300+ TOP Neutrons | Science GK Questions and Answers

Neutrons | Science GK Questions MCQs Quiz

1. What is Neutron ?

Answer: A neutron is a subatomic particle with roughly the same mass as proton, but with a neutral electric charge.

2. Who discovered the neutron ?

Answer: James Chadwick

3. Where are neutrons located in an atom ?

Answer: Neutrons along with protons are bounded together in the dense inner core of an atomic nucleus.

4. How can a neutron become a proton ?

Answer: Using beta decay, a neutron can be converted into a proton with an emission of an electron accompanied by an antineutrino.

5. What charge does a neutron have ?

Answer: It has no electric charge.

6. How to find the number of neutrons in an atom ?

Answer: The number of neutrons in an atom can be calculated by subtracting the atomic number from the atomic mass.

7. What is the mass of a neutron ?

Answer: The rest mass of a neutron is equal to 1.67493 × 10−27 kg.

8. How many neutrons does oxygen have ?

Answer: 8 neutrons

9. How many neutrons does nitrogen have ?

Answer: 8 neutrons

10. How many neutrons does the element Iodine have ?

Answer: 74 neutrons

Neutrons | Science GK Questions

11. How many neutrons does aluminum have ?

Answer: 14 neutrons

12. How many neutrons does phosphorus-32 have ?

Answer: 17 neutrons

13. How many neutrons does carbon have ?

Answer: 6 neutrons

14. How many neutrons does potassium have ?

Answer: 20 neutrons

15. How many neutrons does sodium have ?

Answer: 12 neutrons

16. How many neutrons does lithium have ?

Answer: 4 neutrons

17. How many neutrons does hydrogen have ?

Answer: Hydrogen does not have any neutron.

18. How many neutrons does chlorine have ?

Answer: 18 neutrons

19. How many neutrons does fluorine have ?

Answer: 10 neutrons

20. How many neutrons does neon have ?

Answer: 10 neutrons

21. How many neutrons does boron have ?

Answer: 6 neutrons

22. How many neutrons does helium have ?

Answer: 2 neutrons

23. How many neutrons does magnesium have ?

Answer: 12 neutrons

24. How many neutrons does silver have ?

Answer: 61 neutrons

25. How many neutrons does calcium have ?

Answer: 20 neutrons

26. How many neutrons does beryllium have ?

Answer: 5 neutrons

27. How many neutrons does silicon have ?

Answer: 14 neutrons

28. How many neutrons does sulfur have ?

Answer: 16 neutrons

29. How many neutrons are in oxygen ?

Answer: 8 neutrons

30. How many neutrons does argon have ?

Answer: 22 neutrons

31. How many neutrons does iron have ?

Answer: 30 neutrons

32. How many neutrons are in chlorine ?

Answer: 18 neutrons

33. How many neutrons does bromine have ?

Answer: 45 neutrons

34. How many neutrons does gold have ?

Answer: 79 protons

35. How many neutrons does copper have ?

Answer: 36 neutrons

36. How many neutrons does zinc have ?

Answer: 35 neutrons

37. How many neutrons does lead-208 have ?

Answer: 126 neutrons

38. How many neutrons does tungsten-180 have ?

Answer: 106 neutrons

39. How many neutrons does uranium-235 have ?

Answer: 143 neutrons

40. How many neutrons does krypton have ?

Answer: 48 neutrons

41. How many neutrons does titanium-48 have ?

Answer: 26 neutrons

42. Can there be less neutrons than proton ?

Answer: As of now, there are only two stable nuclides that have fewer neutrons than protons – hydrogen-1 and helium-3.

43. How many neutrons does barium have ?

Answer: 82 neutrons

44. How many neutrons does chromium-54 have ?

Answer: 30 neutrons

45. How many neutrons does cobalt have ?

Answer: 33 neutrons

46. How many neutrons does mercury have ?

Answer: 122 neutrons

47. How many neutrons does nickel have ?

Answer: 30 neutrons

48. How many neutrons does technetium-99 have ?

Answer: 56 neutrons

49. How many neutrons does arsenic-75 have ?

Answer: 42 neutrons

50. How many neutrons does tin have ?

Answer: 69 neutrons

Neutrons GK objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *