300+ TOP Crime Quiz Questions and Answers MCQs Online

Crime Quiz Multiple Choice Questions

1. Which English serial killer was dubbed the Yorkshire Ripper?
A. Peter Sutcliffe

B. Dennis Nilsen

C. Harold Shipman

Answer: A. Peter Sutcliffe

2. Which Russian writer is the author of the novel “Crime and Punishment”?
A. Anton Chekhov

B. Maxim Gorky

C. Fyodor Dostoevsky

Answer: C. Fyodor Dostoevsky

3. Which of the following courts is responsible for dealing with serious criminal cases in the United Kingdom?
A. Magistrates’ Court

B. Crown Court

C. High Court

Answer: B. Crown Court

4. Where is the International Criminal Court seated?
A. The Hague, Netherlands

B. Basel, Switzerland

C. Aarhus, Denmark

Answer: A. The Hague, Netherlands

5. Yakuza are members of criminal organisations in which country?
A. India

B. Japan

C. Thailand

Answer: B. Japan

6. Which of the following movies chronicles an organised crime family under the lead of Vito Corleone?
A. The Godfather

B. The Guilty

C. The Sopranos

Answer: A. The Godfather

7. Which of the following is NOT a class of offences in legal terms?
A. Offence against property

B. Offence against the nation

C. Offence against the person

Answer: B. Offence against the nation

8. According to National Statistics, what was the most common type of crime in England and Wales in 2020?
A. Computer misuse

B. Theft

C. Fraud

Answer: C. Fraud

9. From 1788 to 1868, the British government transported around 160,000 people guilty of a crime to which country?
A. New Zealand

B. Australia

C. The United States

Answer: B. Australia

10. Which Colombian narcoterrorist and drug lord is often dubbed “the king of cocaine”?
A. Carlos Lehder

B. Griselda Blanco

C. Pablo Escobar

Answer: C. Pablo Escobar

11. Which crime happened in Manchester on May 22nd, 2017, and killed more than 112 people?
A. Suicide bombing

B. Mass shooting

C. Arson

Answer: A. Suicide bombing

12. Which criminal mastermind is a formidable enemy for the fictional detective Sherlock Holmes?
A. Professor Moriarty

B. Doctor Watson

C. Irene Norton

Answer: A. Professor Moriarty

13. Which of the following is a famous detection fiction by the British writer Agatha Christie?
A. Death on the Nile

B. Death on the Everest

C. Death in the Amazon

Answer: A. Death on the Nile

14. Which football player was charged with a 21-month prison sentence for tax fraud in 2017?
A. Cristiano Ronaldo

B. Neymar

C. Lionel Messi

Answer: C. Lionel Messi

15. Under the rule of the Ottoman Empire, you would be punished by death when drinking what in public?
A. Wine

B. Coffee

C. Tea

Answer: B. Coffee

16. Which U.S. President was assassinated in 1963 during a presidential motorcade?
A. Harry Truman

B. John F. Kennedy

C. Richard Nixon

Answer: B. John F. Kennedy

17. Which social movement was initiated to publicise allegations of sex crimes and protect people from sexual harassment and sexual abuse?
A. Me too

B. You too

C. We too

Answer: A. Me too

18. Charles Manson, the American criminal whose followers carried out many murders during the late 1960s, took inspiration from which song by the Beatles?
A. Helter Skelter

B. Imagine

C. Across the Universe

Answer: A. Helter Skelter

19. In which European country is gambling illegal?
A. Germany

B. Poland

C. Hungary

Answer: B. Poland

20. What is the maximum sentence for the most serious crimes in the United Kingdom?
A. Death sentence

B. 100 years of imprisonment

C. Life imprisonment

Answer: C. Life imprisonment

21. The American gangster Al Capone gained his notoriety during which historical period in the United States?
A. American Civil War

B. Prohibition Era

C. The Great Depression

Answer: B. Prohibition Era

22. The term “mafia” originates in which region of Italy?
A. Sardinia

B. Lazio

C. Sicily

Answer: C. Sicily

23. Which tech company was the victim of the largest data hack in history with up to 3 billion records stolen?
A. Microsoft

B. IBM

C. Yahoo!

Answer: C. Yahoo!

24. Which of the following famous painting was stolen on August 21, 1911?
A. Mona Lisa by Leonardo da Vinci

B. The Starry Night by Vincent van Gogh

C. American Gothic by Grant Wood

Answer: A. Mona Lisa by Leonardo da Vinci

25. The son of which famous singer was kidnapped on December 8, 1963, at the age of 19 and was released after two days with a $240,000 ransom?
A. Bob Dylan

B. Frank Sinatra

C. Elvis Presley

Answer: B. Frank Sinatra

26. Which of the following crime TV series traces a group of robbers that enters and escapes the Royal Mint of Spain with nearly 1 billion euros?
A. The Prison Break

B. Money Heist

C. Ocean’s Eleven

Answer: B. Money Heist

27. What is the name for the leakage of 11.5 million documents that show illegal properties and assets of many public officials and wealthy individuals around the world?
A. The Ireland Papers

B. The Bermuda Papers

C. The Panama Papers

Answer: C. The Panama Papers

28. Which of the following terms refers to the criminal act of setting fire deliberately to properties?
A. Pyromania

B. Arson

C. Incendiary

Answer: B. Arson

29. What is the age of responsibility in Wales and England, which means that children under this age cannot be arrested and charged with a crime?
A. 10 years old

B. 13 years old

C. 16 years old

Answer: A. 10 years old

30. How old was George Junius Stinney Jr. when he became the youngest American to be sentenced to death and executed in the 20th century?
A. 10 years old

B. 14 years old

C. 16 years old

Answer: B. 14 years old

Crime Quiz objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top