300+ Top Lodash Framework MCQs and Answers Quiz

Lodash Framework Multiple Choice Questions

1. To flatten the array to one level deep, use the Lodash.flatten() function.

  1. Lodash.pureflatten()
  2. Lodash.deepflatten()
  3. Lodash.Oneflatten()
  4. Lodash.flatten()

Answer: D Lodash.flatten()

Explanation: To flatten the array to one level deep, use the Lodash.flatten() function.

2. The ____ method is used to return a random integer inside the function’s supplied range.

  1. _.rand()
  2. _.createrandom()
  3. _.random()
  4. _.randomnumber()

Answer: C _.random()

Explanation: The _.random() method is used to return a random integer inside the function’s supplied range.

3. The Lodash ____ method returns a numeric array.

  1. _.range()
  2. _.limit()
  3. _.array()

Answer: A _.range()

Explanation: The Lodash _.range() method returns a numeric array.

4. What will be the output of the following code?

const value = _.range(10);
console.log(value);
  1. [ 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ,10]
  2. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ,10,11]
  3. [ 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ]

Answer: C [ 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ]

Explanation: The output will be the range from 0 to 9 which makes the total of 10 numbers, therefore [ 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ] will be the output.

5. Which of the following method Divides an array into pieces of a certain size?

  1. _.chunk(array, size)
  2. _.peice(array, size)
  3. _.data(array, size)
  4. _.divide(array, size)

Answer: A _.chunk(array, size)

Explanation: _.chunk(array, size) method Divides an array into pieces of a certain size.

6. Which of the following method Gets rid of all false values in an array?

  1. _.del(array):
  2. _.remove(array):
  3. _.false(array):
  4. _.compact(array)

Answer: D _.compact(array)

Explanation: _.compact(array) method Gets rid of all false values in an array.

7. Lodash is a ____ library?

  1. C++
  2. JavaScript
  3. Java
  4. Python

Answer: B JavaScript

Explanation: Lodash is a JavaScript library.

8. The ____ function is used to retrieve the first entry of an array.

  1. _.one()
  2. _.fortharray()
  3. _.first()

Answer: C _.first()

Explanation: The _.first() function is used to retrieve the first entry of an array.

9. What will be the output of the following code?

const value = _.range(0, 15, 5);
console.log(value);
  1. [ 0, 5, 10 ]
  2. [ 0, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 ]
  3. [ 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16]
  4. [ 0, 5, 10,15 ]

Answer: A [ 0, 5, 10 ]

Explanation: Following will be the output: [ 0, 5, 10 ], 15 will not be included in the range.

10. The function is called n times by ____ method.

  1. _.repeat()
  2. _.times()
  3. _.counter().

Answer: B _.times()

Explanation: The function is called n times by _.times() method

Lodash Framework MCQs

11. What will be the output of the following code?

array = [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9];
let chunk1 = _.chunk(nums, 2);
console.log( chunk1);
  1. [ [ 1, 2 ], [ 3, 4 ], [ 5, 6 ], [ 7, 8 ], [ 9 ] ]
  2. [ 0, 1 ], [ 2, 3 ], [ 4, 5 ], [ 6, 7 ], [ 8,9 ]
  3. [ [ 0, 1 ], [ 2, 3 ], [ 4, 5 ], [ 6, 7 ], [ 8,9 ] ]

Answer: A [ [ 1, 2 ], [ 3, 4 ], [ 5, 6 ], [ 7, 8 ], [ 9 ] ]

Explanation: The following will be the output: [ [ 1, 2 ], [ 3, 4 ], [ 5, 6 ], [ 7, 8 ], [ 9 ] ]

12. _.slice() method takes how many indexes?

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Answer: B 2

Explanation: _.slice() method takes two indexes: starting and ending indexes.

13. In _.slice() method, the starting index is ____.

  1. Inclusive
  2. Exclusive

Answer: A Inclusive

Explanation: In _.slice() method, the starting index is inclusive.

14. In _.slice() method, the ending index is ____.

  1. Inclusive
  2. Exclusive

Answer: B Exclusive

Explanation: In _.slice() method, the ending index is exclusive.

15. What will be the output of the following code?

array = [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9];
let slice1 = _.slice(nums, 3, 7);
console.log(slice1);
  1. [3, 4, 5, 6]
  2. [3, 4, 5, 6,7]
  3. [4, 5, 6,7]
  4. [3,4, 5, 6,7]

Answer: C [4, 5, 6,7]

Explanation: The following will be the output: [4, 5, 6,7].

16. The ____ method is used to shuffle a collection.

  1. _.reaarange()
  2. _.rotate()
  3. _.mix()
  4. _.shuffle()

Answer: D _.shuffle()

Explanation: The _.shuffle() method is used to shuffle a collection.

17. What are some alternatives to lodash?

  1. Underscore.js
  2. Ramda
  3. Rx.js
  4. ALL OF THE ABOVE

Answer: D ALL OF THE ABOVE

Explanation: Following are the alternatives of lodash:

  • Underscore.js
  • Ramda
  • Rx.js

18. Which of the following methods Reduces an array to a single value by applying a function to each element and aggregating the result?

  1. _.map()
  2. _.reduce()
  3. _.filter

Answer: B _.reduce()

Explanation: _.reduce() method Reduces an array to a single value by applying a function to each element and aggregating the result.

19. Which of the following Lodash methods generates an object that organizes array members depending on a provided iterate function?

  1. _.group()
  2. _.groupby()
  3. _.reduce()

Answer: B _.groupby()

Explanation: _.groupby() Lodash methods generate an object that organizes array members depending on a provided iterate function.

20. Which of the following Lodash methods generates a new array by applying a function to each member of the existing array?

  1. _.map()
  2. _.reduce()
  3. _.filter

Answer: A _.map()

Explanation: _.map() Lodash methods generate a new array by applying a function to each member of the existing array.

Lodash Framework objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *