250+ TOP MCQs on CSS Text and Answers

CSS Multiple Choice Questions on “CSS Text”.

1. Which of the following CSS property is used to set the text formatting?
a) font
b) font-style
c) text-decoration
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

2. Which of the following sets the color of any text decoration, such as underlines, overlines, and strike throughs?
a) text-font
b) text-format
c) text-color
d) text-decoration-color

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

3. Which of the following sets what kind of line decorations are added to an element, such as underlines, overlines, etc?
a) text-style
b) text-decoration
c) text-line
d) text-decoration-line

Answer: a
Clarification: Self-explainatory.

4. Which of the following text-decoration value specifies each line of text has a line above it?
a) line
b) underline
c) overline
d) blink

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

5. Which of the following
a) text-overline
b) text-overline-decoration
c) text-overline-width
d) text-decoration-overline-width

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

6. Which of the following CSS property determines how overflowed content that is not displayed is signaled to the users?
a) text-flow
b) text-underflow
c) text-overflow
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

7. Which of the following sets the mode for the overline text decoration, determining whether the text decoration affects the space characters or not?
a) text-decoration
b) text-mode-overflow
c) text-mode
d) text-overline-mode

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

8. Which of the following specifies what parts of an element’s content are skipped over when applying any text decoration?
a) @font-text
b) font-style
c) text-skip
d) text-decoration-skip

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

9. Which of the following is not a appropriate value for text-overline-width?
a) thin
b) medium
c)
d) none of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Introduction to CSS and Answers

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

10. Which of the following property applies one or more drop shadows to the text?
a) text-shadow
b) text-effect
c) text-format
d) text-decoration-shadow

Answer: a
Clarification: Self-explainatory.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top