Space Interview Questions with Answers
Question: 1. Which Star Is At The Center Of Our Solar System?
Answer:
Sun.
Question: 2. What Is The Diameter Of Sun?
Answer:
1,392,684 km (865,374 mi).
Question: three. What Percent Of The Solar System’s Mass Does Sun Holds?
Answer:
ninety nine.8 percent.
Question: 4. How Many Stars Are In The Milky Way?
Answer:
greater than a hundred billion.
Question: 5. When Was Sun Born?
Answer:
kind of four.6 billion years ago.
Question: 6. What Is The Distance Between Sun And Earth?
Answer:
ninety two,960,000 miles (149,600,000 km).
Question: 7. Sun’s Chemical Composition?
Answer:
71% of Hydrogen, 26.Five% Helium and2.Five% of other elements.
Question: eight. How Much Time Does Sun Rays Take To Reach Earth?
Answer:
eight minutes.
Question: nine. Which Planet Isnearest Tothe Earth?
Answer:
MERCURY.
Question: 10. Which Planet Is Known As The Morning Star Or The Evening Star?
Answer:
VENUS.
Question: eleven. What Is The Diameter Of Mercury?
Answer:
3,032 miles (4,879 km).
Question: 12. What Is The Diameter Of Venus?
Answer:
7,521 miles (12,104 km).
Question: thirteen. What Is The Diameter Of Earth?
Answer:
7,918 miles (12,742 km).
Question: 14. What Is The Diameter Of Mars?
Answer:
4,212 miles (6,779 km)
Question: 15. What Is The Diameter Of Jupiter?
Answer:
86,881 miles (139,822 km).
Question: 16. What Is The Diameter Of Saturn?
Answer:
one hundred twenty 536 kilometers
Question: 17. What Is The Diameter Of Uranus?
Answer:
31,518 miles (50,724 km).
Question: 18. What Is The Diameter Of Neptune?
Answer:
30,599 miles (forty nine,244 km).
Question: 19. What Is The Diameter Of Pluto?
Answer:
2360 kilometers.
Question: 20. Which Is The Largest Planet In Our Solar System?
Answer:
JUPITER.
Question: 21. Which Planet Has The Most Moons?
Answer:
The planet with the most variety of moons is Jupiter with sixty six moons.
Question: 22. Which Planet Is Closest To The Sun?
Answer:
name of the closest planet to the sun is : Mercury.
Question: 23. Which Is The Hottest Planet In The Solar System?
Answer:
Venus.
Question: 24. Which Planets Have Rings Around Them?
Answer:
Saturn,Jupiter, Uranus, and Neptune (4 planets).
Question: 25. Which Is The Coldest Andsmallest Of All Planets?
Answer:
PLUTO.
Question: 26. Which Star Is Called Earth’s Satellite?
Answer:
Moon.
Question: 27. What Is The Average Distance Of Moon From Earth?
Answer:
238,855 miles (384,four hundred km).
Question: 28. What Is The Age Of Moon?
Answer:
four.527 billion years.
Question: 29. What Is The Orbital Period Of Moon?
Answer:
27 days.
Question: 30. What Is The Circumference Of Moon?
Answer:
6,784 miles (10,917 km).
Question: 31. Which Planet Has The Most Volcanoes?
Answer:
Venus.
Question: 32. Which Planets Do Not Have Moons?
Answer:
Mercury and Venus.
Question: 33. How Much Larger The Sun Is Than Earth?
Answer:
300000 times.
Question: 34. When The Halley’s Comet Will Be Visible From Earth Again?
Answer:
2061.
Question: 35. What Is The Surface Temperature Of Venus?
Answer:
over 450 levels Celsius.
Question: 36. When Was The Solar System Formed?
Answer:
round four.6 billion years in the past.
Question: 37. A Person Who Weighs 2 hundred Pounds On Earth, What Would He Weigh On The Surface Ofmars?
Answer:
seventy six kilos.
Question: 38. Which Planet Spins Backwards Relative To The Others?
Answer:
Venus.
Question: 39. When Was The First Man Made Object Sent Into Space?
Answer:
1957.
Question: forty. Why Do We Have High & Low Tides?
Answer:
due to the Sun & Moons gravity.
Question: forty one. Where Is The “side Of Space” Located?
Answer:
100 km (sixty two mi) above sea stage.
Question: forty two. What Is An Astronaut Employed By The Russian Federal Space Agency Called?
Answer:
Kosmonavt.
Question: 43. Who Was The First Person To Reach Space?
Answer:
Yuri Gagarin, in 1961.
Question: 44. Who Was The First Woman To Reach Space?
Answer:
Valentina Tereshkova, in 1963.
Question: forty five. Who Was The First Person To Set Foot On The Moon?
Answer:
Neil Armstrong.
Question: forty six. What Is The Average Surface Temperature Of The Moon?
Answer:
107 ranges Celsius during the day and -153 levels Celsius at night time.
Question: forty seven. When Does A Lunar Eclipse Occur?
Answer:
when the Earth is among — the Sun and the Moon.
Question: forty eight. At How Mush Speed Moon Moves Across The Sun?
Answer:
2,250 km according to hour.
Question: forty nine. How Long A Solar Eclipse Can Last?
Answer:
7 and a half of mins.
Question: 50. What Is The Equatorial Circumference Of Earth?
Answer:
40,030 km.
Question: 51. What Is Earth’s Surface Temperature?
Answer:
-88 to 58°C.
allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen=””>
