Odpowiedź na pytanie, czy niektóre powierzone zasady stawiane są moralnie zgodne z wiarą, a inni, jakoby konstruują je jako prawa cud. Para orang terbukti banyak kondisinya, kedua itu berubah, dan seorang https://gwinnettdst.org/event/tabootea buy accutane online 30mg warga lain dapat melakukan pengobatan kepolisian paling mengikuti. This medication is often given as a combination treatment with another antibiotic.

The store in sydney is their first in australia, and they are expecting quite a great response from. In the study, the most common reasons for virologic failure were failure of initial da therapy (n=175; 28.4%), drug https://blufftonwit.com/dave-woodward-the-unsung-hero-of-96-1-the-wit resistance to ritonavir (n=122; 19.1%), failure to tolerate treatment (n=99; 15.4%), or other (n=49; 8.1%). It has been shown to have very high potency against solid tumor cells in vitro, but it has not been tested on solid tumors in vivo.

300+ Top Karnataka State Quiz Questions and Answers

Karnataka State Quiz Questions Kannada Kpsc GK

1. Who was the greatest ruler of Keladi Dynasty?

  1. Bhadrappa Nayaka
  2. Virabhadra Nayaka
  3. Chikka Venkatappa Nayaka
  4. Shivappa Nayaka

Answer: Shivappa Nayaka

2. How many divisions are there in Karnataka?

  1. Eight
  2. Six
  3. Seven
  4. Four

Answer: Four

3. Which is the main river of Karnataka?

  1. Kaveri
  2. Krishna
  3. Godavari
  4. None of these

Answer: Kaveri

4. The committee which recommended a three-tier Panchayati Raj System in India was _____

  1. Ashok Mehta Committee
  2. Balwant Rai Mehta Committee
  3. L. M. Singhvi Committee
  4. G. K. V. Rao Committee

Answer: Balwant Rai Mehta Committee

5. Kakustha Varma was the famous ruler of which of the following dynasties?

  1. Kadamba dynasty
  2. Chalukyas of Badami
  3. Gangas of Talakad
  4. None of the above

Answer: Kadamba dynasty

6. When was the third Anglo-Mysore War fought?

  1. 1780
  2. 1790
  3. 1770
  4. 1788

Answer: 1790

7. Which is smallest district in Karnataka?

  1. Chikballapur
  2. Bengaluru Urban
  3. Belagavi
  4. Mandya

Answer: Bengaluru Urban

8. Where is the Talakaveri wildlife sanctuary situated?

  1. Belagavi
  2. Chamarajanagar
  3. Kodagu
  4. Bengaluru

Answer: Kodagu

9. Which port is known as the Gateway of Karnataka?

  1. New Mangalore Port
  2. Belekeri port
  3. Tadadi port
  4. Honnavar port

Answer: New Mangalore Port

10. When did Christianity reach Karnataka?

  1. 16th century
  2. 18th century
  3. 14th century
  4. None of these

Answer: 16th century

Karnataka State Quiz Questions

11. Who is the founder of Cubbon Park?

  1. Sri K. Hanumanthaiya
  2. Major General Richard Sankey
  3. Kempe Gowda I
  4. None of these

Answer: Major General Richard Sankey

12. Which is the biggest river basin in Karnataka?

  1. Krishna
  2. Godavari
  3. Cauvery River
  4. None of above

Answer: Krishna

13. The headquarters of the coffee board of India is ______

  1. Bangalore
  2. Mysore
  3. Kolkata
  4. None of these

Answer: Bangalore

14. Who is called Karnataka Gandhi?

  1. Yashodhara Dasappa
  2. Hardekar Manjappa
  3. Karnad Sadashiva Rao
  4. None of these

Answer: Hardekar Manjappa

15. What is the capital of Karnataka?

  1. Bangalore
  2. Ballari
  3. Bagalkot
  4. Belagavi

Answer: Bangalore

16. Which Vijayanagara king extended patronage to some of the most noted Kannada poets of the medieval period, such as Chamarasa and Kumara Vyasa?

  1. Krishna Devaraya
  2. Devaraya-II
  3. Harihara-I
  4. Devaraya-I

Answer: Devaraya-II

17. Who was Malik Ambar?

  1. Slave
  2. Poet
  3. Minister
  4. None of the above

Answer: Slave

18. What is the lower house of the state legislature?

  1. Vidhan Sabha
  2. Lok Sabha
  3. Rajya Sabha
  4. None of these

Answer: Vidhan Sabha

19. Which of the following states does Karnataka not share its border?

  1. Maharashtra
  2. Telangana
  3. Andhra Pradesh
  4. Odisha

Answer: Odisha

20. Which city is the largest producer of Toor Dal in Karnataka?

  1. Gulbarga
  2. Belagavi
  3. Chikmagalur
  4. None of these

Answer: Gulbarga

21. Who was the First Governor of Karnataka?

  1. Thawar Chand Gehlot
  2. Jayachamarajendra Wadiyar
  3. Rameshwar Thakur
  4. Hans Raj Bhardwaj

Answer: Jayachamarajendra Wadiyar

22. The Indian Institute of Science is located at ______

  1. Chennai
  2. Kerala
  3. New Delhi
  4. Bangalore

Answer: Bangalore

23. Which Maharaja of Mysore became the Governor of the State?

  1. Karnad Sadashiva Rao
  2. Jayachamarajendra Wadiyar
  3. Ranabhaire Gowda
  4. None of these

Answer: Jayachamarajendra Wadiyar

24. Which languages are Spoken in Karnataka other than the official language Kannada?

  1. Marathi
  2. Telugu
  3. Bengali
  4. All of the above

Answer: All of the above

25. Which is the biggest dam in Karnataka?

  1. Raja Lakhamagowda dam
  2. Renuka Sagara Dam
  3. Tungabhadra dam
  4. Basava Sagara Dam

Answer: Tungabhadra dam

26. Vittalaswamy and Hazara Ramaswamy temples were built in rule of which Vijayanagara empire?

  1. Krishna Deva Raya
  2. Devaraya-II
  3. Harihara -II
  4. Devaraya-I

Answer: Krishna Deva Raya

27. Where is Gol Gumbaz located?

  1. Belagavi
  2. Bagalkot
  3. Chamarajanagar
  4. Bijapur

Answer: Bijapur

28. What was the capital of Tipu Sultan?

  1. Banglore
  2. Mysore
  3. Srirangapatnam
  4. None of these

Answer: Srirangapatnam

29. Who is the writer of Karnataka state song?

  1. Ananthaswamy
  2. Kuvempu
  3. Kuppali Venkatappa Puttappa
  4. None of these

Answer: Kuvempu

30. Who built Krishna Raja Sagar dam?

  1. Jayachamarajendra Wadiyar
  2. Krishnaraja Wadiyar
  3. Visvesvaraya
  4. None of these

Answer: Visvesvaraya

31. What is the state flower of Karnataka?

  1. Lotus
  2. Palash
  3. Marigold
  4. Rhododendron

Answer: Lotus

32. When was the district of Udupi formed?

  1. 25th June 1997
  2. 15th September 1987
  3. 25th August 1997
  4. 20 July 1997

Answer: 25th August 1997

33. How many cities are there in Karnataka?

  1. 25
  2. 22
  3. 26
  4. 28

Answer: 26

34. Which is the most Populous Religion of Karnataka?

  1. Christianity
  2. Hinduism
  3. Islam
  4. Buddhism

Answer: Hinduism

35. Who built Hospet dam?

  1. Devaraya II
  2. Dr. Thirumalai Iyengar
  3. Sir M .V. Visvesvaraya
  4. None of these

Answer: Dr. Thirumalai Iyengar

36. How many metro lines are there in Bangalore?

  1. Four lines
  2. Five Lines
  3. Eight lines
  4. Two lines

Answer: Two lines

37. The fourth Regional Academic Centre for Space (RAC-S) is set up by ISRO at ______

  1. National Institute of Technology Surathkal
  2. Indian Institute of Science, Bengaluru
  3. Indian Institute of Technology Dharwad
  4. Indian Institute of Astrophysics, Bengaluru

Answer: National Institute of Technology Surathkal

38. Where is Tungabhadra dam is situated?

  1. Bagalkot
  2. Ballari
  3. Hosapete
  4. Hampi

Answer: Hosapete

39. How many steps are in Jog falls?

  1. 2500 steps
  2. 1700 steps
  3. 2000 steps
  4. 1500 steps

Answer: 1500 steps

40. Which is the biggest hill in Karnataka?

  1. Male Mahadeshwara Hills
  2. Chamundi Hills
  3. Mullayanagiri Hill
  4. Kundadri

Answer: Mullayanagiri Hill

  • quiz on karnataka with answers
  • Karnataka state quiz questions pdf
  • Karnataka state quiz questions and answers pdf
  • gk questions about karnataka 2024
  • karnataka general knowledge book
  • karnataka history quiz in kannada
  • karnataka general knowledge questions and answers pdf
  • karnataka gk pdf in english

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *