250+ TOP MCQs on Graphics with R and Answers

R Programming Language Multiple Choice Questions on “Graphics with R”.

1. Which level plotting commands generate figures?
a) Low
b) High
c) Both high and low
d) No levels

Answer: b
Clarification: High level plotting commands generate figures. A figure consists of a plot region surrounded by margins.

2. The size of the margins is controlled by the argument _____
a) Mai
b) Sai
c) Lai
d) Jai

Answer: a
Clarification: The size of the margins is controlled by the argument mai. The value of mai is a vector c(bottom, left, top, right) of length 4 whose values are the widths.

3. ______ will be called inside par() to set margins.
a) Mai
b) Smai
c) May
d) Jay

Answer: a
Clarification: The value of mai is vector c(bottom, left, top, right) of length 4 whose values are the widths. Mai will be called inside par() to set margins.

4. Axes, axis labels and titles all appear in the ________ of the figure.
a) Directions
b) Margin labels
c) Margins
d) Widths

Answer: c
Clarification: Axes, axis labels and titles all appear in the margins of the figure. Mai will be called inside par() to set margins.

5. Each margin is considered to have a number of ___________
a) Test
b) Text lines
c) Line segment
d) Margins

Answer: c
Clarification: Axes, axis labels and titles all appear in the margins of the figure. Each margin is considered to have a number of text lines (not necessarily a whole number).

6. Which line numbers are further away from the plot?
a) Lower
b) Higher
c) Medium
d) Simple

  250+ TOP MCQs on Data Types and Answers

Answer: b
Clarification: Higher line numbers are further away from the plot. Axes, axis labels and titles all appear in the margins of the figure.

7. The graphical parameter __________ defines how many lines appear in each of the four margins.
a) Par
b) Mar
c) Char
d) Ian

Answer: b
Clarification: The graphical parameter mar defines how many lines appear in each of the four margins. So mar is an alternative way of defining margins.

8. Which is the alternative way of defining margins?
a) Mar
b) Par
c) Char
d) Nar

Answer: a
Clarification: The graphical parameter mar defines how many lines appear in each of the four margins. So mar is an alternative way of defining margins.

9. The standard font determines the width of the text lines in the __________
a) Function
b) Package
c) Library
d) Margin

Answer: d
Clarification: For any open graphics device there is a standard font which will be used for any characters if no other font is specified (font). The standard font determines the width of the text lines in the margins.

10. Which function draws an axis on the current plot?
a) axis()
b) par()
c) mar()
d) jar()

Answer: a
Clarification: The axis() function draws an axis on the current plot. The side argument determines on which side it is to appear.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top