300+ TOP Class 9 GK Questions and Answers Quiz Exam

GK Questions for Class 9 Mcqs

1. Which Is Considered As The Biggest Port Of India?

Answer: Mumbai

2. Which Is A Green Planet In The Solar System?

Answer: Uranus

3. Name The Bird That Migrates From The North Pole To The South Pole And Back?

Answer: Arctic Tern

4. What Is The Maximum Running Land Speed Of Crocodile ?

Answer: 17 Kmpl

5. 13 – Chambered Heart Occurs In

Answer: Cockroach

6. The Outer Membrane That Covers The Brain Is

Answer: Dura Mater

7. Agrostology Is The Study Of

Answer: Grass

8. The Famous Character Pickwick Was Created By

Answer: Charles Dickens

9. Who Said, ” I Therefore, Want Freedom Immediately, This Very Night, Before Dawn, If It Can Be Had

Answer: Mahatma Gandhi

10. Who Is The Author Of The Book ‘We Indians’

Answer: Khushwant Singh

11. Zulfi, Myfriend ‘ Is A Book Written By

Answer: Piloo Modi

12. Rahul Dravid Is Associated With The Advertising Campaign Of Which Bank?

Answer: Bank Of Baroda

13. Skycar’ , A Light Aerial Multi-Purpose Vehicle, Is Set To Make Its World Debut In The Us. Name The Company Which Has Developed The Model?

Answer: Moller International

14. Hydrogen Bomb Is Based On The Principle Of

Answer: Nuclear Fusion

15. What Is The Structure Of If7 ?

Answer: Pentagonal Bipyramid

16. Permanent Hardness Of Water Can Be Removed By Adding

Answer: Wasshing Soda

17. The M.K.S. System Was First Introduced By

Answer: Giorgi

18. The Computer’S Processor Consists Of The Following Parts

Answer: Control Unit And Alu

19. The First Mechanical Computer Designed By Charles Babbage Was Called?

Answer: Analytical Engine

20. An Email Account Includes A Storage Area, Often Called ________

Answer: Mailbox

21. Junk E-Mail Is Also Called ______

Answer: Spam

22. Havana Is The Capital City Of

Answer: Cuba

23. The Capital Of Sweden Is

Answer: Stockholm

24. _ Pompous He Was An Entertaining Person.

Answer: Though

25. Select The Antonym Of Ingestion

Answer: Excrete

26. Dr. M.S.Subbalakshmi Has Distinguished Herself In The Field Of

Answer: Vocal Music

27. Pen Name Of Rabindranath Tagore?

Answer: Bhanu Simha, Gurudev, And Kabiguru

28. Chandigarh Was Designed By

Answer: Le Corbusier

29. Who Was Affectionately Known As The ” Grand Old Man Of India”

Answer: Dadabhai Naoroji

30. Aryabhatta Was India’S Renowned

Answer: Mathmartician

31. The Largest And The Oldest Museum Of India Is Located In The State/Union Territory Of

Answer: West Bengal

32. The Famous Dilwara Temples Are Situated In?

Answer: Rajasthan

33. Which City Is Known As “Queen Of Arabian Sea” ?

Answer: Kochi

34. Which One Of The Following Is A Landlocked Harbour ?

Answer: Vishakapatnam

35. Banaue Rice Terraces In Ifugao Is Located In Which Country?

Answer: Philippines

36. Which Country Is Known As Land Of Kangaroo ?

Answer: Australia

37. Sugar Bowl Of The World?

Answer: Brazil

38. In Which City The World’S Tallest Sandcastle Has Been Built ?

Answer: Duisburg

39. Which City Is Known As “City Of Wars”?

Answer: Panipat

40. The Great Barrier Reef Is Located In Which Country?

Answer: Australia

41. What Is Gol Gumbadh ?

Answer: Mausoleum Of Mohammed Adil Shah

42. Which Place Is Said To Be The Manchester Of South India?

Answer: Coimbatore

43. In Fireworks, The Green Flame Is Produced Because Of

Answer: Barium

44. The Filament Of An Electric Bulb Is Made Of

Answer: Tungsten

45. Iodine Test Is Used To Detect

Answer: Carbohydrate

46. What Happens When Some Charge Is Placed On A Soap Bubble?

Answer: Its Radius Increases

47. Pollination By Wind Is Called

Answer: Anemophily

48. The Journalist Who Refused To Accept Padma Bhushan Was

Answer: Khushwant Singh

49. Orange Prize Is Given In The Field Of :

Answer: Literature

50. As Per Indian Protocol, Who Among The Following Ranks Highest In The Order Of Precedence?

Answer: Governor Of A State Within His State

51. January 1 Is Observed As

Answer: Global Family Day

52. International Plastic Bag Free Day’ Is Observed On Which Date ?

Answer: 03-Jul

53. When Is International Mother’S Day Is Observed?

Answer: 2Nd Sunday Of May

54. World Intellectual Property Day (Wip) Is Observed On Which Date ?

Answer: 26-Apr

55. ” World Malaria Day ” Is Observed On Which Date ?

Answer: 25-Apr

56. When Is International Talk Like A Pirate Day Is Observed?

Answer: Sep-19

57. Which Classical Dance Of The Following Is Named After The Village It Was Born From ?

Answer: Kuchipudi

58. Which Classical Dance Is Famous In Tamil Nadu?

Answer: Bharatanatyam

59. Who Had Estimate National Income In India First

Answer: Dadabhai Naoroji

60. Which Plan Gave Emphasis On Removal Of Poverty For The First Time?

Answer: Fifth

61. States Earn Maximum Revenue Through

Answer: Commercial Taxes

62. Duncan Passage Is Situated Between

Answer: South Andaman And Little Andaman

63. Who First Imposed Jizya Tax In India?

Answer: Qutb-Ud-Din Aibak

64. Who Translated Ramayana Into Persian?

Answer: Abdul Fazi

65. Who Is The Guardian Of Fundamental Rights Enumerated In Indian Constitution?

Answer: Supreme Court

66. Article 1 Of The Constitution Declares India As

Answer: Union Of States

67. Revolver Discovered By

Answer: Colt

68. Who Invented Automobiles Using Gasoline?

Answer: Karl Benz

69. The Credit Of Inventing The Tv Goes To

Answer: Philo Farnsworth

70. Which Is The Largest Gulf ?

Answer: The Gulf Of Mexico

71. Name the slowest animal in the world.

Answer: Three-toed sloth

72. What is Baltia?

Answer: A mythological island of amber somewhere in northern Europe

73. The rate at which the velocity of a body changes with time is called what?

Answer: Acceleration

74. Sofia is the capital of which country?

Answer: Bulgaria

75. Bezdez Castle is located in which country?

Answer: Czech Republic

76. White a word with vowels in order.

Answer: Acleistous

77. Which Tennis Grand Slam is played on a clay surface?

Answer: The French Open (Roland Garros)

78. What river flows through Paris?

Answer: The River Seine

79. What links Erwin Schrödinger and Paul Adrien Maurice Dirac?

Answer: Received the Nobel Prize in Physics 1933

80. Is the sun a star or a planet?

Answer: A star

81. Which team became Champion in FIF World Cup in 1994?

Answer: Brazil

82. What is independence Day in Guatemala?

Answer: September 15

83. Where would you find the River Thames?

Answer: London

84. What is jilbab?

Answer: A long, loose-fitting garment worn by Muslim women.

85. Ellie, Engineer is written by which author?

Answer: Jackson Pearce

86. What was Haldanodon?

Answer: A docodont with semi-aquatic habits, and aquatic tendencies

87. In which European country would you find the Rijksmuseum?

Answer: Netherlands

88. What is the internet country domain TLD for Guinea?

Answer: .gn

89. What is the average gestation period for chimpanzees?

Answer: 240 days

90. What is a baby kangaroo called?

Answer: A joey

91. What is the study of the effects of climate on living organisms?

Answer: Bioclimatology

92. What is racism?

Answer: form of prejudice based on negative presumptions about a person based on their race

93. What animal alive today is even bigger than a dinosaur?

Answer: Blue Whale

94. If this gland doesn’t make enough hormones, everything happens more slowly. Which gland?

Answer: Thyroid gland

95. Ashurst village is located in which country?

Answer: England

96. In which country, it is illegal to burn foreign flags, but not illegal to burn the Danish flag?

Answer: Denmark

97. How many films have Al Pacino and Robert De Niro appeared in together?

Answer: Four (The Godfather Part 2, Heat, Righteous Kill, The Irishman)

98. Who is the Runner-up of The X Factor: Celebrity 2020?

Answer: Max and Harvey

99. What is bureaucracy?

Answer: System of administration in which specific individuals or groups carry out needed tasks

100. What was Disney’s first nonanimated live-action film?

Answer: Treasure Island

Class 9 GK objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top