Top 300 VLCJ MCQ Questions and Answers Quiz

VLCJ Multiple Choice Questions

1. What does VLCJ stand for?
A. Video LAN Client Java
B. VLC Java
C. Video LibVLC Java
D. None of the above

Answer: C

2. Which of these is NOT a key component in VLCJ?
A. MediaPlayer
B. MediaListPlayer
C. MediaDiscoverer
D. Canvas

Answer: B

3. How can you play audio in VLCJ?
A. AudioOutput
B. AudioDevice
C. AudioPlayer
D. SoundMixer

Answer: A

4. Which interface handles events in VLCJ?
A. MediaEventListener
B. EventListener
C. MediaEventAdapter
D. EventHandler

Answer: A

5. What is needed to display video output in VLCJ?
A. Canvas
B. Panel
C. Frame
D. Window

Answer: A

6. Which threading model prevents blocking the UI thread in VLCJ?
A. Single threaded
B. Multi-threaded
C. Swing thread
D. Media handler thread

Answer: D

7. What is needed to handle keyboard input in VLCJ?
A. enableMouseInput()
B. enableKeyInput()
C. enableKeys()
D. setKeyListener()

Answer: B

8. Which dependency is NOT needed to use VLCJ?
A. JRE
B. LibVLC Libraries
C. VLC Application
D. JavaFX

Answer: D

9. Which media playback event signifies the media reached the end?
A. Stopped
B. EndReached
C. Finished
D. Completed

Answer: B

10. What does JNI stand for?
A. Java Native Interface
B. Java Network Interface
C. Java Native Invocation
D. None of the above

Answer: A

VLCJ MCQs

11. VLCJ can interface with which version of VLC?
A. VLC 1.0+
B. VLC 2.0+
C. VLC 3.0+
D. All versions

Answer: B

12. Which OSes does VLCJ support?
A. Windows only
B. Linux only
C. MacOS only
D. Windows, Linux, MacOS

Answer: D

13. What coding language is used to write VLCJ?
A. C++
B. Java
C. C
D. C#

Answer: B

14. What is the default threading model used by VLCJ?
A. Single threaded
B. Multi-threaded
C. Main UI thread
D. Media Handler thread

Answer: C

15. Which component handles video rendering in VLCJ?
A. VideoSurface
B. VideoPanel
C. Canvas
D. Screen

Answer: C

16. How can you capture video frames in VLCJ?
A. FrameGrabber
B. VideoRecorder
C. FrameCapturer
D. ScreenCapturer

Answer: D

17. Which class allows embedding video playback in a window?
A. MediaPlayer
B. EmbeddedMediaPlayer
C. IntegratedMediaPlayer
D. WindowMediaPlayer

Answer: B

18. VLCJ can interface with what type of application?
A. Java Swing
B. JavaFX
C. Java AWT
D. All of the above

Answer: D

19. What domain does VLCJ reside in?
A. org.videolan
B. com.vlc
C. uk.co.caprica
D. net.videolan

Answer: C

20. What is the typical file extension for VLCJ jar?
A. .jar
B. .vlcj
C. .lib
D. .so

Answer: A

—–> Click here for Tutorial
——> Click here for Interview Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *