300+ Top PhoneGap MCQ Questions and Answers Quiz

PhoneGap Multiple Choice Questions

1. Which of the following company owns the PhoneGap framework?

  1. Microsoft
  2. Google
  3. IBM
  4. Adobe

Answer: D Adobe

Explanation: Adobe systems owns the PhoneGap framework.

2. Does PhoneGap supports plugins with hook?

  1. No
  2. Yes

Answer: A No

Explanation: The plugins with hook are not supported by PhoneGap Builds, which is one of the disadvantages of this framework.

3. The ____object keeps data on our device indefinitely and without expiration.

  1. Absolute storage
  2. SessionStorage
  3. LocalStorage

Answer: C LocalStorage

Explanation: LocalStorage object keeps data on our device indefinitely and without expiration.

4. PhoneGap is a ____.

  1. Mobile application framework
  2. Web application framework
  3. Testing framework
  4. None

Answer: A Mobile application framework

Explanation: PhoneGap is a mobile application framework.

5. Is PhoneGap an open-source framework?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Phone Gap is an open-source framework.

6. Can you create ISO apps from PhoneGap?

  1. NO
  2. Yes

Answer: B Yes

Explanation: Yes, we can create IOS apps from PhoneGap.

7. How many methods does LocalStorage object provides?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: C 3

Explanation: The localStorage object provides three methods to work with data, i.e., setItem, getItem, and removeItem.

8. Which of the following LocalStorage object, method is used to store the data?

  1. setItem
  2. getItem
  3. removeItem.

Answer: A setItem

Explanation: SetItem method is used to store the data.

9. The ____ function is used to retrieve data from the device.

  1. setItem
  2. getItem
  3. removeItem.

Answer: B getItem

Explanation: GetItem function is used to retrieve data from the device.

10. The ____ function is used to delete a specific piece of data.

  1. setItem
  2. getItem
  3. removeItem.

Answer: C removeItem

Explanation: The removeItem function is used to delete a specific piece of data.

11. The ____ object is utilised on our mobile device to store data for a certain period.

  1. Absolute storage
  2. SessionStorage
  3. LocalStorage

Answer: B SessionStorage

Explanation: The sessionStorage object is utilised on our mobile device to store data for a certain period.

12. Is PhoneGap able to access native device features?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: PhoneGap relies on native code plugins to access particular native device functionalities through JavaScript.

13. What is the name of the CLI tool used to build and manage PhoneGap projects?

  1. View CLI
  2. PhoneView CLI
  3. PhoneGap CLI
  4. Apache CLI

Answer: C PhoneGap CLI

Explanation: PhoneGap CLI is the name of the CLI tool that is used to build and manage PhoneGap projects.

14. Which of the following are the alternative to PhoneGap?

  1. React native
  2. Xamarin
  3. Flutter
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Following are the alternatives to PhoneGap:

  • React native
  • Xamarin
  • Flutter

15. Which of the following companies uses PhoneGap?

  1. IBM
  2. Adobe
  3. Sworkit
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Following companies uses PhoneGap:

  • IBM
  • Adobe
  • Sworkit

16. Can you use Hammer.js to handle touch events in PhoneGap?

  1. Yes
  2. No

Answer: A Yes

Explanation: Hammer.js is a well-known JavaScript package for managing touch events; it can also handle tap events.

17. PhoneGap is also known as ____.

  1. Apache PhoneGap
  2. Adobe Application
  3. Apache Cordova
  4. Apache MobileApp

Answer: C Apache Cordova

Explanation: PhoneGap is also known as Apache Cordova.

18. PhoneGap apps are referred to be “____” since they integrate the greatest features of both online and native apps.

  1. Hybrid
  2. Cross Platform

Answer: A Hybrid

Explanation: PhoneGap apps are referred to be “hybrid” since they integrate the greatest features of both online and native apps.

19. PhoneGap makes use of ____ to gain access to native device functions like the camera, accelerometer, and GPS.

  1. Hybrid App
  2. API
  3. Web View
  4. Plugins

Answer: D Plugins

Explanation: PhoneGap makes use of plugins to gain access to native device functions like the camera, accelerometer, and GPS.

20. Indexed DB is a relational DB or Non-relational DB?

  1. Relational DB
  2. Non-Relational DB

Answer: B Non-Relational DB

Explanation: Indexed DB is a non-relational DB.

21. Which of the Databases Does PhoneGap supports?

  1. SQLite
  2. Web SQL databases
  3. Indexed DB
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: PhoneGap supports various databases: SQLite, Web SQL databases, and Indexed DB.

22. Which of the following method returns the current connection’s type?

  1. navigator.connection.type
  2. connection.type
  3. PhoneGap.connection.type

Answer: A navigator.connection.type

Explanation: navigator.connection.type function returns the current connection’s type.

23. Is Local storage and Session storage the same thing?

  1. Yes
  2. No

Answer: B No

Explanation: No they are not the same data saved in a session Storage is available just for the current session and is erased when the program is stopped, whereas in local storage is just the opposite.

24. In the chosen directory, a new PhoneGap project is created, with the help of which command?

  1. create <path>
  2. Phonegap <path> Creates
  3. phonegap create <path>

Answer: C phonegap create <path>

Explanation: With the help of phonegap create <path> command a new PhoneGap project is created.

25. Suppose you want to displays a list of all the plugins that are presently installed in the app, then which of the following command you will use?

  1. plugin list
  2. phonegap plugin list
  3. All_plugin list

Answer: B phonegap plugin list

Explanation: phonegap plugin list command displays a list of all the plugins that are presently installed in the app.

26. Which of the following commands creates the app for the platform provided?

  1. Phonegap–build <platform>
  2. phonegap <platform>
  3. build <platform>
  4. phonegap build <platform>

Answer: D phonegap build <platform>

Explanation: phonegap build <platform> command creates the app for the platform provided.

27. Which of the following commands launches the software on the chosen platform (for example, android or iOS)?

  1. phonegap run <platform>
  2. run <platform>
  3. phonegap-run_<platform>
  4. Run_PhoneGap <platform>

Answer: A phonegap run <platform>

Explanation: phonegap run <platform>commands launches the software on the chosen platform (for example, android or iOS).

28. To launch the app, PhoneGap employs which sort of webview?

  1. Apache_view
  2. Cordova View
  3. IOS webView
  4. All of the above

Answer: B Cordova View

Explanation: PhoneGap uses Cordova view to run the app.

29. What is the primary benefit of adopting PhoneGap?

  1. Compatibility between platforms
  2. Outstanding performance
  3. Simple to grasp
  4. All of the above
  5. None

Answer: A Compatibility between platforms

Explanation: Compatibility between platforms is the primary benefit of adopting PhoneGap.

PhoneGap objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *