300+ TOP Transport Quiz Questions and Answers MCQs Online

Transport Quiz Multiple Choice Questions

1. Which international organisation represents 290 airlines, mostly carriers, in 117 countries around the world?
A. FIATA

B. IATA

C. IRU

Answer: B. IATA

2. In the adventure novel “Around the World in Eighty Days” by Jules Verne, how does Phileas Fogg travel around the world?
A. By plane

B. By hot air balloon

C. By train and ship

Answer: C. By train and ship

3. What is the nickname for the underground railway system in London?
A. The Tube

B. The Ground

C. The Under

Answer: A. The Tube

4. In which city can tourists and local people move in flat-bottomed rowing boats called gondolas?
A. Venice

B. Amsterdam

C. Hamburg

Answer: A. Venice

5. As of 2021, the longest nonstop flight in the world was operated by Singapore Airlines from Singapore to which city?
A. New York

B. Los Angeles

C. London

Answer: A. New York

6. Which of the following is NOT a car-sharing service?
A. Uber

B. Lyft

C. Airbnb

Answer: C. Airbnb

7. Which of the following cities is known as one of the most bike-friendly cities in the world?
A. Chicago

B. Copenhagen

C. Sydney

Answer: B. Copenhagen

8. One of the most iconic symbols in London is double-decker buses in which colour?
A. Green

B. Red

C. Blue

Answer: B. Red

9. What is the longest motorway in the United Kingdom with a distance of 236 miles (379 kilometres)?
A. M6

B. M1

C. M4

Answer: A. M6

10. Which car brand is mostly associated with James Bond, also known as Agent 007?
A. Rolls-Royce

B. Aston Martin

C. Bentley

Answer: B. Aston Martin

11. In 2020, what is the busiest port in the world that handles up to 43.5 million TEUs of cargo volume?
A. Singapore

B. Shanghai

C. Rotterdam

Answer: B. Shanghai

12. In 2021, what is the busiest airport in the world with more than 75 million passengers?
A. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

B. Istanbul Airport

C. Singapore Changi Airport

Answer: A. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

13. In Greenland and many regions in North America and Russia, which animal is used to pull sleds over ice or snow?
A. Deer

B. Dogs

C. Donkeys

Answer: B. Dogs

14. What is the name of the long-distance passenger train that run between continental Europe and western Asia from 1883 to 2009?
A. Trans-Siberian Express

B. Eastern and Oriental Express

C. Orient Express

Answer: C. Orient Express

15. Which canal connects the Pacific Ocean and the Atlantic Ocean?
A. Suez Canal

B. Corinth Canal

C. Panama Canal

Answer: C. Panama Canal

16. Which type of ship is used to transport gases or liquids, such as chemicals or oil?
A. Bulkers

B. Tankers

C. Container ships

Answer: B. Tankers

17. Which brothers invented and flew the first successful motor-operated aeroplane in the world in 1912?
A. Wright brothers

B. Bohr brothers

C. Grimm brothers

Answer: A. Wright brothers

18. On 15 April 1912, what caused the passenger liner Titanic to sink in the Atlantic Ocean?
A. A big fire

B. Striking an iceberg

C. A collision with another ship

Answer: B. Striking an iceberg

19. The Hennessey Venom GT is the fastest car in the world. What is the maximum speed that it can reach?
A. 435.3 km/h

B. 562.9 km/h

C. 641.7 km/h

Answer: A. 435.3 km/h

20. On 10 December 1868, the first traffic light in the world was installed at which place in London?
A. Buckingham Palace

B. Hyde Park

C. Parliament Square

Answer: C. Parliament Square

21. The Shinkansen, also known as the bullet train, is a network of high-speed railway lines in which country?
A. China

B. South Korea

C. Japan

Answer: C. Japan

22. What is the main mode of transport for goods around the globe?
A. By sea

B. By rail

C. By road

Answer: A. By sea

23. How many cars can be carried by the Antonov AN-225 transporter, which is the biggest plane in the world?
A. 40

B. 80

C. 150

Answer: B. 80

24. Who manufactured the first-ever mass-produced car?
A. Henry Ford

B. Caractacus Potts

C. Karl Benz

Answer: B. 80

25. Which type of power is mainly used in most modern metro railways?
A. Coal

B. Oil

C. Electricity

Answer: C. Electricity

26. The first underground railway was built in which city in 1863?
A. New York

B. Paris

C. London

Answer: C. London

27. Which company was established by Amazon founder, Jeff Bezos, with the aim of making it more reliable and cheaper to travel to space?
A. Blue Origin

B. The Boring Company

C. SpaceX

Answer: A. Blue Origin

28. Hot air balloons were originally invented in which country as a convenient form of transportation?
A. Germany

B. Brazil

C. India

Answer: B. Brazil

29. Which type of railway is used to transport people up steep hills?
A. Elevated railway

B. Funicular railway

C. Rack railway

Answer: B. Funicular railway

30. In Havana, Cuba, you can see autorickshaws in the shape of which fruits?
A. Mangos

B. Coconuts

C. Avocados

Answer: B. Coconuts

31. Approximately how many hours does it take to fly from Florida to London?
A. 5 hours

B. 8 hours

C. 11 hours

Answer: B. 8 hours

32. Which distance is longer: 1.8 kilometres or 1 mile?
A. 1.8 kilometres

B. 1 mile

C. They are equal

Answer: A. 1.8 kilometres

33. As of 2021, what is the largest commercial aeroplane manufacturer in the world?
A. Boeing

B. Lockheed Martin

C. Airbus

Answer: C. Airbus

Transport Quiz objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top