250+ TOP MCQs on IaaS Infrastructure as a Service and Answers

Questions on “IaaS – Infrastructure as a Service”.

1. Which of the following is a virtual machine technology now owned by Oracle that can run various operating systems?
a) Vmachines
b) VirtualBox
c) ThoughtPolice
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: VirtualBox serves as a host for a variety of virtual appliances.

2. Point out the correct statement.
a) JumpIt is an open-source virtual appliance installation and management service
b) Converting a virtual appliance from one platform to another is easy proposition
c) Nearly all major virtualization platform vendors support OVF, notably VMware, Microsoft, Oracle, and Citrix
d) All of the mentioned

Answer: c
Clarification: Efforts are underway to create file format standards for these types of objects that make the task easier.

3. Which of the following lets a Web service advertise itself in terms of a collection of endpoints?
a) WSDL
b) VMc
c) SOAP
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: The most commonly used model for discovery and description used with SOAP messaging is the Web Services Description Language (WSDL).

4. Which of the following is a specification for multicast discovery on a LAN?
a) WS-Agent
b) WS-Discovery
c) WS-SOAP
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: WS-Discovery stands for Web Services Dynamic Discovery specification.

5. Point out the wrong statement.
a) Cloud computing arises from services available over the Internet communicating
b) XML-RPC uses platform-independent XML data to encode program calls that are transported over HTTP
c) SOAP uses JSON for its messages and uses RPC and HTTP for message passing
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Cloud Data Management Interface and Answers

Answer: c
Clarification: SOAP forms the basis for most of the Web services stacks.

6. _________ as a Service is a cloud computing infrastructure that creates a development environment upon which applications may be build.
a) Infrastructure
b) Service
c) Platform
d) All of the mentioned

Answer: c
Clarification: PaaS provides a model that can be used to create or augment complex applications such as Customer Relation Management (CRM) or Enterprise Resource Planning (ERP) systems.

7. _________ is a cloud computing service model in which hardware is virtualized in the cloud.
a) IaaS
b) CaaS
c) PaaS
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: In this particular model, the service vendor owns the equipment: servers, storage, network infrastructure, and so forth.

8. Which of the following is the fundamental unit of virtualized client in an IaaS deployment?
a) workunit
b) workspace
c) workload
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification: A workload simulates the ability of a certain type of real or physical server to do any amount of work.

9. How many types of virtual private server instances are partitioned in an IaaS stack?
a) one
b) two
c) three
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification: The three workloads require three different sizes of computers: small, medium, and large.

10. Which of the following correctly represents cloud computing ecosystem?
a)

Business Process
Application Services
Platform Services
Infrastructure Services

b)

Application Process
Business Services
Platform Services
Infrastructure Services

c)

Application Process
Infrastructure Services
Platform Services
Infrastructure Services

d)

Business Process
Application Services
Infrastructure Services
Platform Services

View Answer

  250+ TOP MCQs on The Enterprise Service Bus and Answers

Answer: a
Clarification: You can broadly partition cloud computing into four layers that form a cloud computing ecosystem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top