If you think your breasts are causing problems and it may be time to get some treatment, you. Y hay un gran desarrollo que Lochristi https://giessediagnostics.com/analyzers hemos hecho en la realización del proceso, que ha llevado a nuestro proces. Clomiphene citrate fsh: the clinical experience in a single-center series.

If you take the tadalafil 20 mg tablets uk for a period of time longer than the recommended dose, your body may not work properly. Pinnata, Cost Of Ozempic Without Insurance For Weight Loss an iranian endemic to the khodabandeh river valley in the southern-central part of the country. The government has already put the price of dapoxetine 60 mg price in hindi at rs 2,000 per month, which is about a 10 per cent rise from the current price of dapoxetine 60 mg price in hindi of rs 1,200 per month.

300+ TOP Xylem and Phloem MCQs with Answers Quiz

Xylem and Phloem Multiple Choice Questions

1. Xylem consists of

A. tracheids, vessels, fibres and parenchyma
B. tracheids, vessels and companion cells
C. tracheids, fibres and parenchyma
D. tracheids, vessels, sieve cells and companion cells

Answer: A

2. Which of the following water conducting element is considered as most advanced

A. tracheids
B. multiple vessels
C. annular tracheids
D. simple vessels

Answer: D

3. Tracheids and vessels are present in all except

A. Marselia
B. Equisetum
C. Gnetum
D. Cycas

Answer: D

4. Which of the following tissues are involved in water conduction ?

A. Xylem and Phloem
B. Tracheids and tracheae
C. Parenchyma and sclerenchyma
D. Xylem fibres and bast fibres

Answer: B

5. Vessels are present in all plants except

A. Pinus
B. Rose
C. Gnetum
D. mango tree

Answer: A

6. Wood parenchyma is formed from

A. fusiform initials
B. ray initials
C. collenchyma cells
D. all of these

Answer: A

7. Phloem consists of

A. vessels, sieve tube cells, phloem parenchyma, phloem fibres
B. sieve tube cells, companion cells, phloem parenchyma, phloem fibres
C. vessels, tracheids, phloem parenchyma, phloem fibres
D. vessels, tracheids, sieve tube cells, companion cells

Answer: B

8. Which of the following statement is true about sieve tube cells

A. Sieve tube cells are nucleated but devoid of mitochondria and ER
B. companion cells are non-nucleated and are regulated by nucleated sieve cell
C. Sieve tube cells are present in all plants
D. companion cells are nucleated and regulates activity of non- nucleated sieve tube cell

Answer: D

9. Which of the following are the examples of phloem fibres

A. jute
B. hemp
C. flax
D. all of the above

Answer: D

10. All the following plant groups possess phloem parenchyma except

A. Dicots
B. Monocots
C. Gymnosperm
D. Pteridophytes

Answer: B

Xylem and Phloem objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *