300+ TOP August Quiz Questions and Answers MCQs [Latest]

August Quiz Multiple Choice Questions

1. The first Prime Minister Jawaharlal Nehru raised the Indian National Flag on 15 August, 1947 which of the following gates of the Red Fort?

A. Lahori Gate

B. Delhi Gate

C. Kashmiri Gate

D. None of the above

Answer: A. Lahori Gate

2. Who among the following did not participate in official events of Indian Independence Day 1947?

A. Sardar Vallabhbhai Patel

B. Dr. Rajendra Prasad

C. Mahatma Gandhi

D. Dr. B. R Ambedkar

Answer: C. Mahatma Gandhi

3. Which canal was opened on August 15, 1914, to connect the Pacific Ocean with the Atlantic Ocean?
A. Suez Canal

B. Panama Canal

C. Corinth Canal

Answer: B. Panama Canal

4. The month of August was named after what?
A. A city

B. An emperor

C. A god

Answer: B. An emperor

5. What was the cause of death of the American singer Elvis Presley on August 16, 1977?
A. A gun shot

B. A heart attack

C. A car accident

Answer: B. A heart attack

6. On August 9, 1945, the United States dropped a second atom bomb on which Japanese city?
A. Hiroshima

B. Nagasaki

C. Kyoto

Answer: B. Nagasaki

7. What is the birthstone associated with the month of August?
A. Peridot

B. Garnet

C. Topaz

Answer: A. Peridot

8. What are the two zodiac signs for those people who were born in August?
A. Virgo and Leo

B. Libra and Scorpio

C. Aquarius and Capricornus

Answer: A. Virgo and Leo

9. Which of the following is the birth flower of August?
A. Yellow chrysanthemum

B. Primrose

C. Poppy

Answer: C. Poppy

10. Which of the following is an annual celebration in England?
A. Cheshire Day

B. Yorkshire Day

C. Lincolnshire Day

Answer: B. Yorkshire Day

11. When do people around the world celebrate International Youth Day?
A. 2 August

B. 12 August

C. 22 August

Answer: B. 12 August

12. Which singer performed the song “August” in her 8th studio album Folklore in 2020?
A. Lady Gaga

B. Taylor Swift

C. Ariana Grande

Answer: B. Taylor Swift

13. On August 15, 1947, the Indian Independence Bill marked the partition of India and which country?
A. Sri Lanka

B. Nepal

C. Pakistan

Answer: C. Pakistan

14. What should you bring to a church to celebrate Lammas Day, a Christian holiday on 1 August each year?
A. A flower

B. An apple

C. A loaf of bread

Answer: C. A loaf of bread

15. Taking place every August, the Edinburgh Festival Fringe is the world’s largest festival in which field?
A. Arts and culture

B. Science

C. Cuisine

Answer: A. Arts and culture

16. Which of the following is a holiday celebrated on August 15 in some Asian countries, such as Japan and China?
A. Hungry Ghost Festival

B. Happy Ghost Festival

C. Lonely Ghost Festival

Answer: A. Hungry Ghost Festival

17. According to weather folklore, for every day of … in August, there will be a snowfall.
A. Rain

B. Wind

C. Fog

Answer: C. Fog

18. On August 6, 1997, which company saved Apple from bankruptcy with a $150 million investment?
A. Yahoo

B. Microsoft

C. Cisco

Answer: B. Microsoft

19. On August 2, 1964, the Gulf of Tonkin Incident marked the first large-scale involvement of the United States in which war?
A. Vietnam War

B. Gulf War

C. World War II

Answer: A. Vietnam War

20. Which disease was spread from North America and destroyed more than 3 million plants in the United Kingdom in August 1975?
A. Dutch elm disease

B. Butternut canker

C. Chestnut blight

Answer: A. Dutch elm disease

21. The Great Proletarian Cultural Revolution was a socio-political movement starting on August 13, 1966, in which country?
A. Japan

B. China

C. Indonesia

Answer: B. China

22. On August 12, 1981, which company released its first personal computer?
A. Dell

B. Lenovo

C. IBM

Answer: C. IBM

23. On August 9, 1898, who was granted a patent for the internal combustion engine?
A. Nicolaus Otto

B. Wilhelm Maybach

C. Rudolf Diesel

Answer: C. Rudolf Diesel

24. Which political scandal led to the resignation of the U.S. President Richard Nixon on August 9, 1974?
A. Watergate scandal

B. Teapot Dome scandal

C. Whiskey Ring scandal

Answer: A. Watergate scandal

25. Which cluster of stars can be longest observable in the first half of August?
A. Djorgovski 1

B. Messier 30

C. 47 Tucanae

Answer: B. Messier 30

26. Which Grand Slam tournament in tennis typically starts on the last Monday of August and lasts for 2 weeks?
A. French Open

B. US Open

C. Australian Open

Answer: B. US Open

27. Anne Frank made her final diary entry from a hiding place in Amsterdam on which day in 1944?
A. August 1

B. August 10

C. August 31

Answer: A. August 1

28. Which chemical element was discovered by the English chemist Joseph Priestley on August 1, 1774?
A. Hydrogen

B. Oxygen

C. Carbon

Answer: B. Oxygen

29. Which famous bridge in London was first opened on August 1, 1831?
A. Tower Bridge

B. Millennium Bridge

C. London Bridge

Answer: C. London Bridge

30. Which beverage brand was first sold in the United Kingdom in August 1900?
A. Pepsi

B. Coca-Cola

C. Redbull

Answer: B. Coca-Cola

31. Which of the following things first appeared on the streets of London on August 3, 1926?
A. Traffic lights

B. Red telephone boxes

C. Double-decker buses

Answer: A. Traffic lights

32. Which superhero was first introduced to the Marvel Comics by Steve Ditko and Stan Lee in August, 1962?
A. Spiderman

B. Captain America

C. Ironman

Answer: A. Spiderman

33. Which couple in the British royal family got divorced on August 28, 1996, after 15 years of marriage?
A. Philip and Elizabeth II

B. Wallis Simpson and Edward VIII

C. Diana and Charles

Answer: C. Diana and Charles

34. How many days are there in August?
A. 28

B. 30

C. 31

Answer: C. 31

August Quiz objective questions with answers pdf download online exam test