250+ TOP MCQs on Syndication Services and Answers

Cloud Computing Multiple Choice Questions on “Syndication Services”.

1. Which of the following technology is used for syndicated content?
a) AJAX
b) RSS
c) Javascript
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: RSS stands for Really Simple Syndication.

2. Point out the correct statement.
a) A syndication service is another way for people to send messages to a group of people
b) You can read RSS and Atom formatted content inside special applications called newsreaders
c) Web feeds also are used to follow blogger and wikis entries
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: The technology behind syndication is simple, but the value of the content can be impactful.

3. How many technologies are used for most of the syndicated content on the Internet?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Answer: b
Clarification: Two technologies are behind most of the syndicated content being used on the Internet: RSS and Atom.

4. Which of the following file format is used by RSS module?
a) XML
b) SMIL
c) JSON
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: RSS uses an XML file format and the concept of an RSS world or module.

5. Point out the wrong statement.
a) In Gmail, you can construct searches with multiple operators using the Advanced Search feature
b) RSS and Atom are prototypes of a class of XML specifications called synchronized markup languages
c) A typical RSS document or feed contains text and metadata that can be used to indicate publication dates
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: RSS and Atom are prototypes of a class of XML specifications called syndication markup languages.

  250+ TOP MCQs on Google Application Portfolio and Answers

6. Which of the following was developed an alternative to XML syndication by IETF?
a) Atom Publishing Protocol
b) Atom Subscribing Protocol
c) Atom Subscribe Protocol
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: Atom has some structural differences with RSS, but is similar in approach and technology.

7. Which of the following is not an RSS module?
a) XML namespaces
b) Ecommerce RSS 2.0
c) Media RSS 2.0
d) None of the mentioned

Answer: d
Clarification: The major browser providers use the feed icon to indicate that you can subscribe to content on that Web page.

8. Which of the following application is a newsreader?
a) Google Reader
b) Bloglines
c) Newsgator Online
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: These are a class of applications whose entire purpose is displaying RSS content.

9. ___________ is an application for collecting messages sent in RSS and Atom format from information providers.
a) Google Reader
b) Yahoo Mail
c) EmailRackspace
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: These applications are sometimes referred to as newsreaders or aggregators.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top