250+ TOP MCQs on Integrating jBPM 4 and Answers

Java Spring Problems on “Integrating jBPM 4”.

1. To make use of jBPM from within a Spring application context.
a) org.jbpm.pvm.internal.cfg.SpringConfiguration
b) org.jbpm.pvm.internal.cfg.Spring
c) org.jbpm.pvm.internal.cfg.*
d) All of the mentioned
Answer: a
Clarification: Earlier versions of Spring shipped with a custom bean for use with Spring (org.jbpm.pvm.internal.cfg.SpringConfiguration).

2. To use jBPM as a stand-alone process server:-
a) Javax
b) JBoss
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned
Answer: b
Clarification: There are many ways to use jBPM. One approach is to use it as a stand-alone process server, perhaps deployed using JBoss.

3. It’s not too difficult to get jBPM working on JBoss EJB environment.
a) True
b) False
Answer: b
Clarification: As it’s written using Hibernate, it’s not too difficult to get it working on JBoss EJB environment.

4. JBoss itself supports deploying processes to a directory and loading those, with some configuration.
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: So, you might use jBPM as a service.

5. jBPM is, fundamentally, a runtime that stores its state and jobs in a database. It uses:-
a) Hibernate
b) Spring
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
Answer: a
Clarification: It uses Hibernate as its persistence mechanism (though it may eventually move to a strict JPA–based model).

6. To have an annotated class be registered as a Hibernate entity, it needs to be registered with the:-
a) AnnotationSessionFactory
b) AnnotationSessionFactoryBean
c) AnnotationSession
d) None of the mentioned
Answer: b
Clarification: The annotatedClasses property expects a list of class names.

  250+ TOP MCQs on Message-Driven POJOs in Spring and making connection and Answers

7. Because our jBPM configuration uses Hibernate, we have to configure the :-
a) AnnotatedSessionFactory
b) AnnotatedSessionFactoryBean
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned
Answer: b
Clarification: Because our jBPM configuration uses Hibernate, we have to configure the AnnotatedSessionFactoryBean on behalf of jBPM, which means that you can’t create a separate one if you’re using the jbpm4-context.xml and want only one Hibernate session in your application.

8. The next bean—the dataSource—is configured entirely at your discretion. The properties are set using properties in the properties file :-
a) jbpm4.xml
b) jbpm.properties
c) jbpm4.properties
d) none of the mentioned
Answer: c
Clarification: The next bean—the dataSource—is configured entirely at your discretion. The properties are set using properties in the properties file jbpm4.properties.

9. When we’re integrating with Spring, we modify the transaction-context element and the command-service element.
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: Because we’re integrating with Spring, we modify the transaction-context element and the command-service element, as those are the touch points with Spring.

10. The hibernate-session element tells jBPM to reuse an existing Hibernate session:-
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: The hibernate-session element tells jBPM to reuse an existing Hibernate session the one we created with our Hibernate session factory) instead of creating its own.

11. The spring-transaction-interceptor element is a special element to enable jBPM to defer to the TransactionManager defined in our application context.
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: Here again, jBPM integrates by delegating to the Spring services, making for a very eloquent solution.

  250+ TOP MCQs on JSON with REST and Answers


To practice problems on all areas of Java Spring,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top