300+ TOP Famous Sporting Trophies Quiz Questions and Answers MCQs

Famous Sporting Trophies Quiz Multiple Choice Questions

1. What is depicted on the FIFA World Cup Trophy introduced in 1974?
A. Nike, the Greek goddess of victory

B. Two human figures holding up the Earth

C. Three football balls

Answer: B. Two human figures holding up the Earth

2. Which trophy is awarded to the winning team of the Super Bowl, which is the championship game of the National Football League in the US?
A. Vince Lombardi trophy

B. Pete Rozelle trophy

C. Jim Brown trophy

Answer: A. Vince Lombardi trophy

3. In which sport is the Ryder Cup awarded to the winner between the United States and Europe?
A. Basketball

B. Cricket

C. Golf

Answer: C. Golf

4. Which fruit is depicted on the top of the Wimbledon Championship Trophy?
A. An apple

B. A pineapple

C. An avocado

Answer: B. A pineapple

5. Which kind of material is used to make the Ashes urn, the prize for the winner in the Test series between the Australia and England cricket team?
A. Gold

B. Platinum

C. Terracotta

Answer: C. Terracotta

6. What is considered to be the world’s oldest of all famous sporting trophies?
A. America’s Cup

B. Claret Jug

C. Scottish Cup Trophy

Answer: A. America’s Cup

7. The Calcutta Cup, a trophy awarded to the winning team of the rugby match between Scotland and England, is named after a city in which country?
A. India

B. Bangladesh

C. Pakistan

Answer: A. India

8. Which club has won the most titles for the Football Association Challenge Cup, commonly known as the FA Cup?
A. Manchester United

B. Liverpool

C. Arsenal

Answer: C. Arsenal

9. The Stanley Cup is associated with which sport?
A. Volleyball

B. Ice hockey

C. Baseball

Answer: B. Ice hockey

10. In 1966, what happened to the Jules Rimet Trophy, the former prize for the football FIFA World Cup’s winner?
A. It was stolen

B. It was damaged in a car accident

C. It was awarded to the wrong team

Answer: A. It was stolen

11. Which automotive company has been sponsored and constructed the Tour de France trophy since 2011?
A. Volvo

B. Skoda

C. Renault

Answer: B. Skoda

12. The Olympic gold medals are comprised of at least 92.5 per cent of which material?
A. Gold

B. Platinum

C. Silver

Answer: C. Silver

13. Which racing driver has the record number of winning the British Grand Prix trophy?
A. Michael Schumacher

B. Sebastian Vettel

C. Lewis Hamilton

Answer: C. Lewis Hamilton

14. The trophy awarded to the winning team of the men’s Rugby World Cup is called the Webb Ellis Cup. Who is actually William Webb Ellis?
A. He is the greatest rugby player of all time

B. He was the inventor of rugby football

C. He was the founder of the Rugby World Cup

Answer: B. He was the inventor of rugby football

15. Which basketball team won the Larry O’Brien NBA Championship Trophy in 2021?
A. Los Angeles Lakers

B. Milwaukee Bucks

C. Golden State Warriors

Answer: B. Milwaukee Bucks

16. The Wanamaker Trophy is awarded to the winner of which golf competition?
A. PGA Championship

B. British Open

C. US Open

Answer: A. PGA Championship

17. The world champion in which sport is awarded the Borg Warner Trophy?
A. Motor racing

B. Sailing

C. Boxing

Answer: A. Motor racing

18. Which of the following is NOT a trophy awarded in table tennis?
A. Swaythling cup

B. Corbillon cup

C. Uber cup

Answer: C. Uber cup

19. The Thomas Cup is the trophy for the winner of which badminton event in the World Championship?
A. Men’s team

B. Women’s team

C. Mixed team

Answer: C. Mixed team

20. The Walker Cup, a golf trophy, is named after the grandfather of which U.S President?
A. Bill Clinton

B. George H. W. Bush

C. Donald Trump

Answer: B. George H. W. Bush

21. The Commissioner’s Trophy, which is awarded to the winning team in the Baseball World Series, contains which symbols that represent each team in the American League and the National League?
A. Flags

B. Stars

C. Balls

Answer: A. Flags

22. The Woodlawn Vase, which is awarded to the winner of the horse race Preakness Stakes, is the most valuable sporting trophy. How much is it currently worth?
A. More than $500,000

B. More than $4,000,000

C. More than $20,000,000

Answer: B. More than $4,000,000

23. Which of the following is the name of a trophy awarded to the champion of the Masters Tournament in golf?
A. Blue Jacket

B. Purple Jacket

C. Green Jacket

Answer: C. Green Jacket

24. Which kind of trophy is awarded to the winner of the World Heavyweight Championship, often known as the WWE Championship?
A. A shield

B. A belt

C. A coat

Answer: B. A belt

25. Which football player has won the most Ballon d’Or Trophy?
A. Lionel Messi

B. Cristiano Ronaldo

C. Michel Platini

Answer: A. Lionel Messi

26. Which football club won the UEFA Champions League in the 2020 – 2021 season?
A. Liverpool

B. Bayern Munich

C. Chelsea

Answer: C. Chelsea

27. Which animals are featured on the English Premier League Trophy?
A. Dragons

B. Bears

C. Lions

Answer: C. Lions

Famous Sporting Trophies Quiz objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top