300+ TOP Koa.js MCQ Questions and Answers Quiz

Koa.js Multiple Choice Questions

1. Which of the following is a routing package that makes it simple to handle URL routes and HTTP methods?

  1. Route.Koa
  2. Koa-router
  3. Routes
  4. Node-router

Answer: B Koa-router

Explanation: Koa-router is a routing package that makes it simple to handle URL routes and HTTP methods.

2. ____ are a technique for constructing asynchronous code that seems to be synchronous code.

  1. Generators
  2. Middleware
  3. Constructor

Answer: A Generators

Explanation: Generators are a technique for constructing asynchronous code that seems to be synchronous code.

3. Koa.js uses ____ to handle middleware functions.

  1. Objects
  2. Classes
  3. Generators
  4. Models

Answer: C Generators

Explanation: Koa.js uses generators to handle middleware functions.

4. Koa.js is a web framework for ____.

  1. JavaScript
  2. Python
  3. Node
  4. React

Answer: C Node

Explanation: Koa.js is a web framework for node.js.

5. Is Koa.js open-source?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, Koa.js is an open-source framework.

6. Which of the following is a Middleware that parses incoming request bodies, making form data and JSON payloads accessible?

  1. koa-bodyparser
  2. koa-logger
  3. koa-static

Answer: A koa-bodyparser

Explanation: koa-bodyparser is a Middleware that parses incoming request bodies, making form data and JSON payloads accessible.

7. Which of the following request technique is used to partially update existing server resources?

  1. GET
  2. POST
  3. PATCH
  4. OPTIONS

Answer: C PATCH

Explanation: PATCH request technique is used to partially update existing server resources.

8. Which of the following request method is used to remove existing server resources?

  1. GET
  2. POST
  3. REMOVE
  4. DEL
  5. DELETE

Answer: E) DELETE

Explanation: The DELETE request method is used to remove existing server resources.

9. Data is submitted to the server using ____ method.

  1. GET
  2. POST
  3. PATCH
  4. PUT

Answer: B POST

Explanation: Data is submitted to the server using the POST method.

10. Which of the following request method used to obtain information from a server?

  1. GET
  2. POST
  3. PATCH
  4. PUT

Answer: A GET

Explanation: GET method is used to obtain information from a server.

Koa.js MCQs

11. With the help of which property response status is configured?

  1. Status.res
  2. Res.status
  3. Response.status
  4. Status.response

Answer: C Response.status

Explanation: The response status is configured using the Response.status property.

12. ____ property is used to obtain the application’s environment.

  1. App.environment
  2. App.env
  3. Env.app

Answer: B App.env

Explanation: app.env property is used to obtain the application’s environment.

13. ____ technique is used to deal with errors in the program.

  1. app.onerror(err)
  2. error.one
  3. app.error(one)

Answer: A app.onerror(err)

Explanation: app.onerror(err) technique is used to deal with errors in the programme.

14. Koa.js makes use of a single object known as the ____.

  1. Context
  2. AppObj
  3. Conject
  4. Single_obj

Answer: A Context

Explanation: Koa.js makes use of a single object known as the context.

15. Mounting middleware functions to the Koa application is accomplished using ____ function.

  1. Middleware.app
  2. app.middleware(name)
  3. app.use(middleware)

Answer: C app.use(middleware)

Explanation: Mounting middleware functions to the Koa application is accomplished using app.use(middleware).

16. Which of the following function launches the Koa application and listens for incoming HTTP requests?

  1. app.port
  2. Listen.port
  3. app.port(listen)
  4. app.listen(port)

Answer: D app.listen(port)

Explanation: app.listen(port) function launches the Koa application and listens for incoming HTTP requests.

17. JSON Web Tokens (JWT) authentication is handled through ____ middleware.

  1. Jwt.middleware
  2. koa-jwt
  3. app.jwt.middleware

Answer: B koa-jwt

Explanation: koa-jwt JSON Web Tokens (JWT) authentication is handled through middleware.

18. ____ middleware for session management.

  1. koa.session
  2. app.session
  3. koa.app.session
  4. session.middleware

Answer: A koa.session

Explanation: koa.session middleware for session management.

19. Which of the following technique is used to determine the value of a cookie based on its name?

  1. ctx.get
  2. ctx.cookies.get
  3. cookies.get.ctx

Answer: B ctx.cookies.get

Explanation: ctx.cookies.get technique is used to determine the value of a cookie based on its name.

20. How many arguments does ctx.cookies.get function takes?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: D 2

Explanation: It accepts two arguments: the cookie’s name and options.

21. Which of the following templating engines can be used with Koa.js?

  1. EJS
  2. PUG
  3. MUSTACHE
  4. HANDLEBARS
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation: Following templating engines can be used with Koa.js:

  • EJS
  • PUG
  • MUSTACHE
  • HANDLEBARS

22. ____ Middleware makes it simple to manage file uploads and parse request bodies.

  1. body
  2. koa-body
  3. app.body

Answer: B koa-body

Explanation: koa-body Middleware makes it simple to manage file uploads and parse request bodies.

23. ____ middleware used to render views with template engines.

  1. App.views
  2. View.middleware
  3. Koa-views

Answer: C Koa-views

Explanation: Koa-views middleware is used to render views with template engines.

24. ____ are basic, short files/data that are given to the client in conjunction with a server request and saved on the client side.

  1. Objects
  2. Cookies
  3. Session

Answer: B Cookies

Explanation: Cookies are basic, short files/data that are given to the client in conjunction with a server request and saved on the client side.

25. Which of the following Sets a new cookie or updates an existing cookie?

  1. ctx.cookies.set()
  2. ctx.set()
  3. cookies.set()
  4. set.cookies()

Answer: A ctx.cookies.set()

Explanation: ctx.cookies.set(), Sets a new cookie, or updates an existing cookie.

26. How many arguments does ctx.cookies.set() takes?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 2

Answer: A 3

Explanation: ctx.cookies.set(), takes three required arguments i.e., name and value, and one optional argument.

27. Which of the following is used to get the value of a cookie based on its name?

  1. ctx.cookies.obtain()
  2. ctx.cookies.set()
  3. ctx.cookies.get()

Answer: C ctx.cookies.get()

Explanation: ctx.cookies.get() used to get the value of a cookie based on its name.

28. How many arguments does ctx.cookies.get() takes?

  1. 4
  2. 3
  3. 2
  4. 1

Answer: D 1

Explanation: ctx.cookies.get() takes only one argument, i.e., the name of the cookie.

29. In a Koa.js application, ____ middleware is used to handle basic authentication.

  1. koa-basic-auth
  2. koa-auth
  3. koa-authorization
  4. koa-jwt

Answer: A koa-basic-auth

Explanation: In a Koa.js application, koa-basic-auth middleware is used to handle basic authentication.

30. Which of the following methods is used to determine if a user is authenticated?

  1. session.isAuthenticated()
  2. ctx.isAuthenticated()
  3. app.isAuthenticated()
  4. obj.isAuthenticated()

Answer: B ctx.isAuthenticated()

Explanation: ctx.isAuthenticated() method is used to determine if a user is authenticated.

31. Which of the following methods is used to validate a user’s credentials?

  1. app.authenticate()
  2. User. ctx.authenticate()
  3. is.authenticate()
  4. ctx.authenticate()

Answer: D ctx.authenticate()

Explanation: ctx.authenticate() method is used to validate a user’s credentials.

32. ____ is a technique used to minimize the amount of data delivered over the network, which can enhance web application speed.

  1. Generator
  2. Compression
  3. Application_speed
  4. Lowerity

Answer: B Compression

Explanation: Compression is a technique used to minimize the amount of data delivered over the network, which can enhance web application speed.

33. Which of the following middleware is used to compress the response body before sending it to the client?

  1. Koa.compression
  2. Koa.compress
  3. Koa.compression.app

Answer: B Koa.compress

Explanation: koa.compress middleware is used to compress the response body prior to sending it to the client.

34. ____ is the practice of saving reusable replies to speed up later queries.

  1. QueryGenrator
  2. Generator
  3. Caching
  4. Compression

Answer: C Caching

Explanation: Caching is the practice of saving reusable replies to speed up later queries.

35. The ____ middleware is used on the client side to cache server answers.

  1. Koa-static-cache
  2. Koa-cache
  3. Koa-basic-cache

Answer: A Koa-static-cache

Explanation: The koa-static-cache middleware is used on the client side to cache server answers.

36. Which of the following databases can be used with koa.js?

  1. Redis
  2. SQLite
  3. MySQL
  4. MongoDB
  5. All of the above

Answer: E) All of the above

Explanation: Koa.js uses a variety of data including:

  • Redis
  • SQLite
  • MySQL
  • MongoDB

37. Suppose you want to use PostgreSQL in koa.js then which of the following library you will use?

  1. Post.sql
  2. pg
  3. Postgresql
  4. pgs

Answer: B pg

Explanation: pg library is used if we want to use PostgreSQL in koa.js.

38. Suppose you want to use Redis in koa.js then which of the following library you will use?

  1. R
  2. Redis
  3. Redisdb
  4. ioredis

Answer: D ioredis

Explanation: ioredis library is used if we want to use Redis in koa.js.

39. Suppose you want to use MongoDB in koa.js then which of the following library you will use.

  1. MongoDB
  2. Mongoose
  3. Mongose
  4. MDB

Answer: B Mongoose

Explanation: The mongoose library is used if we want to use MongoDB in koa.js.

40. ____ enables us to quickly build a skeleton for a web application.

  1. Scaffolding
  2. Compression
  3. Generator
  4. Presenter

Answer: A Scaffolding

Explanation: Scaffolding enables us to quickly build a skeleton for a web application.

41. ____ is a data validation middleware that allows you to validate request data.

  1. koa-validator
  2. koa-validate
  3. koa-validation

Answer: A koa-validator

Explanation: koa-validator is a data validation middleware that allows you to validate request data.

42. Which of the following property is used to specify the keys that will be used to sign and verify cookies?

  1. Session.key.get
  2. Keys.get
  3. Key.set
  4. App.keys

Answer: D App.keys

Explanation: app.keys, property is used to specify the keys that will be used to sign and verify cookies.

43. ____ in Koa.js refers to the sequence in which middleware functions are run.

  1. Cascading
  2. Presenter
  3. Sequel

Answer: A Cascading

Explanation: Cascading in Koa.js refers to the sequence in which middleware functions are run.

44. Which of the following companies uses Koa?

  1. Netflix
  2. Alibaba
  3. Xiaomi
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Following companies use Koa.js:

  • Netflix
  • Alibaba
  • Xiaomi

45. Which of the following are the alternatives of koa.js?

  1. Express.js
  2. Hapi.js
  3. Fastify.js
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Following are the alternatives of Koa.js:

  • Express.js
  • Hapi.js
  • Fastify.js

Koa.js objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *