250+ TOP MCQs on Embedding Web Fonts and Answers

CSS Multiple Choice Questions on “Embedding Web Fonts”.

1. Which of the following is used to associate a font name to be used in a style sheet with some downloadable font?
a) @font-face
b) @charset
c) @media
d) !important

Answer: a
Clarification: None.

2. Which of the following is not value for the font-stretch(Font descriptor)?
a) normal
b) 50%
c) expanded
d) ultra-expanded

Answer: b
Clarification: None.

3. Which of the following font format is supported by all the latest browser?
a) EOT
b) WOFF2
c) SVG
d) WOFF

Answer: d
Clarification: None.

4. Which of the following media query describe output style portrait if height is greater than or equal to width, landscape if the opposite?
a) grid
b) monochrome
c) resolution
d) orientation

Answer: d
Clarification: None.

5. Which of the following media query describe the ratio of the width to the height of the media?
a) ratio
b) aspect-ratio
c) deviceaspect-ratio
d) resolution

Answer: b
Clarification: None.

6. Which of the following media query describe describes the height of the screen or full height of the output page?
a) height
b) aspect-ratio
c) device-height
d) resolution

Answer: c
Clarification: None.

7. Which of the following property sets the style of a font?
a) font
b) style
c) font-style
d) @font-face

Answer: c
Clarification: Syntax:
font-style: italic | normal | oblique | inherit.

8. Which of the following property specifies whether an element is an accelerator indicator or not?
a) push
b) accelerator
c) jump-start
d) animation

Answer: b
Clarification: Syntax:
accelerator: true | false.

9. Which of the following property sets a variation of the specified or default font family?
a) fonts
b) font-style
c) font-variant
d) font-weight

  250+ TOP MCQs on CSS Box Model and Answers

Answer: c
Clarification: Syntax:
font-variant: normal | small-caps.

10. The @font-face rules assign different names to the regular and bold versions of the font.State true or false.
a) True
b) False

Answer: a
Clarification: Self-explainatory.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top