300+ TOP Hat Quiz Questions and Answers MCQs Online Test

Hat Quiz Multiple Choice Questions

1. In which religion do all males have to wear a brimless cap called a kippah to cover their head?
A. Islam

B. Judaism

C. Christianity

Answer: B. Judaism

2. Which type of helmet do workers usually wear in construction or industrial sites to protect their head from falling objects or impact with other stuff?
A. Solid hat

B. Compact hat

C. Hard hat

Answer: C. Hard hat

3. It is illegal to wear a hat when you are doing what in Fargo, North Dakota, the United States?
A. Dancing

B. Cooking

C. Making a speech

Answer: A. Dancing

4. Despite its name, the Panama hat has its origin from which country?
A. Brazil

B. Ecuador

C. Colombia

Answer: B. Ecuador

5. People in which occupation typically wear a round, tall, pleated white hat called a toque blanche?
A. Chefs

B. Painters

C. Policemen

Answer: A. Chefs

6. In the series “Harry Potter”, what can the Sorting Hat do?
A. To identify which students cheated in the exams

B. To assign exercises to relevant students

C. To determine the suitable House for new students

Answer: C. To determine the suitable House for new students

7. Who is a hatter?
A. A person who sells or makes men’s hats

B. A person who sells or makes women’s hats

C. A person who sells or makes children’s hats

Answer: A. A person who sells or makes men’s hats

8. Which term refers to a person who sells or makes women’s hats?
A. A cordwainer

B. A milliner

C. A draper

Answer: B. A milliner

9. Which animal is often pulled from a top hat by many magicians?
A. Chicken

B. Rabbit

C. Snake

Answer: B. Rabbit

10. The Trilby hat gets its name from what?
A. A novel

B. A movie

C. A song

Answer: A. A novel

11. The earliest hat on record in the world is from a 15000-year-old cave painting in which country?
A. Ethiopia

B. India

C. France

Answer: C. France

12. During the Elizabethan period, every boy over the age of 6 who was not a gentleman had to wear a wool cap on which day of the week?
A. Mondays

B. Wednesdays

C. Sundays

Answer: C. Sundays

13. Which type of hat did the English actor Charles Chaplin usually wear?
A. Ascot cap

B. Fedora

C. Bowler hat

Answer: C. Bowler hat

14. It is said that the American actor John Nicholson once used what as a hat stand?
A. An Oscar trophy

B. A gun

C. A tree branch

Answer: A. An Oscar trophy

15. What is the colour of the feather on Peter Pan’s hat?
A. Green

B. Red

C. Blue

Answer: B. Red

16. In which of the following sports do players usually wear a cap?
A. Volleyball

B. Baseball

C. Basketball

Answer: B. Baseball

17. The deerstalker, a type of hat made of 6 or 8 triangular panels with sewn rounded sides, is mostly associated with which fictional character?
A. James Bond

B. Gandalf

C. Sherlock Holmes

Answer: C. Sherlock Holmes

18. What is a popular tradition with the square academic caps during graduation ceremonies?
A. To throw them at other people

B. To toss them in the air

C. To draw on them

Answer: B. To toss them in the air

19. The Balmoral cap is a traditional type of hat in which part of the United Kingdom?
A. Scotland

B. Wales

C. Northern Ireland

Answer: A. Scotland

20. Wear A Hat Day is an annual fundraising event in the United Kingdom to help raise people’s awareness of which medical condition?
A. Brain tumours

B. Parkinson’s disease

C. Epilepsy

Answer: A. Brain tumours[/su_spoiler]

21. Which type of hat is the signature look of the American single Pharrell Williams?
A. Bull hat

B. Buffalo hat

C. Ox hat

Answer: B. Buffalo hat

22. What is the value of the Chapeau d’Amour or the hat of love, which is the most expensive hat ever made in the world?
A. $ 270.000

B. $ 2.7 million

C. $ 27 million

Answer: B. $ 2.7 million

23. What is the Guinness World Record for the tallest hat, which was made in Florida?
A. 1.7 metres

B. 4.8 metres

C. 8.3 metres

Answer: B. 4.8 metres

24. What is the name of the tall hats that you commonly see the queen’s guards wear at the Buckingham Palace?
A. Bearfur hat

B. Bearhead hat

C. Bearskin hat

Answer: C. Bearskin hat

25. Which type of hat was commonly associated with many military leaders, especially Napoleon Bonaparte?
A. Hardee hat

B. Beret hat

C. Bicorne hat

Answer: C. Bicorne hat

26. The cloche hat, which has a fitted and bell-shaped design, was particularly popular during which period?
A. 1892 to 1903

B. 1922 to 1933

C. 1962 to 1973

Answer: B. 1922 to 1933

27. The name of the fez, a short and red hat in the cylindrical shape, originates from the name of a city in which country?
A. Morocco

B. Algeria

C. Turkey

Answer: A. Morocco

28. Which of the following types of hat are not used to shield the eyes and face from the sun?
A. Sombrero

B. Conical hat

C. Zucchetto

Answer: C. Zucchetto

29. Which type of hat do police officers wear in Wales and England?
A. Custodian helmet

B. Guardian helmet

C. Protectant helmet

Answer: A. Custodian helmet

30. Which of the following is the name of a children’s book written by Theodor Geisel?
A. The Dog in the Hat

B. The Cat in the Hat

C. The Horse in the Hat

Answer: B. The Cat in the Hat

Hat Quiz objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top