300+ TOP MEAN Stack MCQ Questions and Answers

MEAN Stack Multiple Choice Questions

1. The N in MEAN stack stands for ____.

  1. Next.js
  2. Node.js
  3. Neo4J

Answer: B Node.js

Explanation: The N in MEAN stack stands for node.js.

2. How many technologies make up the layers of the MEAN stack?

  1. 7
  2. 6
  3. 5
  4. 4

Answer: D 4

Explanation: MongoDB, Express, Angular, and Nod are the four key technologies that make up the layers of the stack.

3. ____ is at the very top of the MEAN stack.

  1. MongoDB
  2. Express
  3. Angular
  4. Node

Answer: C Angular

Explanation: Angular.js is at the very top of the MEAN stack.

4. Which of the following contains strong models for URL routing (mapping an incoming URL to a server function), and manages HTTP requests and responses?

  1. MongoDB
  2. Express
  3. Angular
  4. Node

Answer: B Express

Explanation: Express contains strong models for URL routing (mapping an incoming URL to a server function), and manages HTTP requests and responses.

5. Mean stack is a ____.

  1. Angular-based framework
  2. JavaScript-based framework
  3. Python-based framework

Answer: B JavaScript-based framework

Explanation: Mean stack is a JavaScript-based framework.

6. Mean stack is used for ____.

  1. Deploying web applications
  2. Developing ORM-based applications
  3. Developing web applications

Answer: C Developing web applications

Explanation: Mean stack is used for developing web applications.

7. The M in MEAN stack stands for ____.

  1. Mongoose
  2. MySQL
  3. MongoDB
  4. Material.js

Answer: C MongoDB

Explanation: The M in the MEAN stack stands for MongoDB.

8. The E in MEAN stack stands for ____.

  1. ES6.js
  2. Express.js
  3. Ember.js
  4. Ext.js

Answer: B Express.js

Explanation: The E in MEAN stack stands for express.js.

9. The A in MEAN stack stands for ____.

  1. Arango DB
  2. AppML
  3. Apache Tapestry
  4. Angular.js

Answer: D Angular.js

Explanation: The A in MEAN stack stands for angular.js.

10. MongoDB stores data in which format?

  1. Text
  2. CSV
  3. JSON
  4. XLS

Answer: C JSON

Explanation: MongoDB stores data in a JSON-like format.

MEAN Stack MCQs

11. Which of the following provides a JavaScript runtime environment?

  1. MongoDB
  2. Express
  3. Angular
  4. Node

Answer: D Node

Explanation: Node provides JavaScript runtime environment.

12. Which of the following company created Angular?

  1. Apache
  2. MIT
  3. GOOGLE
  4. MICROSOFT
  5. IBM

Answer: C GOOGLE

Explanation: Google originally developed and maintains Angular.

13. You save all of your program’s variable runtime configuration settings and a collection of application utility functions in which of the following folder?

  1. App
  2. Config
  3. Modules
  4. Public

Answer: B Config

Explanation: You save all of your program’s variable runtime configuration settings and a collection of application utility functions in the config folder.

14. The major front-end AngularJS functionality for the application is in the ____ folder.

  1. App
  2. Config
  3. Modules
  4. Public

Answer: C Modules

Explanation: The major front-end AngularJS functionality for the application is in the modules folder.

15. Which folder houses every static front-end file that the app needs to be provided?

  1. Public
  2. Static
  3. App

Answer: A Public

Explanation: Public folder houses every static front-end file that the app needs to be provided.

16. The MEAN.JS boilerplate uses ____ as its web framework.

  1. MongoDB
  2. Express
  3. Angular
  4. Node

Answer: B Express

Explanation: The MEAN.JS boilerplate uses Express as its web framework.

17. Is Node.js based on a single thread?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Yes, Node.js is wholly based on a single thread.

18. Which of the following is used to create a scope for the application?

  1. $$scope
  2. Scope__
  3. $scope

Answer: C $scope

Explanation: $ Scope is used to create a scope for the application.

19. Which of the following is used to bind input fields to a model?

  1. ng-bind
  2. ng-input
  3. ng-model_fields
  4. ng-model

Answer: D ng-model

Explanation: ng-model is used to bind input fields to a model.

20. The ____ method is used to build an HTTP server.

  1. createServer()
  2. buildServer()
  3. newServer()

Answer: A createServer()

Explanation: The createServer() method is used to build an HTTP server.

21. Which of the following function reads a file from the file system?

  1. Read
  2. Readfunction()
  3. readFile()

Answer: C readFile()

Explanation: readFile() is a function that reads a file from the file system.

22. ____ is used to make variables and functions accessible from outside the module.

  1. Include
  2. Path
  3. Require
  4. Export

Answer: D Export

Explanation: The Export is used to make variables and functions accessible from outside the module.

23. Which of the following is used to include external modules?

  1. Include
  2. Path
  3. Require
  4. Export

Answer: C Require

Explanation: Require is used to include external modules.

24. Angular.js is written in ____.

  1. C++
  2. C
  3. Java
  4. JavaScript

Answer: D JavaScript

Explanation: Angular.js is written in JavaScript.

25. MongoDB is written in ____.

  1. C++
  2. C
  3. Java
  4. JavaScript
  5. TypeScript

Answer: A C++

Explanation: MongoDB is a NoSQL document-oriented database that is written in C++.

26. Which of the following is used to delete a single document from a collection?

  1. removeOne()
  2. DelOne()
  3. DeleteOne()

Answer: C DeleteOne()

Explanation: DeleteOne() is used to delete a single document from a collection.

27. The ____ function is used to process HTTP DELETE requests.

  1. Remove()
  2. Purge()
  3. Deactivate()
  4. Delete()

Answer: D Delete()

Explanation: The delete() function is used to process HTTP DELETE requests.

28. Which of the following repeats HTML components for every item in an array?

  1. ng-repeat
  2. ng-multi
  3. ng-dupes
  4. ng-duplicate

Answer: A ng-repeat

Explanation: ng-repeat repeats HTML components for every item in an array.

29. Which of the following is used to make HTTP requests to a server?

  1. $http
  2. $ftp
  3. $url
  4. $web

Answer: A $http

Explanation: $http is used to make HTTP requests to a server.

30. ____ is a function that manages HTTP GET requests.

  1. Gets()
  2. Get()
  3. Join()

Answer: B Get()

Explanation: Get() is a function that manages HTTP GET requests.

31. Which of the following is used to search through a collection of documents?

  1. Locate()
  2. Search()
  3. Get()
  4. Find()

Answer: D Find()

Explanation: Find () is used to search through a collection of documents.

32. ____ is a function that manages HTTP POST requests.

  1. Posts()
  2. Put()
  3. Post()
  4. http()

Answer: C Post()

Explanation: Post() is a function that manages HTTP POST requests.

33. Which of the following function is used to add one document to a collection?

  1. addOne()
  2. appendOne()
  3. insertOne()

Answer: C insertOne()

Explanation: The insertOne() function is used to add one document to a collection.

34. ____ is used to update a single document in a collection.

  1. Updates()
  2. Update_foremost()
  3. Update!
  4. UpdateOne()

Answer: D UpdateOne()

Explanation: UpdateOne() is used to update a single document in a collection.

35. Which of the following architecture does Mean stack use?

  1. MVC
  2. MVM
  3. MVVM
  4. Layered
  5. Master-slave

Answer: A MVC

Explanation: The MEAN stack is based on the MVC architecture.

MEAN Stack objective questions with answers pdf download online certification exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *