Asia Interview Questions with Answers
Question: 1. Which One Is The World’s Largest And Most Diverse Continent?
Answer:
Asia ; It covers one-third of earth’s floor. Asia is maximum populous continent.
Question: 2. What Divides Asia From North America ?
Answer:
Berring strait
General Knowledge Interview Questions
Question 3. Where Does Asia Located?
Answer:
in the northern and jap hemispheres.
Question: four. Which Is Longest River In Asia ?
Answer:
The Ysng – tze ( 4345 km ) in china.
General Knowledge Tutorial
Question five. What Percentage Of Current Human Population Does Asia Hosts?
Answer:
Asia hosts sixty percent (60%) of worldwide’s modern-day populace.
Science Interview Questions
Question 6. Which Is The Second Largest Country In Terms Of Population ?
Answer:
India
Question: 7. What Is Eurasia?
Answer:
the mixed continental landmass of Europe and Asia.
Cricket Tutorial Physics Interview Questions
Question eight. World’s Most Destructive Earthquake Occured In Which Country ?
Answer:
Japan in 1923.
Question: 9. How Much Of The Earth’s Total Surface Area Does Asia Covers?
Answer:
Asia covers eight.Eight% of the Earth’s general surface location.
Cricket Interview Questions
Question 10. Which Country Is The Third Largest Producer Of Electric Energy ?
Answer:
Japan.
Badminton Tutorial
Question 11. Which Continent Has The Largest Coastline?
Answer:
Asia.
Badminton Interview Questions
Question 12. Where Is The World’s Largest Sea Port ?
Answer:
Singapore
General Knowledge Interview Questions
Question 13. Asia Is Bounded On The East By Which Ocean?
Answer:
the Pacific Ocean.
Basketball Tutorial
Question 14. Which Is Claimed To Be The Coldest Place In Asia ?
Answer:
Dras in kargil district.
Question: 15. Asia Is Bounded On The South By Which Ocean?
Answer:
the Indian Ocean.
Basketball Interview Questions
Question sixteen. The Oldest Funtioning Hotel In Asia ?
Answer:
The tremendous eastern resort, Kolkatha
Archery Tutorial
Question 17. Asia Is Bounded On The North By Which Ocean?
Answer:
the Arctic Ocean.
Archery Interview Questions
Question 18. Where Is Asia’s Longest And Highest Ropeway ?
Answer:
Auli, Garhwal, himalayas.
Science Interview Questions
Question 19. Asia Is Subdivided Into How Many Countries?
Answer:
48 countries.
Question: 20. What Is The River Ganga Called In Bangladesh ?
Answer:
Padma
Athletics Interview Questions
Question 21. How Many Of Them Are Having Part Of Their Land In Europe?
Answer:
, Russia and Turkey.
Question: 22. Pakistan Has Borders With Two Countries Of Asia. Which Are They ?
Answer:
Afghanistan and India
Question: 23. Where Is The Gobi Desert Located?
Answer:
in Mongolia.
Earthquake Interview Questions
Question 24. Most Of Which Country Is Occupied By The Anatolian Plateau?
Answer:
Turkey
Physics Interview Questions
Question 25. Which Is The Longest River In Asian Continent?
Answer:
the Yangtze River in China.
Question: 26. In Which Important City Is Jeddah The Port ?
Answer:
Mecca
Biathlon Interview Questions
Question 27. Which Is The Tallest Mountain Range In The World?
Answer:
the Himalayas.
Cricket Interview Questions
Question 28. Most Of The Russian Republics In Asia Comprise With Well Known Geographical Area ?
Answer:
Siberia.
Question: 29. Where Are The Himalaya Mountains Located?
Answer:
between Nepal and China.
Bowls Interview Questions
Question 30. Which Is The Legendary Pass Which Links Pakistan With Afganistan ?
Answer:
Khyber pass.
Question: 31. Which Asian Countries Are Facing Extreme Risk From Climate Change?
Answer:
Bangladesh, India,Sri Lanka, Pakistan, Thailand andVietnam.
Question: 32. The Largest Republic Of Russia In Asia ?
Answer:
Kazakh republic
Question: 33. Which Continent Has The Second Largest Nominal Gdp Of All Continents?
Answer:
Asia.
Badminton Interview Questions
Question 34. In Which Country Is Nagev Desert Located ?
Answer:
Israel
Question: 35. Name The Largest Economies In Asia?
Answer:
China, Japan, India, Indonesia and South Korea.
Question: 36. The Mesopotamia Is Now Called ?
Answer:
Iraq
Basketball Interview Questions
Question 37. How Many Main Financial Centers Does Asia Have?
Answer:
four; Tokyo, Hong Kong, Shanghai and Singapore.
Question: 38. Which Mediterranean Island Is Considered An Independent Asian Country ?
Answer:
Cyprus .
Question: 39. How Many Languages Are Spoken In India?
Answer:
extra than 800.
Question: 40. The Famous Island In The Arabian Sea It Is A Part Of Yeman. Which Island ?
Answer:
Socotra
Archery Interview Questions
Question 41. How Many Languages Are Spoken In Indonesia?
Answer:
more than 600.
Question: forty two. The U.A.E Separates Two Parts Of A Country. Which Country ?
Answer:
Oman
Athletics Interview Questions
Question 43. Mangolia’s Great Desert Is Called ?
Answer:
Gobi desolate tract
Question: 44. Which River’s Fertile Delta In South China Is Known As The ‘ Land Of Fish, Rice And Fruit ’ ?
Answer:
The pearl river .
Question: forty five. How Many Languages Are Spoken In Philippines?
Answer:
greater than a hundred.
Question: 46. Who Is The First Asian Nobel Laureate?
Answer:
Rabindranath Tagore.
Question: 47. Who Is The First Asian To Get A Nobel Prize In Science?
Answer:
Sir C. V. Raman.
Question: forty eight. Name 2 Women Nobel Laureate In Asia Who Won Nobel Prize For Their Significant Efforts For Democracy And Human Rights?
Answer:
Mother Teresa of India & Shirin Ebadi of Iran.
Question: forty nine. Who Is The First Muslim Woman To Receive Nobel Prize?
Answer:
Shirin Ebadi.
Question: 50. What Is Apec?
Answer:
Asia-Pacific Economic Cooperation.
Question: fifty one. When Was The First Apec Economic Leaders’ Meeting Occurred?
Answer:
in 1993.
Question: fifty two. How Many Members Do Apec Have?
Answer:
21 Pacific Rim member economies.
Question: 53. What Is Pacific Rim?
Answer:
The Pacific Rim are the lands across the rim of the Pacific Ocean.
Question: fifty four. What Does ‘asean’ Means?
Answer:
Association of Southeast Asian Nations.
Question: 55. When Was Asean Formed?
Answer:
eight August 1967.
Question: 56. What Is Sea Write Award?
Answer:
The S.E.A. Write Award is a literary award given to Southeast Asian poets and writers.
Question: fifty seven. What Is Asaihl?
Answer:
Association of Southeast Asian Institutions of Higher Learning.
Question: fifty eight. How Many People Are In Asia?
Answer:
4.299 billion.
Question: fifty nine. Which Is The Most Populated Country In Asia?
Answer:
China [1.351 billion (2012)]
Question: 60. Which Is The Second Most Populated Country In Asia?
Answer:
India [1.237 billion (2012)]
Question: 61. Which Is The Third Most Populated Country In Asia?
Answer:
Indonesia [246.9 million (2012)]
Question: 62. Which Is The Fourth Most Populated Country In Asia?
Answer:
Pakistan [179.2 million (2012)]
Question: 63. Which Is The Fifth Most Populated Country In Asia?
Answer:
Bangladesh [154.7 million (2012)]
Question: sixty four. Which Is The Largest City In Asia By Population?
Answer:
Tokyo.
Question: 65. Which Is The Largest City In Asia By Area?
Answer:
Beijing.
Question: 66. How Many People Are In Tokyo?
Answer:
13.23 million (Apr 1, 2013)
Question: sixty seven. What Is Saarc?
Answer:
South Asian Association for Regional Cooperation.
Question: 68. How Many Nations Are Member Of Saarc?
Answer:
8; they’re: Afghanistan, Bangladesh, Bhutan,Maldives, India, Nepal, Sri Lanka, Pakistan.
Question: sixty nine. What Is Safta?
Answer:
South Asian Free Trade Area.
Question: 70. What Is Icapp?
Answer:
International Conference of Asian Political Parties.
Question: 71. Which Is The Largest Enclosed Inland Body Of Water On Earth By Area?
Answer:
The Caspian Sea.
Question: seventy two. Which Country Is Considered As The Largest Economy In Asia?
Answer:
China.
Question: seventy three. Which Is The Longest Bridges In Asia?
Answer:
Danyang–Kunshan Grand Bridge, China.
Question: 74. Which Is The Tallest Building In Asia?
Answer:
Burj Khalifa, Dubai.
Question: seventy five. The Longest Asian Rivers Is ?
Answer:
Yangtze River, China.
Question: seventy six. The Largest Shopping Mall In Asia Is ?
Answer:
New South China Mall, China.
Question: 77. The Largest Stadium In Asia By Capacity?
Answer:
Rungnado May Day Stadium, China.
Question: seventy eight. What Are The Mostly Spoken Languages In Asia?
Answer:
Mandarin, Chinese, Hindi, Arabic, Malay, Bengali, Japanese, Vietnamese, Korean, Cantonese, Chinese, Wei Chinese, Thai, English.
