300+ TOP Books and Authors GK MCQs & Answers Exam Quiz

Books and Authors GK Quiz Questions

1. Who is the Author of The Name of the Rose?

A. John Steinbeck
B. William Shakespeare
C. Umberto Eco
D. J K Rowling

Answer: C Umberto Eco

2. Who has written Shakuntala?

A. Kalidasa
B. Kabir
C. Tulisidas
D. None of these

Answer: A Kalidasa

3. Who among the following wrote the book Bahubivah?

A. Raja Ram Mohan Roy
B. Ishwar Chandra Vidyasagar
C. Pandita Rambai
D. Rabindranath Tagore

Answer: B Ishwar Chandra Vidyasagar

4. The book ‘To Live or Not Live’ was written by

A. V S Naipaul
B. Alexandra Dumas
C. George Elliot
D. Nirad C Chaudhuri

Answer: D Nirad C. Chaudhuri

5. The Author of India Divided is

A. Rajendra Prasad
B. V V Giri
C. F A Ahmed
D. Zail Singh

Answer: A Rajendra Prasad

6. The author of Business @ Speed of Thought is

A. Dick Fransis
B. John Gray
C. Bill Gates
D. David Baldexi

Answer: C Bill Gates

7. In which languages did Jean Paul Sartre write his books?

A. Greek
B. French
C. Spanish
D. Russian

Answer: B French

8. Who wrote the line: ‘A thing of beauty is a joy forever’?

A. John Keats
B. Robert Browing
C. P B Shelley
D. William Wordsworth

Answer: A John Keats

9. ‘The Naked Face’, a very popular book is written by

A. Dominique Lapierre
B. Larry Collins
C. Sidney Sheldon
D. Juan Benet

Answer: C Sidney Sheldon

10. Who wrote the famous book – ‘We the people’?

A. T N Kaul
B. J R D Tata
C. Khushwant Singh
D. Nani Palkhivala

Answer: D Nani Palkhivala

11. Who among the following is the author of the book India Remembered?

A. J K Rowling
B. Robert Dallek
C. Pamela Mountbatten
D. Stephen Hawking

Answer: C Pamela Mountbatten

12. The book Prison Diary was written by

A. Jawaharlal Nehru
B. Morarji Desai
C. Jai Prakash Narayan
D. Atal Behari Vajpayee

Answer: C Jai Prakash Narayan

13. George Bernard Shaw, the great dramatist, was

A. a Welsh
B. an Irishman
C. a Scotsman
D. an Englishman

Answer: B an Irishman

14. My Life is the autobiography of

A. APJ Abdul Kalam
B. Rajendra Prasad
C. Bill Clinton
D. Hillary Clinton

Answer: C Bill Clinton

15. Author of Around the World in Eighty Days is

A. William Shakespeare
B. Richard
C. U S Naipaul
D. Jules Verne

Answer: D Jules Verne

16. The song Bande Mataram was originally composed in

A. Assamese
B. Bengali
C. Hindi
D. Sanskrit

Answer: D Sanskrit

17. Who among the following is a famous literary writer in English?

A. Arun Shourie
B. K A Abbas
C. R K Laxman
D. Kuldip Nagar

Answer: B K A Abbas

18. Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?

A. Salman Rushdie
B. Abu Nuwas
C. Ms. Taslima Nasrin
D. D H Lawrence

Answer: B Abu Nuwas

19. Who is the author of the book My Experiments with Truth?

A. Winston Churchill
B. James Morris
C. Michael Anderson
D. Mahatma Gandhi

Answer: D Mahatma Gandhi

20. Who is the father of English Poetry?

A. Milton
B. Wordsworth
C. Chaucer
D. Charles Dickens

Answer: C Chaucer

21. Which of the following books has been written by Vikram Seth?

A. My God Died Young
B. Islamic Bomb
C. Look Back in Anger
D. A Suitable Boy

Answer: D A Suitable Boy

22. ‘A Voice for Freedom’ is a book written by

A. Corazon Aquino
B. Nayantara Sahgal
C. Aung San Suu Kyi
D. Benazir Bhutto

Answer: B Nayantara Sahgal

23. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?

A. Thomas Hardy
B. Emile Zola
C. George Orwell
D. Walter Scott

Answer: C George Orwell

25. Shakespeare’s character named Beatrice appears in which play?

A. The Tempest
B. Othello
C. Much Ado About Nothing
D. A Midsummer Nights’ Dream

Answer: C Much Ado About Nothing

26. The Book Broken Wings was written by

A. Amrita Pritam
B. Sarojini Naidu
C. R K Narayan
D. Maithili Sharan Gupta

Answer: B Sarojini Naidu

27. Who wrote the book The Story of the Integration of the Indian States?

A. B N Rau
B. C Rajagopalachari
C. Krishna Menon
D. V P Menon

Answer: D V P Menon

28. Who among the following wrote the poem Subh-e-Azadi?

A. Sahir Ludhiyanvi
B. Faiz Ahmed Faiz
C. Muhammad IQbal
D. Maulana Abul kalam

Answer: B Faiz Ahmed Faiz

29. Aurobindo was the author of

A. Discovery of India
B. Hindu view of life
C. Yogashastra
D. Savitri

Answer: D Savitri

30. Which of the following books is written by R)N. Tagore?

A. Anand Math
B. Chidambara
C. Rakta Karabi
D. Durgesh Nandini

Answer: C Rakta Karabi

31. The popular TV serial ‘Neem ka Ped’ was written by

A. Rahi Masoom Raza
B. Sharad Joshi
C. Ashapurna Devi
D. Harivansh Rai Bachachan

Answer: A Rahi Masoom Raza

32. Which of the book was written by Graham Greene?

A. O’ Jerusalem
B. The Power and Glory
C. Crisis in India
D. Of Human Bondage

Answer: B The Power and Glory

33. Who has written the book ‘My Frozen Turbulence in Kashmir’?

A. Anees Jung
B. Jagmohan
C. M J Akbar
D. Nissim Ezekiel

Answer: B Jagmohan

33. Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?

A. Gaban
B. Godan
C. Guide
D. Manasorovar

Answer: C Guide

34. Who is the author of Hamlet?

A. Christopher Marlowe
B. Geoffrey Chaucer
C. William Shakespeare
D. Edith Wharton

Answer: C William Shakespeare

35. Who wrote the book ‘Reminiscences of the Nehru Age’?

A. C D Deshmukh
B. Dr P C Alexander
C. M O Mathai
D. S C Rajagopalachari

Answer: C M O Mathai

36. Which of the following is a biography of the Lady Mountbatten?

A. Edwina Mountbatten – A Life of Her Own
B. Edwina Mountbatten – Her relationship with Nehru
C. Edwina Mountbatten – The Lady of Her Time
D. Biography of Edwina Mountbatten

Answer: A Edwina Mountbatten – A Life of Her Own

37. Who wrote ‘War and Peace’?

A. Leo Tolstoy
B. Mahatma Gandhi
C. Charles Dickens
D. Rudyard Kipling

Answer: A Leo Tolstoy

38. ‘The Gathering Storm’ is written by

A. Winston Churchill
B. George Washington
C. Voltaire
D. Romain Rolland

Answer: A Winston Churchill

39. ‘A Secular Agenda’ is a book written by

A. Arun Shourie
B. Mani Shankar Aiyar
C. Prem Shankar Jha
D. M J Akbar

Answer: A Arun Shourie

40. Alice in Wonderland’ the famous TV serial is based on a book written by

A. Father Discoste
B. Thomas Hardy
C. Charles Dickens
D. Lewis Caroll

Answer: D Lewis Caroll

41. ‘Mirchchhakatika’ was written by

A. Vikramaditya
B. Shudraka
C. Kalhana
D. Banabhatta

Answer: B Shudraka

42. The autobiography “Living History” has been authored by

A. Margaret Atwood
B. Benazir Bhutto
C. Hilary Clinton
D. Monica Lewinsky

Answer: C Hilary Clinton

43. Who wrote the Book “Gandhi and Stalin”?

A. Raj Narayan
B. Louis Fisher
C. Anita Desai
D. V S Naipaul

Answer: B Louis Fisher

44. The book named ‘Three Decades in Parliament’ is a collection of the speeches of

A. A B Vajpayee
B. Somnath Chatterjee
C. L K Advani
D. N G Ranga

Answer: A B. Vajpayee

45. The author of controversial book ‘Lajja’ is a citizen of

A. Pakistan
B. Indonesia
C. Bangladesh
D. India

Answer: C Bangladesh

46. The famous book “The General Theory of Employment, Interest and Money” is written by

A. J B Say
B. J M Keynes
C. Amartya Sen
D. Carincross

Answer: B J. M. Keynes

47. Who wrote Devdas?

A. Bibhutibhushan Bandopadhyay
B. Saratchandra Chattopadhyay
C. Kalidasa
D. Surdas

Answer: B Saratchandra Chattopadhyay

48. David Copperfield is the name of a

A. Famous Actor
B. Novel
C. Poem
D. Writer

Answer: B Novel

49. Who said ‘Man is a political animal’?

A. Socrates
B. Plato
C. Dante
D. Aristotle

Answer: D Aristotle

50. The famous book ‘Anandmath’ was authored by

A. Sarojini Naidu
B. Bankim Chandra Chottapadhya
C. Sri Aurobindo
D. Rabindrnath Tagore

Answer: B Bankim Chandra Chottapadhya

51. Who is the writer of ‘Swamy and Friends’?

A. Munshi Premchand
B. Raman
C. Max Muller
D. R K Narayan

Answer: D R K Narayan   

52. Arunima Sinha is author of

A. Born Again on the Mountain
B. Lost and Found in India
C. Forge your Future
D. Water in the coming Decades

Answer: A Born Again on the Mountain

53. The first history book was written by

A. Euclid
B. Herodotus
C. Aristotle
D. Julius Caesar

Answer: B Herodotus

54. Who wrote the book “My truth”?

A. Jackie Chan
B. Jawaharlal Nehru
C. Indira Gandhi
D. Vijay Hazare

Answer: C Indira Gandhi

55. Panchatantra has been written by

A. Surdas
B. Kalidas
C. Vishnu Sharma
D. Vishakhadatta

Answer: C Vishnu Sharma

56. Name the author of the book A Passage to England:

A. Vikram Seth
B. Eric Segalwrong
C. E M Forster
D. Nirad C Chaudhuri

Answer: D Nirad C Chaudhuri

57. “Glimpses of World history” Written by?

A. Rabindranath tagore
B. H G Wells
C. Mark twain
D. Jawaharlal Nehru

Answer: D Jawaharlal Nehru

58. The autobiography “Living History” has been authored by

A. Margaret Atwood
B. Benazir Bhutto
C. Hilary Clinton
D. Monica Lewinsky

Answer: C Hilary Clinton

59. Which of the following is written by Richard Flanagan?

A. The Narrow Road to the Deep North
B. Kiran Bedi — Kaise Bani Top Cop
C. Flood of Fire
D. Family Life

Answer: A The Narrow Road to the Deep North

60. Who is the author of the book “Innovation in India”?

A. Shyam V Ramani
B. Arun Kumar
C. Meenakshi Chaudhary
D. A G Nurani

Answer: A Shyam V. Ramani

61. In which language did ‘Dr Masti Venkatesh Iyengar’ write?

A. Malayalam
B. Tamil
C. Telugu
D. Kannada

Answer: D Kannada

62. Author of The Diary of a young girl is

A. Rachel Carson
B. Roland Barthes
C. Anne Frank
D. Ibn Battuta

Answer: C Anne Frank

63. The Musalman, the handwritten daily published from which one of the following places?

A. Chennai
B. Hyderabad
C. Mysore
D. Lucknow

Answer: A Chennai

64. Who said, Child is the father of Man?

A. Lord Byron
B. William Wordsworth
C. Shakespeare
D. John Keats

Answer: B William Wordsworth

65. Sishu is the literary work of which Indian author?

A. Vikram Seth
B. Jawaharlal Nehru
C. Rabindranath Tagore
D. Arundhati Roy

Answer: C Rabindranath Tagore

66. Who is the author of the book ‘My Experiments with Truth’?

A. Mahatma Gandhi
B. Michael Anderson
C. Winston Churchill
D. Jarnes Morris

Answer: A Mahatma Gandhi

67. Who wrote the book Discovery of India?

A. Vikram Seth
B. Rabindranath Tagore
C. Mahatama Gandhi
D. Jawaharlal Nehru

Answer: D Jawaharlal Nehru

68. Who has written Mother India?

A. Sarojini Naidu
B. Rajiv Gandhi
C. Jawaharlal Nehru
D. Katherine Mayo

Answer: D Katherine Mayo

69. The author of the book “Zest for Life” is?

A. Mark Twain
B. Virginia Wolf
C. H G Wells
D. Emile Zola

Answer: D Emile Zola

70. Who is the author of the book Blue Star?

A. K S Brar
B. Prakash Singh Badal
C. K P S Gill
D. Gurcharan Singh Tohra

Answer: A K S Brar

71. Which of the following is written by Natwar Singh?

A. My Unforgettable Memories
B. Narendra Modi: A Political Biography
C. A Passage to England
D. One Life is Not Enough

Answer: D One Life is Not Enough

72. Who is the author of “Divine Comedy”?

A. Goethe
B. Milton
C. Dante
D. Shakespeare

Answer: C Dante

73. Who is the author of Devadas?

A. Indira Gandhi
B. Manu
C. Ravindra Nath Tagore
D. Sarat Chandra Chatterjee

Answer: D Sarat Chandra Chatterjee

74. Who wrote the famous book, “Who wants to be a millionaire”?

A. Vikram Seth
B. Chetan Bhagat
C. Agatha Christie
D. Emile Zola

Answer: C Agatha Christie

75. Who is the author of ‘Death in The Castle’?

A. Thomas Mann
B. H P Nanda
C. Pearl S Buck
D. John Gunther

Answer: C Pearl S Buck

76. Who is the author of Tom Sawyer?

A. John Ruskin
B. Leo Tolstoy
C. Mark Twain
D. William Shakespeare

Answer: C Mark Twain

77. Famous play ‘ Macbeth’ is written by

A. Leo Tolstoy
B. William Shakespeare
C. John Milton
D. Charles Dickens

Answer: B William Shakespeare

78. Which of the following books is written by Rabindranath Tagore?

A. Rakta Karabi
B. Chidambara
C. Anand Math
D. Durgesh Nandini

Answer: A Rakta Karabi

79. Who is the author of the book Kamayani?

A. Raja Rao
B. Prem Chand
C. Mulk Raj Anand
D. Jai Shankar Prasad

Answer: D Jai Shankar Prasad

80. The author of the book Waiting for the Mahatma is

A. N A Palkhiwala
B. Amrita Pritam
C. R K Narayan
D. Manohar Malgonkar

Answer: C R K Narayan

81. Who are The Little People of the Rocks, who Mowgli uses against the Red Dogs?

A. Snakes
B. Bees
C. A Kind of Indian Fairy
D. A Neighbouring Wolf Pack

Answer: B Bees

82. The author of Through the Corridors of Power is

A. Kiran Bedi
B. P C Alexander
C. J N Dixit
D. T N Seshan

Answer: B P C Alexander

83. Who is the author of the book ‘Naked Triangle’?

A. R K Narayan
B. Amrita Pritam
C. Balwant Gargi
D. Khushwant Singh

Answer: C Balwant Gargi

84. The book Light That Failed was written by

A. T S Eliot
B. Amrita Pritam
C. John Ruskin
D. Rudyard Kipling

Answer: D Rudyard Kipling

85. The creator of ‘Sherlock Holmes’ was

A. Arthur Conan Doyle
B. Ian Fleming
C. Dr. Watson
D. Shakespeare

Answer: A Arthur Conan Doyle

86. Who is the author of ‘Ashtadhyayi’?

A. Sumitranandan
B. Raj Anand
C. Panini
D. Gitta Piramal

Answer: C Panini

87. The book The Players of the Past has been written by

A. David Candena
B. M N Srinivas
C. K A Abbas
D. Khushwant Singh

Answer: A David Candena

88. Who has won the Gyan Peeth Award for her book ‘Yama’?

A. Maheswari Devi
B. Asha Poorna Devi
C. Amrita Preetam
D. Mahadevi Verma

Answer: D Mahadevi Verma

89. Who is the author of the book New India?

A. Manik Bandopadhyay
B. Annie Besant
C. John Milton
D. None of the above

Answer: B Annie Besant

90. The book ‘Satanic Verses’ was written by

A. Gunnar Myrdal
B. William Golding
C. Salman Rushdie
D. Agatha Christie

Answer: C Salman Rushdie

91. Who wrote the book The Origin of Species?

A. Sir Alexander Fleming
B. Louis Pasteur
C. Charles Darwin
D. Stephen Hawking

Answer: C Charles Darwin

92. ‘Neela Chand’ which won the Vyas Samman for 1992 is written by

A. Shiv Prasad Singh
B. Subash Mukhopadhyay
C. Ram Vilas Sharma
D. Ramakant Rath

Answer: A Shiv Prasad Singh

93. Who among the following wrote ‘The Communist Manifesto’ along with Karl Marx?

A. Friedrich Engels
B. Emile Durkheim
C. Robert Owen
D. Max Webers

Answer: A Friedrich Engels

94. The book ‘A Farewell to Arms’ was written by

A. Charles Dickens
B. Ernest Hemingway
C. Thomas Hardy
D. Huxley

Answer: B Ernest Hemingway

95. Who wrote the original Panchatantra?

A. Vishnu Sharma
B. Kalidasa
C. Tulsi Das
D. Samudra Gupta

Answer: A Vishnu Sharma

96. The original name of ‘Mahabharata’ is

A. Katha Saritsagar
B. Jai Samhita
C. Vrahat Katha
D. Rajatarangini

Answer: B Jai Samhita

97. The celebrated novel ‘The Godfather’ was authored by

A. Harold Robbins
B. John Milton
C. Victor Hugo
D. Mario Puzo

Answer: D Mario Puzo

98. The author of the novel Bluest Eye is

A. Ms Talima Nasreen
B. Ms Tonny Morrison
C. Ms Mamta Banerjee
D. Ms Kamala Kumari

Answer: B Ms Tonny Morrison

99. The book Lolita is written by

A. Leo Tolstoy
B. Boris Pasternak
C. Vladimir Nabakov
D. None of these

Answer: C Vladimir Nabakov

100. Who is the author of the novel ‘Les Miserable’?

A. Victor Hugo
B. Alvin Toffler
C. G Wynne
D. Fedric

Answer: A Victor Hugo

101. ‘Gita Govinda’ is written by

A. Valmiki
B. Jaya Dev
C. Tulsidas
D. Sharan Gupta

Answer: B Jaya Dev

102. ‘Eight Lives’ is a book written by

A. Raja Ramana
B. Savita Ambedkar
C. Mahesh Yogi
D. Raj Mohan Gandhi

Answer: D Raj Mohan Gandhi

103. Who is the author of “Unhappy India”?

A. Vikram Seth
B. Lala Lajpath Roy
C. Chethan Bhagath
D. None of these

Answer: B Lala Lajpath Roy

104. India of Our Dreams is a book written by

A. Dr S Radhakrishnan
B. M V Kamath
C. Dr Rajendra Prasad
D. Dr C Subramaniam

Answer: B M. V. Kamath

105. The famous book ‘Anna Karenina’ written by?

A. Boris Pasternak
B. Victor Hugo
C. Lewis Carroll
D. Leo Tolstoy

Answer: D Leo Tolstoy

106. Who is the author of the book – ‘Preparing for the Twenty-First Century’?

A. Larry Collins
B. V S Naipul
C. V R Krishna Iyer
D. Paul Kennedy

Answer: D Paul Kennedy

107. Who is the author of famous book ‘The Judgement’?

A. Anthony Mascarenhasa
B. R Vankataraman
C. Kuldip Nayar
D. Janardhan Turkur

Answer: C Kuldip Nayar

108. Who is the author of the book ‘Freedom Behind Bars’?

A. Kiran Bedi
B. Jawaharlal Nehru
C. Sheikh Abdullah
D. Nelson Mandela

Answer: A Kiran Bedi

109. The book ‘Gulliver’s Travels’ was written by

A. Alexandra Dumas
B. Charles Lamb
C. Charles Dickens
D. Jonathan Swift

Answer: D Jonathan Swift

110. Which of the books is written by Kapil Dev?

A. One day Wonders
B. Cricket – My Style
C. Twenty Years at the top
D. Cricket- Favourite Game

Answer: B Cricket – My Style

111. Eight Lives is a book written by

A. Mahesh Yogi
B. Raja Ramanna
C. Savita Ambedkar
D. Raj Mohan Gandhi

Answer: D Raj Mohan Gandhi

112. Gita Govinda is written by

A. Tulsidas
B. Jaya Dev
C. Maithili Sharan Gupta
D. Valmiki

Answer: B Jaya Dev

113. Who is the author of the famous book Midnight’s Children?

A. Salman Rushdie
B. Vikram Seth
C. V S Naipaul
D. Nayantara Sehgal

Answer: A Salman Rushdie

114. Who is the author of the book ‘The Future of Freedom’?

A. Richard Wolfee
B. Peter Hudson
C. Tamara Lipper
D. Fareed Zakaria

Answer: D Fareed Zakaria

115. Who is the author of All the Prime Minister Men?

A. Janardan Thakur
B. Romesh Thapar
C. Kamla Chattopadhyaya
D. Khushwant Singh

Answer: A Janardan Thakur

116. Who has written the book ‘The Famished Road’?

A. Ian Austin
B. V S Naipaul
C. Ben Okri
D. Zola Emile

Answer: C Ben Okri

117. Na Khatma Hone Wali Kahani is the autobiography of

A. T N Sheshan
B. Amitabh Bachchan
C. Sonia Gandhi
D. V P Singh

Answer: D V. P. Singh

118. Who has written the book ‘Kashmir – Behind the Vale’?

A. L Ramdas
B. Lt. Gen Dipendra Singh
C. M J Akbar
D. Lt Gen. S C Sardeshpande

Answer: C M J Akbar

119. Who has written the famous book ‘Mankind and Mother Earth’?

A. Arnold Toynbee
B. Leo Tolstoy
C. John Ruskin
D. Bertrand Russel

Answer: A Arnold Toynbee

120. Who is the author of the Book ‘My Presidential Years’?

A. Neelam Sanjiva Reddy
B. R Venkataraman
C. Dr Rajendra Prasad
D. Dr S Radhakrishnan

Answer: B R. Venkataraman

121. Which of the following Newspapers are published in Bengali Language?

A. Lok Satta
B. Pratap
C. Din Mani
D. Jugantar

Answer: D Jugantar

122. My Music, My Life’s is the autobiography of

A. Pt ShivkumarSharma
B. Ustad Amjad Ali Khan
C. Pt Ravi Shankar
D. Ustad Zakir Hussain

Answer: C Pt Ravi Shankar

123. The book Satanic Verses was written by

A. William Golding
B. Salman Rushdie
C. Gunnar Myrdal
D. Anthony Mascarenhasa

Answer: B Salman Rushdie

124. Who is the author of the book ‘No Full Stops in India’?

A. Raj Mohan Gandhi
B. Shyam lal
C. E M Forster
D. Mark Tully

Answer: D Mark Tully

125. Who was the author of the famous work “A Contributions to the critic of Political Economy?

A. Adam Smith
B. John Lock
C. Karl Marx
D. Thomas Penn

Answer: C Karl Marx

126. Who is the author of the book ‘Indira Gandhi Returns’ is

A. Vijayalakshmi Pandit
B. Khushwant Singh
C. Kuldip Nayyar
D. Nirad C Chaudhuri

Answer: B Khushwant Singh

127. The Gathering Storm is written by

A. Voltaire
B. Romain Rolland
C. Winston Churchill
D. George Washington

Answer: C Winston Churchill

128. Who is the author of the book ‘Sword And the Sickle’?

A. R K Laxman
B. K P S Menon
C. R K Narayan
D. Mulk Raj Anand

Answer: D Mulk Raj Anand

129. The famous book ‘The Daughter of the East’ is written by

A. Ms. Bandarnaike Sirimavo
B. Ms. Taslima Nasreen
C. Ms. Aungsan Suru Kyi
D. Ms Benazir Bhutto

Answer: D Ms Benazir Bhutto

130. What is the name of the writer of Indian origin whose novel, “The Inheritance of Loss” has bagged Man Booker Prize?

A. Vikram Seth
B. Kiran Desai
C. Salman Rushdie
D. V S Naipaul

Answer: B Kiran Desai

131. Who is the author of the book “Flaming Tresses of Draupadi”?

A. Smriti Irani
B. Veerappa Moily
C. Mallikarjun Kharge
D. None of the above

Answer: B Veerappa Moily

132. Which freedom fighter was the author of the book “An Introduction of the dreamland”?

A. Bhagat Singh
B. Bal Gangadhar Tilak
C. Vinayak Damodar Savarkar
D. Subhas Chandra Bose

Answer: A Bhagat Singh

133. Prime Minister Narendra Modi released a book authored by Lok Sabha Speaker Sumitra Mahajan in New Delhi, titled as

A. Matopadesh
B. Bhagyashree
C. Preranadayini
D. Matoshree

Answer: D Matoshree

134. The famous book Kankal is authored by?

A. Ketan Bhagat
B. Mahesh Rao
C. Nirmal Verma
D. Jaishankar Prasad

Answer: D Jaishankar Prasad

135. ‘Zulfi, My Friend ‘ is a book written by

A. Z A Bhutto
B. Md Ali Jinnah
C. Khushwant Singh
D. Piloo Modi

Answer: D Piloo Modi

136. Who is the author of “Koonalamma Padalu”?

A. Arudra
B. Gaddar
C. Sri Sri
D. Devulapalli Krishnasastry

Answer: A Arudra

137. India Wins Freedom is the autobiography of?

A. Abul Kalam Azad
B. L K Adwani
C. Rajendra Prasad
D. Shubash Chandra Bose

Answer: A Abul Kalam Azad

138. Who is the author of ‘Anandmath’?

A. Rabindranath Tagore
B. Bankim Chandra Chattopadyaya
C. Sarojini Nayadu
D. Jyotiba Phule

Answer: B Bankim Chandra Chattopadyaya

139. Who amongst the following is the author of the book ‘ Colours of the Rainbow’

A. A. V. Kamath
B. Anita Nayyar
C. Pritish Nandy
D. Ranjit Biswas

Answer: D Ranjit Biswas

140. The religious text of the Jews is named as

A. The Analectus
B. Torah
C. Tripatika
D. Zend Avesta

Answer: B Torah

141. Amrita Pritam’s work “A Revenue Stamp” is

A. A book of stories
B. A novel
C. A biography
D. An autobiography

Answer: D An autobiography

142. The book “Indira Gandhi – A life in Nature”, authored by

A. Jairam Ramesh
B. Anand Sharma
C. Ghulam Nabi Azad
D. Chetan Bhagath

Answer: A Jairam Ramesh

143. Famous book ‘ The Return of the Native ‘ is written by

A. Thomas Hardy
B. Bill Gates
C. M M Kaya
D. Lioy Douglas

Answer: A Thomas Hardy

144. The book “Truth, love and A Little Malice” is written by

A. Tarun Tejpal
B. Vikram Seth
C. Khushwant Singh
D. Nirad C Chaudhuri

Answer: C Khushwant Singh

145. Which of the following novels was translated into Telugu as Pausanedi written by Paulo coelho?

A. Brida
B. Thevalkyrie
C. The Daniel and Miss Prym
D. The Alchemist

Answer: D The Alchemist

146. Who is the author of the book “The Judgement”?

A. Kuldip Nayar
B. Mathili Saran Gupta
C. Amitabh Ghosh
D. None of the above

Answer: A Kuldip Nayar

147. Who has penned a book titled ‘I Do What I Do: On Reform, Rhetoric and Resolve’?

A. Ajay Tyagi
B. Raghuram Rajan
C. Bimal Jalan
D. Urjit Patel

Answer: B Raghuram Rajan

148. Who amongst the following is the author of the book ‘Freedom from Fear’?

A. Nelson Mandela
B. Aung San Suukyi
C. Taslima Nasreen
D. Benazir Bhutto

Answer: B Aung San Suukyi

149. The book ‘All Under Heaven’ was written by

A. Pearl S Buck
B. Sydney Sheldon
C. D H Lawrence
D. George Bernard Shaw

Answer: A Pearl S Buck

150. ‘Neela Charid ‘ which won the Vyas Samman in 1992 is written by

A. Subhash Mukhopadhyay
B. VS Naipaul
C. Ram Vilas Sharma
D. Shiv Prasad Singh

Answer: D Shiv Prasad Singh

151. ‘Lady Doctors. The Untold Stories of India’s First Women in Medicine’ is written by which writer?

  1. Kavitha Rao
  2. Ashok Chakravarti
  3. Yalamanchili Sivaji
  4. Dr Beena Budki

Answer: (Kavitha Rao)

152. Who wrote‘The Fourth Lion. Essays for Gopalkrishna Gandhi’?

  1. Venu Madhav Govindu and Srinath Raghavan
  2. Dhaval Kulkarni
  3. Bimal Jalan
  4. Jairam Ramesh

Answer: (Venu Madhav Govindu and Srinath Raghavan)

153. Who wrote ‘Nathuram Godse. The True Story of Gandhi’s Assassin’?

  1. Dhaval Kulkarni
  2. Amitav Ghosh
  3. Dr Vipin Gupta
  4. Kajal Suri

Answer:  (Dhaval Kulkarni)

154. “Languages of Truth. Essays 2003-2020” is written by which author?

  1. Supriya Paul
  2. Vinod Kapri
  3. 15Salman Rushdie
  4. Amartya Sen

Answer:  (Salman Rushdie)

155. ‘Believe-What Life and Cricket Tauht Me’ is the biography of which cricketer?

  1. MS Dhoni
  2. Sachin Tendulkar
  3. Suresh Raina
  4. Saurav Ganguly

Answer: (Suresh Raina)

156. ‘The 7 Sins of Being a Mother’ is written by whom?

  1. Kajal Suri
  2. Neena Gupta
  3. Sunita DwivediTahira Kashyap Khurrana

Answer: (Tahira Kashyap Khurrana)

157. Who is the writer of the book ‘All Time Favorites for Children’?

  1. Ruskin Bond
  2. William Sheakspear
  3. Shakoor Rather
  4. Rudyard Kipling

Answer:  (Ruskin Bond)

158. Who written the ‘Monk in a Merc’ book?

  1. Ashok Pangariya
  2. Amish Raj Mulmi
  3. Sundeep Mishra
  4. Kaushik Basu

Answer: Ashok Pangariya

159. ‘My Joys and Sorrows- as a Mother of a Special Child’ is written by which author?

  1. Kareena Kapoor Khan
  2. Krishna Saksena
  3. Supriya Paul
  4. Reena Gupta

Answer:  (Krishna Saksena)

160. who wrote “Wisdom for Start-ups from Grownups. Discovering Corporate Ayurveda’?

  1. R Gopalakrishnan and R Narayanan
  2. Prachand Praveer
  3. Nitin Gokhale
  4. Dr Achyuta Samanta

Answer:   (R Gopalakrishnan and R Narayanan)

11. ‘Manohar Parrikar. Brilliant Mind, Simple Life’ is written by which author?

  1. Utkal Keshari Harekrushna Mahtab
  2. Prachand Praveer
  3. Nitin Gokhale
  4. Dr Achyuta Samanta

Answer: (Nitin Gokhale)

12. Who wrote ‘Agriculture in India. Contemporary Challenges- in the context of doubling farmers income’?

  1. Yatindra Mishra
  2. Dr Shailendra Joshi
  3. Prachand Praveer
  4. Dr. Mohan Kanda

Answer: Dr. Mohan Kanda

13. India’s Power Elite. Class, Caste and a Cultural revolution’ is written by which author

  1. Sanjay Baru
  2. Peggy Mohan
  3. Jeet Thayil
  4. Dr. Shailendra Joshi

Answer: Sanjay Baru

14. Who of the following is the author of the book “Imaging India Ideas for the New Century”?

  1. Nandan Nilekani
  2. M J Akbar
  3. Arvind Adiga
  4. Shashi Tharoor

Answer: A (Nandan Nilekani)

15. Who amongst the following is the author of the book ‘Katha Kaho Urvashi’?

  1. R.K. Karanjia
  2. Michael Hammer
  3. Pupul Jaykar
  4. Dr. Dalip Kaur Tiwana

Answer:  (Dr. Dalip Kaur Tiwana)

16. The ‘Arthashastra’ is a treatise book on which one of the following?

  1. Religion in Administration
  2. Political Philosophy
  3. Environmental
  4. Economics

Answer: B (Political Philosophy)

17. Who is the author of the book ‘Mother India’?

  1. Katherine Frank
  2. Katherine Mayo
  3. Sister Nivedita
  4. Annie Besant

Answer: (Kaherine Mayo)

18. Which scripture was called his Mother by Gandhiji?

  1. Bhagwat Gita
  2. The New Testament
  3. Ramayana
  4. The Holy Quran

Answer:  (Bhagwat Gita)

19. Who is the author of the book India a Million Multinies Now?

  1. Amitav Ghosh
  2. Nirad C Choudhari
  3. Mulk Raj Anand
  4. V S Naipaul

Answer: (VS Naipaul)

20. Who among the following is not a Dada Saheb Phalke Awardee?

  1. JP Dutta
  2. Adoor Gopalakrishnan
  3. Mrinal Sen
  4. Shyam Benegal

Answer: (JP Dutta)

21. Who is the author of the book ‘The Last Mughal – The Fall of a Dynasty, Delhi 1857’?

  1. William Dalrymple
  2. Thomas Wilson
  3. Simon Digby
  4. John Kirkland

Answer: (William Dalrymple)

22. Who wrote the book “Bye Bye Corona”?

  1. Suman Dubey
  2. Dr. Pradeep Srivastava
  3. Chinmay Tumbe
  4. Tamal Badyopadhyay

Answer: (Dr. Pradeep Srivastava)

23. ‘On the Trails of Buddha. A Journey to the East’ is the book written by which author?

  1. Suman Dubey
  2. Dr. Pradeep Srivastava
  3. Chinmay Tumbe
  4. Deepankar Aron

Answer: (Deepankar Aron)

24. Who is the author of the book “The age of pandemic (1817-1920). How they shaped India and the World”?

  1. Suman Dubey
  2. Dr. Pradeep Srivastava
  3. Chinmay Tumbe
  4. Deepankar Aron

Answer: (Chinmay Tumbe)

25. Which of the following is the writer of “‘Night of the Restless Spirits. Stories from 1984’?

  1. Sarbpreet Singh
  2. NK Singh
  3. Dr. Pradeep Kumar Srivastava
  4. Suman Dubey

Answer: (Sarbpreet Singh)

26. Who is the author of the book “The Battle of Belonging”?

  1. Sarbpreet Singh
  2. Shashi Tharoor
  3. Anand Neelakantan
  4. GBS Sindhu

Answer:  (Shashi Tharoor)

27. “Bapu- the Unforgettable” is written by which Indian politician?

  1. Arvind Kejriwal
  2. Akhilesh Yadav
  3. Manish Sisodia
  4. Yogendra yadav

Answer: (Manish Sisodia)

28. ‘My story in my own words’ is written by which author?

  1. Sheela Birnstiel
  2. Claude Arpi
  3. Romila Thapar
  4. Dr. Krishna Saksena

Answer (Sheela Birnstiel)

29. Who is the author of the book “Azadi. Freedom, Fascism, Fiction”?

  1. Kanihya Kumar
  2. Romil Thapar
  3. Anand Vasu
  4. Arundhati Roy

Answer: (Arundhati Roy)

180. Which Indian Army General wrote the book ‘National Security Challenges. Young Scholars Perspective’?

  1. V.K Singh
  2. Vikram Singh
  3. Bipin Rawat
  4. M.M Naravane

Answer: D (M.M. Naravane)

181. ‘Amazing Ayodhya’ book is written by which of the following authors?

  1. Nirupma Yadav
  2. Neena Rai
  3. Arjun Subramaniam
  4. Jitendra Singh

Answer: (Neena Rai)

182. Who wrote “One Arranged Murder” book?

  1. Arjun Subramanium
  2. Jitendra Singh
  3. Chetan Bhagat
  4. Sheela Birnstiel

Answer: (Chetan Bhagat)

183. Which of the following India minister wrote “Best Practices in Digital India Land Records Modernization Programme”?

  1. Piyus Goyal
  2. Ravishankar Prasad
  3. Narendra Singh Tomar
  4. Smriti Irani

Answer: (Narendra Singh Tomar)

184. Who is the author of the book ‘Freedom Behind Bars’ ?

  1. Nelson Mandela
  2. Sheikh Abdullah
  3. Jawaharlal Nehru
  4. Kiran Bedi

Answer: (Kiran bedi)

185. The book “The Vijay Mallya Story” has been written by _____ which author?

  1. Siddharth Mallya
  2. Gopinath
  3. Vijay Mallya
  4. Giriprakash

Answer: D (Giriprakash)

186. Who is the author of the book ‘The Coming Famine. The Global Food Crisis And What We Can Do To Avoid It’ ?

  1. Felipe B. Larrain
  2. Robin Hahnel
  3. Julian Cribb
  4. Jeffrey Sachs

Answer:  (Julian Cribb)

187. Who is the author of the book ‘Colours of the Rainbow’ ?

  1. Anita Nayyar
  2. A. V. Kamath
  3. Pritish Nandy
  4. Ranjit Biswas

Answer:  (Ranjit Biswas)

188. Who is the author of the book ‘A Passage to England’ ?

  1. Vikram Seth
  2. Nirad C. Choudhury
  3. Eric Segal
  4. E. M. Forster

Answer: (Nirad C. Choudhury)

189. The book “Truth, love and A Little Malice” is written by which of the following authors

  1. Vikram Seth
  2. Tarun Tejpal
  3. Khushwant Singh
  4. Nirad C. Chaudhuri

Answer: (Khushwant Singh)

190. Who is the author of the book “Glimpses of World History” ?

  1. H. G. Wells
  2. Jawaharlal Nehru
  3. Mark Twain
  4. Rabindranath Tagore

Answer:  (Jawaharlal Nehru)

191. The famous novel ‘Post office’ was written by which of the following authors?

  1. K. M. Munshil
  2. Neeraj
  3. R. D. Dinkar
  4. Rabindranath Tagore

Answer: (Rabindranath Tagore)

192. Who is the author of the book ‘Prison Dairy’?

  1. Amitabh Ghosh
  2. Mala Sen
  3. Kapil Dev
  4. Jay Prakash Narayan

Answer: (Jay Prakash Narayan)

193. Who is the author of the book ‘Anandmath’ ?

  1. Jyotiba Phule
  2. Sarojini Naidu
  3. Bankim Chandra Chattopadhyay
  4. Rabindranath Tagore

Answer:  (Bankim Chandra Chattopadhyay)

194. Which of the following book is not written by Rabindranath Tagore?

  1. Chithrangada
  2. Kapala Kundala
  3. Chitra
  4. The Court Dancer

Answer: (Kapala Kundala)

195. Which of the following book is written by Panini ?

  1. Mahabhashya
  2. Madhyamika Karika
  3. Mitakshara
  4. Ashtadhyayi

Answer:  (Ashtadhyayi)

196. Who is the author of ‘Death in The Castle’?

  1. John Gunther
  2. Pearl S. Buck
  3. H.P Nanda
  4. Thomas Mann

Answer: B (Pearl S. Buck)

197. Who wrote the book ‘A Journey’ ?

  1. Harisen
  2. Tony Blair
  3. Janardhan Thakur
  4. Bikram Seth

Answer: B (Tony Blair)

198. Who is the author of the book ‘The Prince’ ?

  1. Emile Zola
  2. Niccolo Machiaveli
  3. V.S. Sharma
  4. Bernard Shaw

Answer: B (Niccolo Machiaveli)

199. Who is the author of the book “Death Of President” ?

  1. Rabindranath Tagore
  2. W. Marchent
  3. Amitabha Ghosh
  4. William Shakespeare

Answer: B (W. Marchen)

200.  Who wrote the book “The way of Knife. The CIA, A secret army and a war at the ends of the earth” ?

  1. Irika John
  2. Mark Mazzetti
  3. Mark Twain
  4. Mario Pujo

Answer: B (Mark Mazzetti)

Books and Authors GK Objective Questions with Answers pdf Download Online Exam Test