300+ TOP JSF MCQ Questions and Answers Quiz

JSF Multiple Choice Questions

1. JSF stands for ____.

  1. JavaServer faces
  2. JavaScript Frontend
  3. JavaScript Fonts
  4. JavaScript Faces

Answer: A JavaServer faces

Explanation: JSF stands for JavaServer Faces.

2. JSF is a ____-based web application framework.

  1. JavaScript
  2. Java
  3. Python
  4. Ruby
  5. HTML/CSS

Answer: B Java

Explanation: JSF is a JAVA-based web application framework.

3. JavaServer Faces technology is a framework for ____ user interface components.

  1. Server-side
  2. Client-side

Answer: A Server-side

Explanation: JavaServer Faces technology is a framework for server-side user interface components.

4. JSF technology based upon which of the following architecture?

  1. MVVM
  2. Layered architecture
  3. Client-server architecture
  4. MVC architecture

Answer: D MVC architecture

Explanation: The Model View Controller (MVC) architecture underpins JSF technology.

5. JSF application life cycle consists of how many phases?

  1. 2
  2. 3
  3. 6
  4. 8

Answer: C 6

Explanation: JSF application life cycle consists of six phases:

  • Restore view phase
  • Apply request values phase; process events
  • Process validations phase; process events
  • Update model values phase; process events
  • Invoke application phase; process events
  • Render response phase

6. A ____ is a type of XML file that is used in a JSF application to specify the structure and layout of a web page.

  1. Facelet
  2. Managed bean
  3. Backing bean

Answer: A Facelet

Explanation: A Facelet is a type of XML file that is used in a JSF application to specify the structure and layout of a web page.

7. A ____- is a component that is used in a JSF application to validate user input.

  1. Managed bean
  2. Backing bean
  3. Validator

Answer: C Validator

Explanation: A Validator is a component that is used in a JSF application to validate user input.

8. A ____ is a component in a JSF application that is used to transform data between different kinds.

  1. Inverters
  2. Converter
  3. Transporters

Answer: B Converter

Explanation: A Converter is a component in a JSF application that is used to transform data between different kinds.

9. A ____ is a Java class that controls the state of a JSF application.

  1. Managed bean
  2. Backing bean
  3. Managed Facet

Answer: A Managed bean

Explanation: A Managed Bean is a Java class that controls the state of a JSF application.

10. A managed bean is only instantiated when an application request is performed.

  1. True
  2. False

Answer: A True

Explanation: A managed bean is only instantiated when an application request is performed.

JSF MCQs

11. ____- is a JSF feature that allows developers to make it easier to navigate between various pages or views in a web application.

  1. Action navigation
  2. Explicit navigation
  3. Implicit navigation
  4. Conditional Navigation

Answer: C Implicit navigation

Explanation: Implicit Navigation is a JSF feature that allows developers to make it easier to navigate between various pages or views in a web application.

12. The next view to be displayed is determined by a condition or collection of circumstances, in which type of navigation?

  1. Action navigation
  2. Explicit navigation
  3. Implicit navigation
  4. Conditional Navigation

Answer: D Conditional Navigation

Explanation: The next view to be displayed is determined by a condition or collection of circumstances, in conditional navigation.

13. In which form of navigation, the developer directly defines the next view to appear in the application code?

  1. Action navigation
  2. Explicit navigation
  3. Implicit navigation
  4. Conditional Navigation

Answer: B Explicit navigation

Explanation: In the explicit navigation form of navigation, the developer directly defines the next view to appear in the application code.

14. The user is redirected to a different URL or resource, such as a different web page or an external service, in ____ form of navigation.

  1. Redirect navigation
  2. Pop up navigation
  3. Action navigation

Answer: A Redirect navigation

Explanation: The user is redirected to a different URL or resource, such as a different web page or an external service, in the redirect form of navigation.

15. In which type of navigation, a popup window is displayed in a separate window from the primary program to provide material or functionality?

  1. Redirect navigation
  2. Pop up navigation
  3. Action navigation

Answer: B Pop up navigation

Explanation: A popup window is displayed in a separate window from the primary program to provide material or functionality, in popup navigation.

16. Which JSF tag is used to render plain text?

  1. <h:inputsecret>
  2. <h:inputText>
  3. <h:outputText>
  4. None

Answer: C <h:outputText>

Explanation: <h:outputText>, JSF tag is used to render plain text

17. An input form is represented by the ____ tag.

  1. <h:form>
  2. <h:inputform>
  3. <h:outputform>

Answer: A <h:form>

Explanation: An input form is represented by the <h:form> tag.

18. Which of the following tag generates a submit button, which is then used to submit an application form?

  1. <h:formButton>
  2. <h:formsubmitButton>
  3. <h:formcommandButton>
  4. <h:commandButton>

Answer: D <h:commandButton>

Explanation: <h:commandButton> tag generates a submit button, which is then used to submit an application form.

19. Which tag in JSF converts it as an HTML “a” anchor element that, when clicked, works as a form submit button?

  1. <h:commandLink>
  2. <h:aLink>
  3. <h:anchor>

Answer: A <h:commandLink>

Explanation: <h:commandLink> tag in JSF converts it as an HTML “a” anchor element that, when clicked, works as a form submit button

20. Which of the following tags is used to generate a password field in JSF?

  1. <h:password>
  2. <h:hidden>
  3. <h:InputSecret>
  4. <h:inputHidden>

Answer: C <h:InputSecret>

Explanation: <h:InputSecret> tag is used to generate a password field in JSF.

21. ____ tag is used to render an image on the web page.

  1. <h:Image>
  2. <h:ImageSrc>
  3. <h:ClearImage>
  4. <h:graphicImage>

Answer: D <h:graphicImage>

Explanation: <h:graphicImage> tag is used to render an image on the web page.

22. Which of the following tag displays a single message for a certain component?

  1. <h:msg>
  2. <h:message>
  3. <h:messages>
  4. <h:outputmessage>

Answer: B <h:message>

Explanation: <h:message>tag displays a single message for a certain component.

23. When the value of a component changes, ____ events are triggered.

  1. Action events
  2. Value change events
  3. Component events
  4. System events

Answer: B Value change events

Explanation: When the value of a component changes, Value change events are triggered.

24. ____ module displays the user interface.

  1. Controller
  2. Model
  3. View

Answer: C View

Explanation: The view module displays the user interface.

25. ____-is a specific scope for storing data that must only be available for the next request.

  1. View Scope
  2. Application scope
  3. Session scope
  4. Flash Scope

Answer: D Flash Scope

Explanation: Flash scope is a specific scope for storing data that must only be available for the next request.

26. A single instance of a managed bean is produced for the whole application under ____- scope, and the bean is accessible to all application users.

  1. View Scope
  2. Application scope
  3. Session scope
  4. Flash Scope

Answer: B Application scope

Explanation: A single instance of a managed bean is produced for the whole application under the application scope, and the bean is accessible to all application users.

27. A single instance of a managed bean is produced for each user session in ____ scope, and the bean is available during the user’s session.

  1. View Scope
  2. Request Scope
  3. Session scope
  4. Variable Scope

Answer: C Session scope

Explanation: A single instance of a managed bean is produced for each user session in the session scope, and the bean is available during the user’s session.

28. In which of the following scope, for each user view of a web page, a new instance of a managed bean is produced, and the bean is available throughout the lifespan of that view?

  1. View Scope
  2. Request Scope
  3. Session scope
  4. Variable Scope

Answer: A View Scope

Explanation: In view scope, for each user view of a web page, a new instance of a managed bean is produced, and the bean is available throughout the lifespan of that view.

29. AJAX stands for ____.

  1. Anytime Java and XML
  2. All Java and XML
  3. Asynchronous JavaScript and XML
  4. Asynchronous JavaScript Asynchronous xml

Answer: C Asynchronous JavaScript and XML

Explanation: AJAX stands for Asynchronous JavaScript and XML.

30. Which of the following tags is used to turn user input into a date?

  1. <f:convertDateTime>
  2. <f:convertDate>
  3. <f:convertTime>
  4. <f:DateTime>

Answer: A <f:convertDateTime>

Explanation: <f:convertDateTime> tag is used to turn user input into a date.

31. Which of the following tag is used to add a bean validator to a component?

  1. <f:Bean>
  2. <f:validatorBean>
  3. <f:validateBean>

Answer: C <f:validateBean>

Explanation: <f:validateBean> tag is used to add a bean validator to a component.

32. Which of the following validators verifies that a value is entered in a required field on a form?

  1. Custom validator
  2. Required Validator
  3. Double Range Validator
  4. Compare validator

Answer: B Required Validator

Explanation: Required validators verify that a value is entered in a required field on a form.

33. Which of the following validator determines if a string value input into a form field fits a regular expression pattern specified?

  1. Custom validator
  2. Length Validator
  3. Regex Validator
  4. Compare validator

Answer: C Regex Validator

Explanation: Regex validator determines if a string value input into a form field fits a regular expression pattern specified.

34. Is <h:messages> Tag and  <h:message> Tag both are same?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: <h:messages> Tag display all the messages, whereas <h:message> Tag display a single message.

35. These are the events that are triggered by application starting or shutdown, session creation, or termination?

  1. Action events
  2. Value change events
  3. Component events
  4. System events

Answer: D System events

Explanation: System Events are the events that are triggered by application starting or shutdown, session creation, or termination.

36. Under ____ scope, for each HTTP request submitted to the server, a new instance of a managed bean is produced, and the bean is only available during the execution of that request.

  1. View Scope
  2. Request Scope
  3. Session scope
  4. Variable Scope

Answer: B Request Scope

Explanation: Under request scope, for each HTTP request submitted to the server, a new instance of a managed bean is produced, and the bean is only available during the execution of that request.

37. A ____ is a Managed Bean that manages the state of a single UI component.

  1. Facets
  2. Facets templates
  3. Backing Bean
  4. Components

Answer: C Backing Bean

Explanation: A Backing Bean is a Managed Bean that manages the state of a single UI component.

38. Can you integrate JSF with other Java Technologies?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: JSF can be integrated with other Java Technologies like hibernate.

39. Does JSP provide support for internationalization and localization?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, JSP provides support for internationalization and localization.

40. ____ lets developers connect the value of a UI component to a Managed Bean property.

  1. Method Binding
  2. Value Binding

Answer: B Value Binding

Explanation: Value binding lets developers connect the value of a UI component to a Managed Bean property.

JavaServer Faces objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *