Bootstrap 4 Interview Questions with Answers
Question: 1. What Is Bootstrap four?
Answer:
Bootstrap four is the most modern model of Bootstrap, which is the maximum popular HTML, CSS, and JavaScript framework for growing responsive, cellular-first web web sites. Bootstrap 4 is absolutely loose to down load and use!
Question: 2. When Bootstrap four Release Date?
Answer:
Bootstrap four alpha 1 become launched on 19th August 2015. Since then there were many alpha releases. And in the end after that on 10th August 2017, Bootstrap launched the first beta for the version 4 of Bootstrap. Bootstrap four Beta 2 changed into launched on October nineteenth, 2017.
Python Interview Questions
Question: 3. Why Use Bootstrap 4?
Answer:
Easy to apply: Anybody with just simple know-how of HTML and CSS can begin the use of Bootstrap four.
Responsive functions: Bootstrap’s responsive CSS adjusts to phones, tablets, and desktops.
Mobile-first technique: In Bootstrap 4, mobile-first styles are part of the center framework.
Browser compatibility: Bootstrap four is well matched with all cutting-edge browsers (Chrome, Firefox, Internet Explorer 10+, Safari, and Opera).
Question: 4. How Many Bootstrap 4 Media Objects?
Answer:
Bootstrap media object aspect affords an smooth way to align textual content and media objects whilst providing them along each other. It permits you to quick and effortlessly go with the flow media to the left and/or right of a content block.
Only instructions are required: The wrapping .Media and the .Media-frame around your content. Optional padding and margin can be managed via spacing utilities.
Python Tutorial
Question: five. Explain Bootstrap 4 Images?
Answer:
Bootstrap presents training that can be used while operating with the img element and examples for opting snap shots into responsive behavior and provides lightweight patterns to all of them instructions.
Responsive pics
Thumbnail
Aligning Images
Image Shapes & Corners.
HTML five Interview Questions
Question: 6. What Is Bootstrap 4 Responsive Images?
Answer:
Responsive photos robotically adjust to fit the dimensions of the display screen. Bootstrap is made responsive with .Img-fluid class to the tag. The .Img-fluid class applies max-width: a hundred%; and peak: automobile; are applied to the photo so that it scales with the determine detail.
Question: 7. What Is Bootstrap four Image Thumbnail?
Answer:
The .Img-thumbnail elegance shapes the photo to a thumbnail (bordered):
HTML five Tutorial PHP Interview Questions
Question: 8. What Is Bootstrap 4 Aligning Images?
Answer:
The Bootstrap four photograph alignments are particularly used training there are .Glide-left, .Flow-proper.
Question: 9. How Many Image Shapes & Corners In Bootstrap 4?
Answer:
You can use Bootstrap to render pictures with rounded corners or as a circle. This is carried out with the .Rounded-* application training.
Core Java Interview Questions
Question: 10. How Many Colors In Bootstrap four?
Answer:
The bootstrap four colorings are specially three:
Text Colors: .Textual content-number one, .Text-success, and so forth.
Link Colors: .Textual content-white and .Textual content-muted
Background Colors: .Bg-number one, .Bg-success, and many others.
PHP Tutorial
Question: 11. Explain Bootstrap 4 Tables?
Answer:
Use bootstrap four to create beautiful tables. Bootstrap 4 versions have some new classes for inverting the desk color and making the desk responsive.
Table Dark: The .Table-dark magnificence adds a black heritage and white coloration fonts to the desk
Table head: You can upload a background colour to the
detail by way of the usage of both .Thead-light or .Thead-dark.Etc…
ASP.NET Interview Questions
Question: 12. What Are Bootstrap 4 Forms?
Answer:
The Bootstrap four paperwork are textual form controls like ,
Horizontal form: Create horizontal paperwork with the grid by way of adding the .Row magnificence to form businesses and using the .Col-*-* instructions to specify the width of your labels and controls.
Be sure to feature .Col-shape-label to your
