250+ TOP MCQs on Biasing in MOS Amplifier Circuit and Answers

Electronic Devices and Circuits Problems on “Biasing in MOS Amplifier Circuit”.

(Q.1-Q.2) A discrete MOSFET common source amplifier has Rin = 2 MΩ, gmm = 4mA/V, ro = 100 kΩ, RD = 10 kΩ, Cgs = 2pF and Cgd = 0.5pF. The amplifier is fed from a voltage source with an internal resistance of 500 kΩ and Is connected to the a load of 10 kΩ.

1. The value of the overall mixed gain AM is
A. -15.2 V/V
B. -16.2 V/V
C. -17.2 V/V
D. -18.2 V/V

Answer: A

2. The upper 3-db frequency fH is
A. 11.1 kHz
B. 22.1 kHz
C. 33.1 kHz
D. 44.1 kHz

Answer: C

3. Find the midband gain.
A. 0.43 V/V
B. 1.43 V/V
C. 2.43 V/V
D. 3.43 V/V

Answer: B

4. Find the value of CS that places FL at 10Hz
A. 6.57 µF
B. 12.57 µF
C. 18.57 µF
D. 24.57 µF

Answer: C

5. Find AM
A. 1.02 V/V
B. 2.04 V/V
C. 3.06 V/V
D. 4.08 V/V

Answer: C

6. Find fH if Cgs = 1 pF and Cgd = 0.2 pF.
A. 875 kHz
B. 875 kHz
C. 875 kHz
D. 875 kHz

Answer: C

7. What is the drain current that flows
A. 104 µA
B. 208 µA
C. 312µA
D. 416 µA

Answer: D

8. What is the value of the drain current if both L and W are doubled?
A. 408 µA
B. 412 µA
C. 416 µA
D. 420 µA

Answer: A

9. Find drain current.
A. 1.18 mA
B. 0.89 mA
C. 0.59 mA
D. 0.3 mA

Answer: B

10. In which region is the triode operating?
A. Triode region
B. End of saturation region
C. Saturation region
D. None of the mentioned

Answer: A
  250+ TOP MCQs on The Continuity Equation and Answers
Scroll to Top