300+ TOP UiPath MCQ Questions and Answers Quiz

UiPath Multiple Choice Questions

1. In addition to providing hundreds of built-in, customizable integrations with a variety of technologies, such as ____, RPA UiPath is an open platform tool that offers hundreds of built-in, customizable integrations.

  1. ERP
  2. BPM
  3. AI
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: In addition to providing hundreds of built-in, customizable integrations with a variety of technologies, such as ERP, BPM, and AI, RPA UiPath is an open platform tool that offers hundreds of built-in, customizable integrations.

2. In addition to creating software robots, UiPath can be used to build ____ that mimic human actions.

  1. Bots
  2. Sets
  3. Datasets
  4. Functions

Answer: A Bots

Explanation: In addition to creating software robots, UiPath can be used to build bots that mimic human actions.

3. Through UiPath, organizations can automate boring, repetitive tasks and free up their ____ resources for more valuable tasks.

  1. AI
  2. Robotic
  3. Human
  4. Computer

Answer: C Human

Explanation: Through UiPath, organizations can automate boring, repetitive tasks and free up their human resources for more valuable tasks.

4. A popular ___ tool, UiPath provides organizations with end-to-end solutions for automating repetitive and redundant processes.

  1. RAP
  2. RPA
  3. PAR
  4. PRA

Answer: B RPA

Explanation: A popular RPA tool, UiPath provides organizations with end-to-end solutions for automating repetitive and redundant processes.

5. The UiPath RPA platform ____ recurring business processes by utilizing advanced robotic capabilities.

  1. Semi-automates
  2. Automates
  3. Partially automates
  4. Not automate

Answer: B Automates

Explanation: The UiPath RPA platform automates recurring business processes by utilizing advanced robotic capabilities.

6. Which of the following is/are TRUE about UiPath MCQs?

  1. Windows desktop tasks are primarily automated using UiPath.
  2. A drag-and-drop user interface is provided by UiPath.
  3. With UiPath, redundant tasks can be automated and human intervention can be reduced or removed.
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: The following are TRUE about UiPath MCQs –

  1. Windows desktop tasks are primarily automated using UiPath.
  2. A drag-and-drop user interface is provided by UiPath.
  3. With UiPath, redundant tasks can be automated and human intervention can be reduced or removed.

7. A __-day trial period is available for UiPath’s standard Studio version.

  1. 60
  2. 40
  3. 20
  4. 5

Answer: A 60

Explanation: A 60-day trial period is available for UiPath’s standard Studio version.

8. UiPath was introduced in –

  1. 2004
  2. 2005
  3. 2006
  4. 2007

Answer: B 2005

Explanation: UiPath was introduced in the year 2005.

9. According to the Financial Times 100, UiPath was ranked the number ___ tech company and number ___ in overall growth in April 2020.

  1. One, Two
  2. Two, One
  3. One, Three
  4. Three, Two

Answer: A One, Two

Explanation: According to the Financial Times 100, UiPath was ranked the number one tech company and number two in overall growth in April 2020.

10. ____ is the best desktop automation tool.

  1. Automation Anywhere
  2. Blue Prism
  3. UiPath
  4. Pega

Answer: C UiPath

Explanation: UiPath is the best desktop automation tool.

11. Why should one prefer UiPath?

  1. In comparison to other automation tools, UiPath offers desktop automation.
  2. Remote desktop applications can be easily handled by UiPath.
    In comparison to other automation tools, UiPath offers better data
  3. handling techniques.
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: One should prefer UiPath because –

  1. In comparison to other automation tools, UiPath offers desktop automation.
  2. Remote desktop applications can be easily handled by UiPath.
    In comparison to other automation tools, UiPath offers better data
  3. handling techniques.

12. With UiPath, scraping techniques are completely ____.

  1. Flexible
  2. Compatible
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: With UiPath, scraping techniques are completely flexible and compatible.

13. In comparison with other automation tools in the RPA market, ____ allows you to write better logic and methods.

  1. Automation Anywhere
  2. UiPath
  3. Pega
  4. Blue Prism

Answer: B UiPath

Explanation: In comparison with other automation tools in the RPA market, UiPath allows you to write better logic and methods.

14. UiPath Architecture has mainly ____ components.

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B Three

Explanation: UiPath Architecture has mainly three components.

15. Which of the following is/are the component(s) of UiPath Architecture?

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: The following are the components of UiPath Architecture –

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot

16. Along with the ____, and the UiPath Orchestrator, the architecture mainly consists of three UiPath components.

  1. Database servers
  2. Browser
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: Along with the database servers, the browser, and the UiPath Orchestrator, the architecture mainly consists of three UiPath components.

17. In UiPath Studio, automation workflows are created for tasks to be automated using a ___ interface.

  1. UI
  2. GUI
  3. GI
  4. None

Answer: B GUI

Explanation: In UiPath Studio, automation workflows are created for tasks to be automated using a GUI interface.

18. The automated steps or activities are performed by software ____.

  1. Robots
  2. Bots
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: The automated steps or activities are performed by software robots or bots.

19. ____ communicate through Orchestrator.

  1. UiPath Studio
  2. Software Robots
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: UiPath Studio and software robots communicate through Orchestrator.

20. In how many parts can the architecture be classified?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A 2

Explanation: Architecture can be classified into 2 parts.

21. In which of the following can the architecture be classified?

  1. Client-side and server-side detailing
  2. Three-layered detailing
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: In the following, the architecture can be classified as –

  1. Client-side and server-side detailing
  2. Three-layered detailing

22. In UiPath, ____ components are those that can be accessed directly by users or developers.

  1. Client-side
  2. Server-side
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A Client-side

Explanation: In UiPath, client-side components are those that can be accessed directly by users or developers.

23. There are ____ main components of the client side.

  1. Three
  2. Four
  3. Five
  4. Six

Answer: B Four

Explanation: There are four main components of the client side.

24. The component(s) of the client-side is/are –

  1. UiPath Studio
  2. Robot
  3. Browser
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: There are four main components of the client side: UiPath Studio, the Robot, the Browser, and the UiPath Agent.

25. ____ in UiPath select the correct functions and instruct robots to execute them as specified by the code.

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot
  4. All of the above

Answer: B Orchestrator

Explanation: Orchestrators in UiPath select the correct functions and instruct robots to execute them as specified by the code.

26. In the backend, you will find the ____ of the robots.

  1. Logs
  2. Stats
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: In the backend, you will find the logs and stats of the robots.

27. Robot logs can be used to ____.

  1. Identify errors
  2. Analyze the performance of robots
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: Robot logs can be used to identify errors and analyze the performance of robots.

28. Using the ____ layers of UiPath, we can explain its architecture.

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B Three

Explanation: Using the three layers of UiPath, we can explain its architecture.

29. Using the following hierarchy as a guide, we can understand the architecture of UiPath:

  1. Client Layer
  2. Server Layer
  3. Persistency Layer
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Using the following hierarchy as a guide, we can understand the architecture of UiPath:

  1. Client Layer
  2. Server Layer
  3. Persistency Layer

30. What is the client layer also known as?

  1. Performance
  2. Initial
  3. Presentation
  4. Final

Answer: C Presentation

Explanation: The client layer is also known as the Presentation layer.

31. Which of the following component(s) is/are present in UiPath Robot?

  1. UiPath Agent Service
  2. UiPath Executor Service
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: The following components are present in UiPath Robot –

  1. UiPath Agent Service
  2. UiPath Executor Service

32. Between the client and the server, the ____ service in UiPath acts as a mediator.

  1. Agent
  2. Executor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A Agent

Explanation: Between the client and the server, the Agent service in UiPath acts as a mediator.

33. An ____ logs the messages and then sends them to a SQL server by UiPath Agent service.

  1. Studio
  2. Orchestrator
  3. Robot
  4. None of the above

Answer: B Orchestrator

Explanation: An Orchestrator logs the messages and then sends them to a SQL server by UiPath Agent service.

34. System settings can be ____ with the UiPath Agent Service.

  1. Modified
  2. Existing tasks can be started or stopped
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: System settings can be modified and existing tasks can be started or stopped with the UiPath Agent Service.

35. Software robots use the UiPath ____ service to execute tasks under Windows.

  1. Agent
  2. Executor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B Executor

Explanation: Software robots use the UiPath Executor service to execute tasks under Windows.

36. UIPath architecture is divided into several layers, with the Server Layer being the ____v and most important layer.

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fourth

Answer: B Second

Explanation: UIPath architecture is divided into several layers, with the Server Layer being the second and most important layer.

37. A project orchestrator ____ for reporting purposes.

  1. Tracks project activities
  2. Schedules Software Robots
  3. Generates filtered reports
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: A project orchestrator tracks project activities, schedules software robots, and generates filtered reports for reporting purposes.

38. Database servers make up the ____ Layer.

  1. Studio
  2. Persistency
  3. Robot
  4. None of the above

Answer: B Persistency

Explanation: Database servers make up the Persistence Layer.

39. Among the configuration details in the Persistency, the layer is ____, logging data, and asset information.

  1. Data regarding different users
  2. Robots assigned to them
  3. Tasks assigned to them
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Among the configuration details in the Persistency layer are data regarding different users, robots assigned to them, tasks assigned to them, logging data, and asset information.

40. As part of the persistency layer, the UiPath ____ services are also responsible for keeping the log details updated.

  1. Agent
  2. Executor
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A Agent

Explanation: As part of the persistency layer, the UiPath agent services are also responsible for keeping the log details updated.

41. The logs in the Persistency layer are stored in the –

  1. Binary search
  2. Binary search tree
  3. Elastic search
  4. Linear search

Answer: C Elastic search

Explanation: The logs in the Persistency layer are stored in the Elastic Search.

42. A relational database management system such as SQL Server is typically used to store ____-level data.

  1. Base
  2. Process
  3. Initial
  4. Final

Answer: B Process

Explanation: A relational database management system such as SQL Server is typically used to store process-level data.

43. How many products are offered by the UiPath tool?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: B Three

Explanation: Three products are offered by UiPath.

44. Which of the following is/are the product(s) offered by the UiPath tool?

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: The following are the products offered by the UiPath tool –

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator

45. Users can plan and design automation processes visually using UiPath ____, a user-friendly interface that incorporates diagrams within the tool.

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: A Studio

Explanation: Users can plan and design automation processes visually using UiPath studio, a user-friendly interface that incorporates diagrams within the tool.

46. UiPath ____ similarly executes tasks to humans, but without any intervention from humans.

  1. Studio
  2. Robots
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: B Robots

Explanation: UiPath robots similarly execute tasks to humans, but without any intervention from humans.

47. As soon as a specific activity occurs on the machine, UiPath ____ will start executing tasks automatically.

  1. Studio
  2. Robots
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: B Robots

Explanation: As soon as a specific activity occurs on the machine, UiPath robots will start executing tasks automatically.

48. A web-based application is the ____ in UiPath.

  1. Studio
  2. Robot
  3. Orchestrator
  4. None of the above

Answer: C Orchestrator

Explanation: A web-based application is an Orchestrator in UiPath.

49. Software bots and processes can be ____ and controlled through UiPath Orchestrator.

  1. Deployed
  2. Monitored
  3. Scheduled
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Software bots and processes can be deployed, monitored, scheduled, and controlled through UiPath Orchestrator.

50. A ____ platform for controlling and managing all software bots is UiPath Orchestrator.

  1. Centralized
  2. Decentralized
  3. Semi-centralized
  4. None

Answer: A Centralized

Explanation: A centralized platform for controlling and managing all software bots is UiPath Orchestrator.

51. How many types of bots are there in UiPath?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five

Answer: A Two

Explanation: There are two types of bots in UiPath.

52. Which of the following is/are a/the type(s) of the bot in UiPath?

  1. Attended
  2. Unattended
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C Both A and B

Explanation: The following are the types of the bot in UiPath –

  1. Attended
  2. Unattended

53. It helps users get their regular tasks done by allowing ____ robots to operate the corresponding workstation as if they were humans.

  1. Attended
  2. Unattended
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: A Attended

Explanation: It helps users get their regular tasks done by allowing attended robots to operate the corresponding workstation as if they were humans.

54. Which of the following is TRUE about Attended Robots?

  1. A user’s action usually triggers this type of robot.
  2. In Orchestrator or when a screen is locked, they cannot be used to start tasks.
  3. The Robot tray or Command Prompt is the only way to start such robots.
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: The following are TRUE about Attended Robots –

  1. A user’s action usually triggers this type of robot.
  2. In Orchestrator or when a screen is locked, they cannot be used to start tasks.
  3. The Robot tray or Command Prompt is the only way to start such robots.

55. There are the following type(s) of attended robots based on the kind of licensing they have:

  1. Studio
  2. StudioX
  3. StudioPro
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: There are three types of attended robots based on the kind of licensing

  1. Studio
  2. StudioX
  3. StudioPro

56. A robot that executes tasks unattended is commonly referred to as an ____ robot.

  1. Autonomous
  2. Semi-autonomous
  3. Non-autonomous
  4. None of the above

Answer: A Autonomous

Explanation: A robot that executes tasks unattended is commonly referred to as an autonomous robot.

57. Robots that work unattended are capable of automating multiple tasks simultaneously in ____ environments.

  1. Virtual
  2. Real
  3. Semi-virtual
  4. Semi-real

Answer: A Virtual

Explanation: Robots that work unattended are capable of automating multiple tasks simultaneously in virtual environments.

58. Additionally, unattended robots perform tasks such as ____ and supporting queued processes.

  1. Remote execution
  2. Monitoring
  3. Scheduling
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: Additionally, unattended robots perform tasks such as remote execution, monitoring, scheduling, and supporting queued processes.

59. The following type(s) of robots can be classified as unattended robots based on their licensing types:

  1. Unattended
  2. NonProduction
  3. Testing
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: he following types of robots can be classified as unattended robots based on their licensing types:

  1. Unattended
  2. NonProduction
  3. Testing

60. Which of the following is/are the feature(s) of UiPath?

  1. Hosting Options
  2. Application Compatibility
  3. Centralized Repository
  4. All of the above

Answer: D All of the above

Explanation: A The following are the features of UiPath –

  1. Hosting Options
  2. Application Compatibility
  3. Centralized Repository

UiPath objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *