250+ TOP MCQs on Server and Instance types and Answers

Cloud Computing Multiple Choice Questions on “Server and Instance types”.

1. Which of the following cloud computing infrastructures automatically manage your capacity?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) High-CPU Extra Large Instance
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: API name for a small instance is m1.small.

2. Point out the correct statement.
a) Use of different machine instance sizes is an attempt to create standard servers
b) Reducing the variability between servers makes it easier to troubleshoot problems and simpler to deploy and configure new systems
c) A server with the same set of software, system configuration, and hardware should perform similarly if given the same role in an infrastructure
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: As much as possible, you also should assign servers standardized roles and populate those servers with identical services.

3. Which of the following instance has 68.4GB of memory and 26 EC2 Compute Units?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) Micro Instance
d) High-CPU Extra Large Instance

Answer: a
Clarification: I/O Performance is high and API name is m2.4xlarge.

4. Which of the following instance is used by default in AMI?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) Micro Instance
d) High-CPU Extra Large Instance

Answer: b
Clarification: Small Instance has 1.7GB memory and 1 EC2 compute unit.

5. Point out the wrong statement.
a) In practice, there is less performance variability in cloud machine instances
b) Capacity planning seeks to compare the capability of one system against another system
c) Capacity planning provides the service with the best operational parameters at the lowest cost
d) All of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Windows Live Service and Answers

Answer: a
Clarification: This variability may be due to your machine instances or storage buckets being moved from one system to another system.

6. Which of the following instance has the lowest performance in AMI?
a) Auto Bench
b) Auto Scaling
c) Auto Performance
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: Not all cloud computing infrastructures automatically manage your capacity.

7. Which of the following instance has an API name: m2.4xlarge?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) Micro Instance
d) High-CPU Extra Large Instance

Answer: d
Clarification: High-CPU Extra Large Instance has 7GB of memory and 20 EC2 Compute Units.

8. EC2 Compute Unit is the equivalent of a _____ GHz 2007 Opteron or 2007 Xeon processor.
a) 1
b) 2
c) 4
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: We may add or substitute measures that go into the definition of an EC2 Compute Unit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top