300+ TOP Law Commission Reports Quiz Questions GK

Law Commission Reports Quiz Questions and Answers MCQs GK

1. Which Law Commission Report summarized the difficulties encountered with the all inclusive nature of Section 5 of Official Secrets Act ?

Answer: 43rd Report(1971)

2. Which of the Law Commission Reports suggested the Revision of Section 123 of Indian Evidence Act, 1872 ?

Answer: Below are the different Law Commission reports which suggested the revision :-

  • 69th Law Commission Report(1977)
  • 88th Law Commission Report(1983)

3. Which Law Commission Report recommended that Commercial Surrogacy should be prohibited by enacting a law ?

Answer: 228th Report

4. How many Law Commission Reports has been submitted so far on various issues ?

Answer: 277 Reports

5. After suggestion of which Law Commission Report, Hindu Windows Remarriage Act, 1856 was cancelled by the Hindu Widows Remarriage(Repeal) Act, 1983 ?

Answer: 81st Report

6. Which Law Commission Report suggested the Revision of Section 10 of Indian Divorce Act, 1969 ?

Answer: 90th Report

7. Which Law Commission Report suggested reforms in the Hindu Marriage Act, 1955 ?

Answer: 91st Report

8. Which Law Commission Report suggested revisit of the Prisoners Act, 1920 ?

Answer: 87th Report

9. Which Law Commission Report proposed to amend the Indian Evidence Act, 1872 ?

Answer: 74th Report

10. Which Law Commission Report examined Section 45 of the Insurance Act, 1938 ?

Answer: 112th Report

Law Commission Reports Quiz Questions

11. Which Law Commission Report examined the Report of Women in Custody ?

Answer: 135th Report

12. Which Law Commission Report of India suggested the amendment in Indian Penal Code and Code of Criminal Procedure for Hate Speech ?

Answer: 267th Report

13. Which Law Commission Report recommended the retention of Capital Punishment ?

Answer: 35th Report

14. Which Law Commission Report recommends abolition of death penalty, except in terror cases ?

Answer: 262nd Report

15. Which Law Commission Report supported Passive Euthanasia for Certain Categories of People ?

Answer: 241st Report

16. Which Law Commission Report examined Section 5 of Central Sales Tax Act, 1956 ?

Answer: 30th Report

17. Which Law Commission Report examined Section 30(2) of the Indian Registration Act, 1908 ?

Answer: 31st Report

18. Which Law Commission Report reviewed Workmen’s Compensation Act, 1923 ?

Answer: 62nd Report

19. Which Law Commission Report proposed to include certain social and economic offences in the Indian Penal Code ?

Answer: 29th Report

20. When did the Law Commission of India said the “Uniform Civil Code is neither necessary nor desirable at this stage” in the Country ?

Answer: In 2018 Report

21. Which Law Commission Report examined the question of whether Indian Penal Code Punishment for Life Imprisonment should be rigorous or simple ?

Answer: 39th Report

22. Which Law Commission Report reviewed the Appellate Jurisdiction of Supreme Court in Civil Matters ?

Answer: 44th Report

23. Which Law Commission Report reviewed the Compensation for Injuries caused by automobiles in hit and run cases ?

Answer: 51st Report

24. Which Law Commission Report examined the Benami Transactions ?

Answer: 57th Report

25. Which Law Commission Report examined the question namely, should the irretrievable marriage should be considered as ground for divorce under Hindu Marriage Act, 1955 ?

Answer: 71st Report

26. Who was the Chairman of Tenth Law Commission ?

Answer: Justice K.K Mathew

27. Who was the Chairman of Twelfth Law Commission ?

Answer: Manharlal Pranlal Thakkar

28. Who was the Chairman of Fifteenth Law Commission ?

Answer: Justice B.P Jeevan Reddy

29. Which Law Commission Report Suggested the formation of All India Judicial Service ?

Answer: 116th Report

30. Who was the Chairman of Eighteenth Law Commission ?

Answer: M. C Setalvad

Law Commission Reports Quiz objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *