y Grid

Answer: C X Y Grid

Explanation: The XY grid is the Foundation grid by default.

13. Does XY grids in the foundation framework supports vertical grids?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, XY grids in the foundation framework supports vertical grids.

14. The browser style sheet’s font size is set to ____ by default?

  1. 50%
  2. 10%
  3. 100%
  4. None

Answer: C 100%

Explanation: The browser style sheet’s font size is set to 100% by default.

15. ____ contributes to Foundation’s code being more flexible and configurable.

  1. Mixins
  2. Sass
  3. Components

Answer: B Sass

Explanation: SASS contributes to Foundation’s code being more flexible and configurable.

16. The ____ method is used to simultaneously initialize all Foundation plugins.

  1. Foundation()
  2. Plugin()
  3. Foundation_plugin()
  4. Initialize()

Answer: A Foundation()

Explanation: The foundation() method is used to simultaneously initialize all Foundation plugins.

17. The ____ library is the foundation of all responsive CSS techniques.

  1. Media
  2. MediaQuery
  3. ResponsiveMedia

Answer: B MediaQuery

Explanation: The MediaQuery library is the foundation of all responsive CSS techniques.

18. Which of the following is a flat file compiler that employs the Handlebars templating language and the ideas of templates, pages, and partials?

  1. Motion UI
  2. Proton
  3. Panini
  4. Style Sherpa

Answer: C Panini

Explanation: Panini is a flat file compiler that employs the Handlebars templating language and the ideas of templates, pages, and partials.

19. Which of the following displays the name of the current page, without its original file extension?

  1. Page
  2. Current
  3. Root

Answer: A Page

Explanation: The page Displays the name of the current page, without its original file extension.

20. ____ are specific functions that alter the page’s content?

  1. Handlers
  2. Assist
  3. Creators
  4. Helpers

Answer: D Helpers

Explanation: Helpers are specific functions that alter the page’s content.

21. Which of the following is a stand-alone library that is responsible for the transition effects?

  1. Motion UI
  2. Proton
  3. Panini
  4. Style Sherpa

Answer: A Motion UI

Explanation: Motion UI is a stand-alone library that is responsible for the transition effects.

22. ____ enable us to reuse code across the framework?

  1. Units
  2. Mixins
  3. Components
  4. Containers

Answer: B Mixins

Explanation: Mixins enable us to reuse code across the framework.

23. Which of the following is a form validation package that adds custom validators to the HTML5 validation API?

  1. Motion UI
  2. Proton
  3. Panini
  4. Abide

Answer: D Abide

Explanation: Abide is a form validation package that adds custom validators to the HTML5 validation API.

24. ____ allows you to toggle CSS or animate any element with a single click.

  1. Activate
  2. Toggler
  3. Flip
  4. Switch

Answer: B Toggler

Explanation: Toggler allows you to toggle CSS or animate any element with a single click.

25. Which of the following plugin is used to build a website with consistent information or images?

  1. Constant
  2. Fix
  3. Sticky

Answer: C Sticky

Explanation: The sticky plugin is used to build a website with consistent information or images.

26. ____ gives you the ability to design navigation that tracks the active area of a page that your user is on.

  1. Pagination
  2. Breadcrumb
  3. Magellan

Answer: C Magellan

Explanation: Magellan gives you the ability to design navigation that tracks the active area of a page that your user is on.

27. ____ is a sort of navigation that allows users to go across several pages of search results, products, or other related objects.

  1. Pagination
  2. Breadcrumb
  3. Magellan

Answer: A Pagination

Explanation: Pagination is a sort of navigation that allows users to go across several pages of search results, products, or other related objects.

28. A ____ specifies the current placement of a site within the navigational hierarchy.

  1. Pagination
  2. Breadcrumb
  3. Magellan

Answer: B Breadcrumb

Explanation: A breadcrumb specifies the current placement of a site within the navigational hierarchy.

29. Which of the following menu plugins is used to generate submenus in the slider format in the main menu?

  1. Drilldown menu
  2. Accordion menu
  3. Top Bar

Answer: A Drilldown menu

Explanation: The drilldown menu plugin is used to generate submenus in the slider format in the main menu.

30. Which of the following displays the collapsible menu with accordion effects and provides support for auto collapse?

  1. Drilldown menu
  2. Accordion menu
  3. Top Bar
  4. Dropdown menu

Answer: B Accordion menu

Explanation: The accordion menu displays the collapsible menu with accordion effects and provides support for auto collapse.

Foundation Framework objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *