250+ TOP MCQs on Border Elements and Answers

CSS Multiple Choice Questions on “Border Elements”.

1. Which of the following property defines in a shorthand form the width, style, and color for the bottom border of an element?
a) border-bottom
b) border-bottom-color
c) border-bottom-all
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification:

Syntax: border-bottom: border-width border-style border-color;

2. Which of the following property sets the width of an element’s bottom border?
a) border
b) border-collapse
c) border-bottom-width
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: border-bottom-width: non-negative length | medium | thick | thin | inherit

3. Which of the following property defines whether table cell borders are connected or separate?
a) border-table
b) border
c) border-collapse
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: border-collapse: collapse | separate | inherit

4. Which of the following property defines the style for the right border of an element?
a) border-spacing
b) border-spacing
c) border-right
d) border-right-style

Answer: c
Clarification:

Syntax: border-right-style: dashed | dotted | double

5. Which of the following property defines the color of an element’s top border?
a) border-color
b) border-top
c) border-top-color-webkit
d) border-top-color

Answer: d
Clarification:

Syntax: border-top-color: color | transparent | inherit

6. Which of the following property sets the width of an element’s complete border?
a) border-width
b) width
c) border-depth
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification:

Syntax: border-width: width

7. Which of the following property defines the visual style of up to four different sides of a border?
a) border-style
b) border
c) border-top
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification: Syntax:
border-style: style

8. Which of the following defines in a shorthand form the width, style, and color for the top border of an element?
a) border-up
b) border-bottom
c) border-style
d) none of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Major Themes and Answers

Answer: d
Clarification:

Syntax: border-top: border-width border-style border-color;

9. Which of the following property defines the y (vertical) coordinate for a positioned element, relative to the bottom of the enclosing object or browser window?
a) border
b) bottom
c) position
d) none of the mentioned

Answer: b
Clarification:

Syntax: bottom: length | percentage | auto | inherit

10. Which of the following property specifies the placement of an element in relation to floating objects?
a) clear
b) color
c) space
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification:

Syntax: clear: both | left | none | right

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top