Class 10th 11th 12th ( Letter to Editor ) MCQs – Letter format

Letter Writing Class 10th 11th 12th ( Letter to Editor ) MCQs and Answers Term-1 Letter format

1. A Formal Letter Should Be _________ To Have The Desired Effect On The Recipient.

A. In Proper format
B. Grammatically correct
C. Relevant
D. All these

Answer: D

2. How To End The Main Body Of A Formal Letter ?

A. by telling the recipient what he should be doing next
B. By showing love
C. By discussing weather
D. None

Answer: A

3. What Would You Write In The Opening Part Of A Formal Letter ?

A. Asking About Health
B. Asking About Family
C. Informing About Purpose Or Writing The Letter
D. None

Answer: C

4. The Key Point Of A Formal Letter Is Written In Which Part Of A Formal Letter ?

A. Intro
B. Heading
C. Subject
D. Body

Answer: D

5. What Is The Accurate Representation To Show The Purpose Of A Letter ?

A. Please Note Formal Notice
B. Attention : Formal Notice
C. Subject : Formal Notice
D. Announcement : Formal Notice

Answer: C

6. Which Of The Following Is A Characteristic Of The Block Format Of A Formal Letter ?

A. There is no indentation
B. Use of punctuation marks is dispensed within the block format
C. Each block begins with margin on left hand side
D. All

Answer: D

7. What Is The Correct Way To Write The Subscription In A Formal Letter ?

A. Yours truly
B. Your truly
C. You truly
D. None

Answer: A

8. What Is Written On The Top Of Editor’s Letter On The Left Side ?

A. Salutation
B. Yours truly
C. Subject
D. Sender’s address

Answer: D

9. Which Of These Is The Right Format Of Writing The Date In All The Formal Letters ?

A. 21/11/2021
B. 21-11-2021
C. November 21, 2021
D. None

Answer: C

10. The Subject Of Letter To Editor Should Be _____?

A. Long
B. Irrelevant
C. Brief and relevant
D. None

Answer: C

11. Which Of These Is The Most Suitable Salutation Of A Letter To The Editor ?

A. Dear sir/madam
B. Mr. Sir /Mrs. madam
C. Mr. Editor/Mrs. editor
D. None

Answer: A

12. Which Of The Following Statements Is Incorrect about letter to editor ?

A. Must be in formal language
B. Must be complete in all respects
C. Must be relevant information
D. Must be informal

Answer: D

13. What Is The Motive Of Writing A Letter To The Editor ?

A. To ask him to take action
B. To order him
C. To request him to give some space to your views in his column
D. None

Answer: C

14. Which Of The Following Is Not A Part Of A Letter To Editor ?

A. Date
B. Subject
C. Salutation
D. Photo

Answer: D

15. Where Is Receiver’s Address Written ?

A. On the top of the letter
B. Just below the date
C. Just above date
D. Just after salutation

Answer: B

16. Which Of The Following Are The Features Of A Letter To Editor ?

A. Stick to the point
B. Formal language
C. Relevant content
D. All these

Answer: D

Letter Writing objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top