300+ TOP Francis Joseph Quiz Questions and Answers

Francis Joseph Quiz Multiple Choice Questions

1. When was Francis Joseph emperor of Austria?

A. 1848-1916
B. 1918-1922
C. 1830-1840
D. 1821-1830

Answer: A

2. When was Francis Joseph king of Hungary?

A. 1848-1866
B. 1821-1840
C. 1867-1916
D. 1922-1940

Answer: C

3. When was Francis Joseph born?

A. 2 March 1800
B. 17 May 1810
C. 18 August 1830
D. 14 November 1840

Answer: C

4. Where was Francis Joseph born?

A. Berlin
B. Schloss Schonbrunn
C. Potsdam
D. Frankfurt

Answer: B

5. Where was Francis Joseph proclaimed emperor of Austria?

A. Vienna
B. Olmutz
C. Budapest
D. Paris

Answer: B

Francis Joseph Quiz Questions

6. Where was Austria defeated on 24 June 1859?

A. Mantua
B. Ulm
C. Venice
D. Solferino

Answer: D

7. When was the Battle of Sadowa (Koniggratz)?

A. 29 January 1848
B. 14 April 1856
C. 3 July 1866
D. 6 December 1909

Answer: C

8. When was Francis Joseph crowned king of Hungary?

A. 14 February 1848
B. 8 June 1867
C. 19 September 1821
D. 6 December 1922

Answer: B

9. Where was Archduke Francis Ferdinand assassinated?

A. Vienna
B. Sarajevo
C. Belgrade
D. Paris

Answer: B

10. When did Francis Joseph die?

A. 7 March 1922
B. 21 June 1876
C. 18 October 1840
D. 21 November 1916

Answer: D

Francis Joseph objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *