300+ TOP Sublime Text MCQ Questions and Answers

Sublime Text Multiple Choice Questions

1. Which command is used to open a new tab in Sublime Text?

A. Ctrl + T
B. Ctrl + N
C. Ctrl + Tab
D. Ctrl + Shift + T

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + T is used to open a new tab in Sublime Text.

2. Which command is used to search for a file in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + F
B. Ctrl + F
C. Alt + F
D. Alt + Shift + F

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + F is used to search for a file in Sublime Text.

3. Which command is used to save a file in Sublime Text?

A. Ctrl + S
B. Ctrl + Shift + S
C. Ctrl + Alt + S
D. Alt + S

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + S is used to save a file in Sublime Text.

4. Which command is used to go to a specific line number in Sublime Text?

A. Ctrl + L
B. Ctrl + G
C. Alt + L
D. Alt + G

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + G is used to go to a specific line number in Sublime Text.

5. Which command is used to open the Command Palette in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + P
B. Ctrl + Alt + P
C. Ctrl + Shift + C
D. Ctrl + Alt + C

Answer: A

Explanation: The Command Palette can be opened in Sublime Text using the shortcut key combination Ctrl + Shift + P.

6. Which command is used to move a line up in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + Up Arrow
B. Ctrl + Up Arrow
C. Alt + Shift + Up Arrow
D. Alt + Up Arrow

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + Up Arrow is used to move a line up in Sublime Text.

7. Which command is used to comment out a line of code in Sublime Text?

A. Ctrl + /
B. Ctrl + ;
C. Alt + /
D. Alt + ;

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + / is used to comment out a line of code in Sublime Text.

8. Which command is used to select all text in a file in Sublime Text?

A. Ctrl + A
B. Ctrl + Shift + A
C. Alt + A
D. Alt + Shift + A

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + A is used to select all text in a file in Sublime Text.

9. Which command is used to move a line down in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + Down Arrow
B. Ctrl + Down Arrow
C. Alt + Shift + Down Arrow
D. Alt + Down Arrow

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + Down Arrow is used to move a line down in Sublime Text.

10. Which command is used to close the current tab in Sublime Text?

A. Ctrl + W
B. Ctrl + Shift + W
C. Ctrl + Alt + W
D. Alt + W

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + W is used to close the current tab in Sublime Text.

11. Which command is used to wrap a selection with a tag in HTML in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + W
B. Ctrl + Shift + T
C. Alt + Shift + W
D. Alt + Shift + T

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + T is used to wrap a selection with a tag in HTML in Sublime Text.

12. Which command is used to open the sidebar in Sublime Text?

A. Ctrl + K, Ctrl + B
B. Ctrl + Shift + B
C. Alt + K, Alt + B
D. Alt + Shift + B

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + K, Ctrl + B is used to open the sidebar in Sublime Text.

13. Which command is used to duplicate a line in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + D
B. Ctrl + D
C. Alt + Shift + D
D. Alt + D

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + D is used to duplicate a line in Sublime Text.

14. Which command is used to go to the next occurrence of a word in Sublime Text?

A. Ctrl + D
B. Ctrl + F3
C. Alt + D
D. Alt + F3

Answer: D

Explanation: The shortcut key combination Alt + F3 is used to go to the next occurrence of a word in Sublime Text.

15. Which command is used to undo the last action in Sublime Text?

A. Ctrl + Z
B. Ctrl + Y
C. Alt + Z
D. Alt + Y

Answer:  A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Z is used to undo the last action in Sublime Text.

16. Which command is used to open the Find and Replace panel in Sublime Text?

A. Ctrl + F
B. Ctrl + H
C. Alt + F
D. Alt + H

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + H is used to open the Find and Replace panel in Sublime Text.

17. Which command is used to select multiple lines in Sublime Text?

A. Ctrl + Click
B. Alt + Click
C. Ctrl + Shift + Click
D. Alt + Shift + Click

Answer: C

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + Click is used to select multiple lines in Sublime Text.

18. Which command is used to change the syntax highlighting in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + P
B. Ctrl + Shift + H
C. Alt + Shift + P
D. Alt + Shift + H

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + P is used to open the Command Palette, where you can search for and select a different syntax highlighting for your file in Sublime Text.

19. Which command is used to split the view in Sublime Text?

A. Ctrl + Alt + 1
B. Ctrl + Alt + 2
C. Ctrl + Alt + 3
D. Ctrl + Alt + 4

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Alt + 2 is used to split the view in Sublime Text.

20. Which command is used to switch between split views in Sublime Text?

A. Ctrl + Alt + Left Arrow / Right Arrow
B. Ctrl + Alt + Up Arrow / Down Arrow
C. Alt + Shift + Left Arrow / Right Arrow
D. Alt + Shift + Up Arrow / Down Arrow

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Alt + Up Arrow / Down Arrow is used to switch between split views in Sublime Text.

21. Which command is used to fold or unfold a code block in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + [
B. Ctrl + [
C. Alt + Shift + [
D. Alt + [

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl+[ is used to fold or unfold a code block in Sublime Text.

22. Which command is used to comment out a selection in Sublime Text?

A. Ctrl + /
B. Ctrl + Shift + /
C. Alt + /
D. Alt + Shift + /

Answer: B

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + / is used to comment out a selection in Sublime Text.

23. Which command is used to remove the current line in Sublime Text?

A. Ctrl + Shift + K
B. Ctrl + K
C. Alt + Shift + K
D. Alt + K

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + K is used to remove the current line in Sublime Text.

24. Which command is used to wrap a selection with parentheses in Sublime Text?

A. Ctrl + (
B. Ctrl + )
C. Alt + (
D. Alt + )

Answer: A

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + ( is used to wrap a selection with parentheses in Sublime Text.

25. Which command is used to go to the last edit location in Sublime Text?

A. Ctrl + U
B. Ctrl + Q
C. Alt + U
D. Alt + Q

Answer: B

Explanation:  The shortcut key combination Ctrl + Q is used to go to the last edit location in Sublime Text.

26. Which command is used to go to the beginning or end of a line in Sublime Text?

A. Home / End
B. Ctrl + Home / End
C. Alt + Home / End
D. Shift + Home / End

Answer: A

Explanation: The Home and End keys are used to go to the beginning or end of a line in Sublime Text.

27. Which command is used to move a line up or down in Sublime Text?

A. Ctrl + Up Arrow / Down Arrow
B. Alt + Up Arrow / Down Arrow
C. Ctrl + Shift + Up Arrow / Down Arrow
D. Alt + Shift + Up Arrow / Down Arrow

Answer: C

Explanation: The shortcut key combination Ctrl + Shift + Up Arrow / Down Arrow is used to move a line up or down in Sublime Text.

28. Which command is used to select a word in Sublime Text?

A. Double-click on the word
B. Ctrl + Double-click on the word
C. Alt + Double-click on the word
D. Shift + Double-click on the word

Answer: A

Explanation: Double-clicking on a word is used to select the word in Sublime Text.

Sublime Text objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *