GK Questions for LKG Mcqs
1. Which is the largest animal on land?
Answer: African elephant
2. Which is the largest animal in the world?
Answer: Blue whale
3. Which is the smallest bird?
Answer: Humming Bird
4. Which is the tallest animal on the earth?
Answer: Giraffe
5. Which is the largest fish in the world?
Answer: Whale shark
6. Which is the biggest bird in the world?
Answer: Ostrich
7. Which is the largest country (area) in the world?
Answer: Russia
2nd place > Canada
8. Which is the biggest continent in the world?
Answer: Asia
9. Which is the smallest country in the world?
Answer: Vatican City
10. Which is the largest island in the world?
Answer: Greenland
2nd place > New Guinea
11. Which is the most spoken language in the world?
Answer: Mandarin (Chinese )
2nd place > Spanish
12. Which is the longest river in the world?
Answer: Nile
13. Which is the largest bone in the human body?
Answer: Femur (thighbone)
14. Which is the largest desert in the world?
Answer: Sahara Desert
15. What is the smallest bone in the human body?
Answer: Stapes
16. Which is the largest ocean in the world?
Answer: Pacific Ocean
17. Which is the largest flower in the world?
Answer: Rafflesia
18. Which is the largest plateau in the world?
Answer: Tibetan Plateau
19. which is the first linguistic state in India?
Answer: Andhra Pradesh
20. Which is the tallest waterfall in the world?
Answer: Angel Falls
21. Which is the first biosphere reserve in India ?
Answer: Nilgiri Biosphere Reserve
22. Which is the largest freshwater lake in the world?
Answer: Lake Superior
23. Which is India’s largest freshwater lake?
Answer: Wular Lake
24. Which place is known as a tea garden of India
Answer: Assam
25. Who discovered the electric bulb?
Answer: Thomas Alva Edison
26. Who introduced coffee to India?
Answer: baba budan
27. who discovered television?
Answer: Jhon L Baird
28. When we celebrate Independence Day?
Answer: 15th August
29. Which one is official Languages of India?
Answer: Hindi, English
30. When we celebrate Republic Day?
Answer: 26TH January
31. What are the other names of India?
Answer: Hindustan, Bharat, Āryāvarta
32. When we celebrate Gandhi Jayanti?
Answer: 2nd October
33. Who is also known as “Bapu”?
Answer: Mahatma Gandhi
34. Who wrote the national anthem?
Answer: Rabindranath Tagore
35. Which is the festival of colors?
Answer: Holi
36. Which animal is called the Ship of the Desert?
Answer: Camel
37. How many spokes does the wheel in Indian National Flag have?
Answer: 24
38. Which month has the least number of days?
Answer: February
39. The highest mountain on earth is?
Answer: Mount Everest
40. What is the colour of Apple?
Answer: Red
41. What is the shape of a cricket ball?
Answer: Round
42. How many hands do you have?
Answer: Two hand
43. How many noses do you have?
Answer: One nose.
44. How many legs do you have?
Answer: Two Legs
45. How many eyes do you have?
Answer: Two eyes
46. How many ears do you have?
Answer: Two ears
47. Who is Sachin Tendulkar?
Answer: A Cricketer
48. Who is Kapil Dev?
Answer: A Cricketer
49. Who is Dhanraj Pillay?
Answer: A Hockey player
50. Who is Saina Nehwal?
Answer: A badminton players
51. Who is Dhyan Chand?
Answer: A Hockey player
52. Who is Sania Mirza?
Answer: A long tennis players
53. Who is Sushil Kumar?
Answer: Wrestling
54. Who is PV Sindhu?
Answer: A Badminton players
